Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_marketing_kursova_2010.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
183.3 Кб
Скачать

2

Міністество освіти і науки україни київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана

Криворізький економічний інститут

Кафедра маркетингу

М Е Т О Д И Ч Н І В К А З І В К И

до написання курсової роботи

з дисципліни «Маркетинг»

для студентів спеціальності 6.507 «Маркетинг»

усіх форм навчання

Затверджено на

засіданні кафедри маркетингу

Протокол № 3

від 28.10.2010 р.

Кривий Ріг

2010 р.

Методичні вказівки до написання курсової роботи з дисципліни «Маркетинг» для підготовки студентів спеціальності 6.507 «Маркетинг» усіх форм навчання.

Укладач:

к.е.н., доцент кафедри маркетингу Скринько Н.В.

Рецензент:

к.е.н., доцент кафедри маркетингу Зюкова І.О.

Відповідальний за випуск:

зав. кафедрою маркетингу, д.е.н., проф. Мазурок П.П.

Вступ

В сучасних умовах формування і становлення в Україні ринкових відносин, які характеризуються динамічністю зовнішнього середовища, жорстким конкурентним тиском, швидкими темпами інноваційного розвитку, зростанням вимог споживачів стратегічною задачею підприємства стає переорієнтація виробництва і реалізації продукції на задоволення нужд і потреб споживачів. Закордонний досвід свідчить про те, що дієвим інструментом вирішення цієї задачі є маркетинг, застосування якого забезпечує не тільки ефективне виробництво потрібної споживачам продукції, але й успіх підприємства у конкурентній боротьбі.

В умовах конкурентної боротьби досягти успіху може тільки те підприємство, яке творчо і нестандартно використовує концепцію маркетингу, постійно відшукує нові способи як адаптації до ринкових умов, що постійно змінюються, так і активного впливу на ринок і споживачів.

Маркетинг своїми засобами дозволяє ефективно пристосовувати виробництво до умов зовнішнього середовища і перш за все до потреб споживачів. Для того щоб використовувати маркетинг як надійний інструмент досягнення успіху на ринку, необхідно оволодіти його теорією і методологією, навичками творчого застосування інструментарію маркетингу в залежності від конкретної ситуації. Тобто високий рівень професіоналізму в галузі маркетингу може бути досягнуто шляхом синтезу систематичного вивчення теоретико-методологічних основ маркетингу як науки та системи управління виробництвом і збутом продукції та застосування отриманих знань в практиці маркетингової діяльності.

Важливим етапом підготовки фахівців з маркетингу є виконання курсової роботи з професійно орієнтованих дисциплін. Так, зокрема, виконання курсової роботи з дисципліни «Маркетинг» сприяє поглибленню і закріпленню знань з теоретичних основ сутності та значення маркетингу як філософії бізнесу, набутті досвіду використання інструментарію маркетингу, освоєнню методів планування та організації маркетингової діяльності на підприємствах, проведенні аналізу та узагальнення теоретичних основ маркетингової концепції управління, розвитку навичок самостійної роботи студентів. Всі студенти виконують курсову роботу згідно індивідуальних завдань, які видаються керівниками – викладачами кафедри.

У завданні з виконання курсової роботи зазначаються основні напрямки проведення дослідження (структура курсової роботи), терміни виконання окремих частин та роботи загалом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]