Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Pablik_rileyshnz.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Індивідуально – консультативна робота студентів

Цей вид навчальної роботи є однією з форм організації навчального процесу з дисципліни «Паблік рилейшнз». Дана форма навчання спрямована на створення умов для найповнішої реалізації творчих можливостей студентів і має за мету поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які вони одержують у процесі навчання на лекціях та семінарських (практичних) заняттях та здійснюється у формі індивідуальних завдань, консультацій та перевірки виконання індивідуальних завдань.

Студенти отримують індивідуальні завдання з підготовки рефератів і доповідей, а також із вивчення матеріалів пропущених семінарських занять. Причому кожне пропущене з будь-яких причин семінарське заняття студент повинен відпрацювати у формі індивідуальної співбесіди з викладачем або написати реферат з пропущеної теми семінару.

Формою звітності по результатам індивідуальної роботи є її захист, зміст отриманих результатів доповідається автором (або групою авторів) перед студентською аудиторією і обговорюється нею у вигляді дискусії під час проведення практичних занять.

При виконанні модульних (контрольних) завдань оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, яких набули студенти після опанування певного матеріалу. Модульний контроль може проводитись у формі тестів, відповідей на теоретичні питання або розв’язання практичних завдань з використанням засобів комп’ютерної техніки, виконання індивідуальних завдань, розв’язання виробничих ситуацій (кейсів) тощо. Завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 40 балів (включно).

Вивчення дисципліни передбачає виконання індивідуальної роботи. Індивідуальна робота виконується групою студентів (4-5 чол.) за попередньою узгодженістю з викладачем.

Індивідуальна робота передбачає розробку і проведення PR – кампанії для промислового підприємства, виробничо-комерційної фірми, банківської установи чи політичної партії (за вибором студентів) використовуючи технології проведення PR – кампанії, наведені нижче.

Індивідуальна робота в обов’язковому порядку має бути захищена перед студентською аудиторією в формі презентації.

Кожне наступне завдання індивідуальної роботи є логічним продовженням попереднього. Деталізацію і специфіку виконання кожного завдання студент погоджує з викладачем курсу з урахуванням профілю підприємства, можливостями збору та обробки відповідної інформації. Обсяг виконаних завдань довільний, але не менше 10 сторінок комп’ютерного набору шрифтом Times New Roman через півтора інтервали.

Завдання 1

Проаналізуйте систему управління паблік рилейшнз на підприємстві. Для цього потрібно дати ґрунтовні відповіді з необхідним поясненням на такі запитання:

  • Які принципи покладено в основу організації паблік рилейшнз діяльності на підприємстві?

  • За якою концепцією та моделлю побудовано організаційну структуру служби паблік рилейшнз на підприємстві?

  • Які види діяльності охоплює служба паблік рилейшнз на підприємстві?

  • Які права та обов’язки покладено на працівників служби паблік рилейшнз підприємства?

  • Наскільки ефективною є організація паблік рилейшнз на підприємстві?

  • Яка кваліфікація працівників служби паблік рилейшнз підприємства та як саме стимулюють їхню роботу?

  • Як організована робота служби паблік рилейшнз підприємства з засобами масової інформації, які заходи вживаються підприємством для підтримування стосунків з ними?

  • Які заходи вживає підприємство для підвищення кваліфікації працівників, зайнятих у роботі служби паблік рилейшнз?

  • Яким чином служба паблік рилейшнз приймає участь в управлінні підприємства та формуванні здорового клімату у колективі? Як служба паблік рилейшнз здійснює взаємодію з іншими підрозділами підприємства?

Якщо служби паблік рилейшнз на підприємстві не існує, відповіді на ці питання мають бути покладені в основу Вашого проекту її створення.

Завдання 2

Підібрати у засобах масової інформації відносно підприємства, де працює студент або обраного підприємства замовника (у разі, якщо студент працює у ЗМІ чи рекламній агенції) не менше 5-ти PR-повідомлень і проаналізувати їх на предмет використаних стилю, психологічних механізмів впливу на економічну поведінку ринкових суб’єктів, креативних підходів.

Завдання 3

Розробити креативний бриф від імені підприємства, яке виконуватиме роль замовника для розробки PR-кампанії. У брифі чітко сформулювати, яка проблема стоїть перед підприємством та які завдання потрібно вирішити з допомогою PR-кампанії.

