Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pablik_ril.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
551.42 Кб
Скачать

Тема 6 Система управління паблік рилейшнз

Основні поняття теми 6.

Комерційна таємниця підприємства - це відомості, що не є державними секретами, пов'язані з виробництвом, технологією, управлінням, фінансами, розголошування, несанкціонована передача або витік яких можуть завдати збиток його інтересам.

Комунікації з керівництвом – це зустрічі, які можуть проходити у вигляді: конференцій, брифінгів, зібрань для вирішення поточних питань у діяльності підприємства.

Комунікаційний стиль підприємства – це спосіб, за допомогою якого підприємство будує комунікаційну взаємодію з різними групами громадськості, тому підвищується значення його вірного визначення.

Міжособистісні ділові комунікації - це бесіди з діловими партнерами, персоналом, прохачами, розмови з якими не є основними обов’язками керівників та фахівців, що виступають у ролі комутантів але впливають на формування громадської думки відносно підприємства та його діяльності.

Публічні та групові ділові комунікації - це усні виступи, доповіді за межами підприємства та усередині нього, як безпосередньо з комутантами, так і за допомогою неособистого спілкування.

Стислий зміст теми 6. Уніфікований інформаційний банк: напрямки формування; оцінка рівня використання, ступеню формування; конкурентоспроможність. Конкурентоспроможність зовнішньої паблік рилейшнз-інформації.

Матриця стилів зовнішньої комунікаційної діяльності (комунікативне відставання, дефіцит відкритості, захист позицій, виправдана відкритість, ядро ефективної відкритості).

Зміст комерційної таємниці: науково-технічна, виробнича, фінансова інформація.

Методика оцінки рівня раціональності інформаційних потоків і рівня конкурентоспроможності внутрішньої інформації при прийнятті PR-рішень.

Векторний аналіз доцільності комунікаційних мереж. Оцінка застосування новітніх технологій у паблік рилейшнз-діяльності. Діагностика кадрової підтримки паблік рилейшнз

Оцінка кадрової політики підприємств. Оцінка конкурентоспроможності паблік рилейшнз-персоналу.

Діагностика маркетингової підтримки паблік рилейшнз. Оцінка ступеня використання реклами. Матриця використання методів стимулювання. Оцінка рівня активності пропаганди. Методика оцінки практики проведення виставки, ярмарку.

Тема 7 Антикризові паблік рилейшнз

Основні поняття теми 7.

Вирішення конфлікту — це спільна діяльність його учасників, що направлена на припинення протидії і рішення проблеми, яка привела до зіткнення.

Вирішення конфлікту - певна позитивна дія (рішення) самих учасників або третьої сторони, яке припиняє протиборство мирними або силовими засобами.

Затухання конфлікту — це тимчасове припинення протидії при збереженні основних ознак конфлікту: протиріччя і напружених відносин.

Прогноз конфлікту – це вказівка з певною вірогідністю місця та часу виникнення конфлікту, який базується на психологічному діагнозі всіх компонентів конфлікту.

Професійна чесність – це дотримання конституції, правил та особливо кодексу, прийнятого Міжна­родною асоціацією паблік рилейшнз (ІПРА).

Профілактика конфліктів в організації – це сукупність напрямків, методів управління організацією, які зменшують ймовірність виникнення конфліктів.

Соціально-психологічний клімат — це якісна сторона відносин, яка виявляється у вигляді сукупності психологічних умов, що сприяють або перешкоджають продуктивній загальній діяльності і всебічному розвитку особи у групі.

Управління конфліктом — це свідома діяльність, що здійснюється на всіх етапах його виникнення, розвитку і завершення учасниками або третьою стороною.

Усунення конфлікту - така дія на зіткнення, у результаті якої ліквідовуються основні структурні елементи конфлікту.

Стислий зміст теми 7.

Система антикризових дій в залежності від виду кризової ситуації. Матриця усунення шкоди від кризи організації. Методика оцінки реакції підприємства на фактичну кризову ситуацію.

Сутність управління конфліктами. Причини конфлікту (об’єктивні, організаційно-управлінські, соціально-психологічні, особисті). Діагностика і прогнозування конфліктів. Зони аналізу при прогнозуванні конфлікту. Картографія конфлікту. Різновиди профілактики конфліктів. Заходи попередження і профілактики конфліктів. Основні задачі профілактичної роботи щодо запобігання конфліктів.

Соціально-психологічний клімат: сутність та особливості. Суб’єктивні та об’єктивні ознаки сприятливого соціально-психологічного клімату. „Завершення конфлікту” і „вирішення конфлікту”. Стратегії завершення конфлікту („насильство”, „роз'єднання”, „примирення”). Варіанти вирішення конфліктів (повне вирішення конфлікту на об'єктивному і суб'єктивному рівнях; часткове вирішення конфлікту на об'єктивному і суб'єктивному рівнях). Стратегії вирішення конфліктів ("виграти/виграти", "виграти/програти", "програти/виграти", "програти/програти"). Прямі методи вирішення конфліктів (директивне затвердження своєї точки зору; перебудова власної поведінки і поступки з урахуванням точки зору підлеглих; ігнорування конфлікту; співпраця і вироблення сумісних рішень). Непрямі методи вирішення конфліктів (вихід відчуттів; емоційне відшкодування; авторитет третього; гола агресія).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]