Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
апп экз.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
23.05.2019
Размер:
206.29 Кб
Скачать

4. Порядок отримання ліцензій

Загальні процедури видачі ліцензії визначені Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

Вони розташовані у порядку, якого необхідно дотримуватись задля того, щоб отримати ліцензію на провадження будь-якого виду господарської діяльності. В той же час даним законом не враховано окремі стадії, які присутні на факультативному рівні у даному проваджені:

1) звернення до органу ліцензування із заявою встановленого зразка про видачу ліцензії та надання необхідних додаткових матеріалів (ст.10 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»);

2) розгляд наявних документів та прийняття рішення про видачу ліцензії або відмову у видачі (ст.11 зазначеного Закону);

3) оскарження прийнятого рішення або опротестування його прокурором;

4) видача ліцензії (ст.14 вказаного Закону). Крім названих загальних процедур, Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» передбачено наявність процедур щодо переоформлення ліцензії (ст.16); зміни даних, зазначених у документах, що додаються до заяви про видачу ліцензій (ст.17); видачі дубліката ліцензії (ст.18). Вони здійснюються незалежно від предмета ліцензування, але за наявності відповідних підстав.

АПП10.

Тема: Атестаційне провадження

1. Атестаційна система та атестаційні провадження

Атестаційна система - це нормативно регламентований порядок встановлення фактичних даних про визначені об'єкти, що має на меті їхню ідентифікацію, інвентирізації та встановлення ступеня відповідності оцінювальним критеріям необхідним для подальшого функціонування у визначеній сфері.

Контрольна діяльність органів державної влади складається з 3-х елементів:

1) Перевірка фактичного результату діяльності підконтрольних суб'єктів у порівнянні з прогнозованими або очікуваними результатами.

2) Перевірка шляхів і способів досягнення цього результату на відповідність вимогам норм права, моралі та ділової етики.

3) Вжиття за результатами контролю відповідних заходів організаційно-заоохочувального або негативного впливу.

Атестаційне провадження - це регламентована адміністративно-процесуальними нормами діяльність уповноважених органів у ході якої вирішуються питання про ідентифікацію, інвентеризацію, або встановлення міри відповідності об'єктів атестаційної системи оцінювальним критеріям необхідним для подальшого функціонування у визначеній сфері.

2. Характеристика об’єктів, що підлягають атестації

Види об'єктів атестаційного провадження:

1) Фізичні особи - посада, спеціальність, фах, вчене звання.

2) Виробництва - харчової продукції, переробка продукції, виробництво спирту та алкогольних напоїв, тютюнові вироби.

3) Право здійснення окремих видів діяльності - селекційної діяльності, проведення досліджень (соціологічних), ведення реєстрів цінних паперів.

4) Підприємства, установи, лабораторії, їх підрозділи та робочі місця - транспортні підприємства, аварійні рятувальні служби, лабораторії, системи контролю за певними видами діяльності.

5) Навчальні заклади - дошкільні заклади, позашкільні, загальноосвітні, вищі заклади освіти.

6) Племінні тварини.

7) Торгові партії природного каміння, дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]