Завдання 4

На основі брифу розробити і оформити річний план проведення PR-кампанії підприємства. Розроблена PR-кампанія має включати в себе заходи зовнішнього та внутрішнього PR. Для цього потрібно:

  • описати реальну комунікативну ситуацію існування підприємства на ринку та можливості здійснення паблік рилейшнз заходів з докладним розкриттям прогнозних наслідків їх застосування;

  • знайти і описати певні факти діяльності підприємства, які можна використати у розробці паблік рилейшнз заходів;

  • розпланувати заходи паблік рилейшнз з поясненням задіяних засобів масової інформації із зазначенням термінів їх проведення та розрахунком фінансових витрат;

  • зазначити способи організації та контролю виконання плану.

Для цього використати: факти діяльності підприємства; особливості позиціонування його продукції; результати аналізу комунікативної політики конкурентів та партнерів; результати аналізу ставлення до підприємства його цільових аудиторій та суспільства у обраному регіоні; потенційні можливості засобів масової інформації, що працюють у даному регіоні.

При розробці PR-кампанії використати не менше 7 засобів паблік рилейшнз для роботи з громадськістю та 7 засобів внутрішньофірмового PR. Кожен засіб має бути детально розроблений та оформлений.

Завдання 5

Презентація результатів індивідуальної роботи. Під час презентації проаналізувати імідж першого керівника та самого підприємства, визначити слабкі та сильні сторони. Розробити заходи PR з поліпшення іміджу підприємства та його керівництва. Якщо це неможливо – розробити новий імідж з використанням основних положень теорії іміджелогії. Оцінити пропозиції.

КАРТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

з дисципліни «Паблік рилейшнз»

для студентів напрямів підготовки 6.030504 – «Економіка підприємства»; 6.030507 – «Маркетинг»; 6.030508 – «Фінанси і кредит»; 6.030509 – «Бухгалтерський облік і аудит»; 6.030402 – «Правознавство»

Денна форма навчання

№ з\п

Види самостійної роботи

Планові терміни виконання

Форми контролю та звітності

Максимальна кількість балів

І. Обов’язкові для денної форми навчання

1.1.

Підготовка до практичних занять

відповідно до робочої програми

активна участь на практичних заняттях

6 х 5б. = 30б.

1.2.

Підготовка до

контрольних (самостійних) робіт за заданими варіантами

- // -

перевірка правиль-ності виконання робіт

2 х 5б. = 10б.

1.3.

Виконання індивідуальних робіт за модулями:

2 х 15б. = 30б.

Модуль 1. Сутність і основні елементи Паблік рилейшнз, як науки і мистецтва

сьомий тиждень

захист індивідуаль-ної роботи

15б.

Модуль 2. Особливості PR у комерційній, політичній та сфері міжнародних відносин

п’ятнадцятий тиждень

- // -

15б.

1.4.

Самостійне опрацювання тем:

«Паблік рилейшнз в політичній сфері». «Проведення організаційно - представницьких заходів»

відповідно до робочої програми

перевірка конспекту

5б.

1.5.

Написання реферату за заданою тематикою

- // -

прилюдний захист реферату на заняттях

5б.

Разом за І розділом

80б.

ІІ. Вибіркові для денної форми навчання

2.1.

Участь студентів у PR - акціях з написанням звітів

- // -

презентація результатів проведеної роботи

20б.

2.2.

Проходження стажування в PR – агентствах, ознайомлення з функціями PR – менеджерів та дослідження діяльності PR – агентств в мережі Інтернет

- // -

обговорення результатів проведеної роботи

20б.

Разом за ІІ розділом

20б.

Всього балів за СРС

100б.

Заочна форма навчання

№ з\п

Види самостійної роботи

Планові терміни виконання

Форми контролю та звітності

Максимальна кількість балів

І. Обов’язкові для заочної форми навчання

1.1.

Самостійне опрацювання тем курсу згідно робочої навчальної програми

відповідно до робочої програми

перевірка конспекту

50 б.

1.2.

Написання аудиторної контрольної роботи

- // -

Перевірка правильності роботи

30б.

Разом за І розділом

80б.

ІІ. Вибіркові для заочної форми навчання

2.1.

Участь студентів у PR - акціях з написанням звітів

- // -

презентація результатів проведеної роботи

20б.

2.2.

Проходження стажування в PR – агентствах, ознайомлення з функціями PR – менеджерів та дослідження діяльності PR – агентств в мережі Інтернет

- // -

обговорення результатів проведеної роботи

20б.

Разом за ІІ розділом

20б.

Всього балів за СРС

100б.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]