Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка правознавство.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
299.34 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України Криворізький економічний інститут Кафедра правознавства

Узгоджено” “Затверджено”

Заст. директора Вченою радою інституту

з навчальної роботи Протокол № ___ від _________

____________ Одягайло Б.М.

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ПО САМОСТІЙНОМУ ВИВЧЕННЮ

дисципліни ПРАВОЗНАВСТВО

Для студентів економічних спеціальностей

денної форми навчання

Ухвалено на засіданні

кафедри Правознавства

Протокол №_____ від _________

Зав. кафедри ___________професор Копай гора І.Д.

Кривий Ріг

Навчальна програма по самостійному вивченню дисципліни «Правознавство» для студентів економічних спеціальностей 2 курсу денної форми навчання.

Укладачі: ст..викладач Іванюк Н.В.- Кривий Ріг, КЕІ КНЕУ,

ст..викладач Батарєєва Т.О.

Відповідальний за випуск: зав.кафедрою правознавства, професор Копай гора І.Д.

Мета та завдання курсу “Правознавство”

Одним із складових показників якості підготовки спеціалістів є рівень їх правової свідомості, правової культури. Адже від нього залежить не тільки належне, в рамках вимог закону, виконання своїх службових функціональних обов’язків, але й можливість успішного захисту своїх законних прав та інтересів.

Метою навчальної дисципліни „Правознавство" є засвоєння студентами основних теоретичних положень і понять національного права України, розуміння ними Конституції та чинного законодавства України, закономірностей побудови правової держави, формування в них високого рівня правової свідомості та правової культури, вміння тлумачити і правильно застосовувати нормативно-правові акти в практичній діяльності, грамотно оцінювати юридичні факти, вільно орієнтуватися в сучасному правовому полі.

Завданням навчальної дисципліни є надання студентам систематичних знань з юридичних наук, виховання в них поважного ставлення до Конституції, законів та підзаконних актів України. Засвоєння специфічної фахової термінології, певного правового мінімуму знань з конституційного, цивільного, сімейного, трудового, адміністративного, кримінального права України неодмінна передумова майбутньої професійної діяльності фахівця в обставинах сучасного економічного життя. І тому вивчення цього інтегрованого курсу є обов'язковим елементом підготовки спеціаліста незалежно від спеціальності.

.