Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_marketing_kursova_2010.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Мета курсової роботи Виконання курсової роботи з дисципліни «Маркетинг» передбачено учбовим планом у VI семестрі для студентів спеціальності «Маркетинг» денної та заочної форм навчання.

Основною метою курсової роботи є поглиблення і закріплення набутих на лекціях і практичних заняттях теоретичних та практичних знань з маркетингу.

Основні завдання роботи – глибоке осмислення обраної проблеми, напрямків її вирішення, комплексне оволодіння матеріалом і методами самостійного дослідження, послідовного викладення результатів критичного аналізу літературних джерел..

Курсова робота з дисципліни «Маркетинг» - це самостійна науково – дослідна робота, виконана студентом на завершальному етапі вивчення даного курсу.

У процесі виконання курсової роботи студент повинен продемонструвати:

  • знання теоретичних основ дисципліни «Маркетинг»;

  • уміння відбирати, систематизувати та опрацьовувати інформацію відповідно до теми курсової роботи;

  • уміння розробляти обґрунтовані висновки та конкретні пропозиції щодо вдосконалення питань маркетингового управління підприємством;

  • уміння використовувати причинно-наслідкові зв’язки процесів та явищ у прикладній галузі.

Структура і зміст курсової роботи

Курсова робота повинна мати оптимальну структуру, логіку побудови, послідовність викладання матеріалу, завершеність.

Загальний обсяг роботи не повинен перевищувати 35-45 сторінок машинописного тексту.

Рекомендується наступна структура курсової роботи:

Зміст

Вступ

Перший розділ – теоретичний аспект питання, що розглядається;

Другий розділ – критичний аналіз рівня теоретичного опрацювання обраної проблеми

Третій розділ – рекомендації щодо можливих шляхів підвищення ефективності використання маркетингових важелів управління підприємством в умовах ринку.

Висновки

Список використаних джерел

Додатки

Зміст курсової роботи містить назви всіх розділів і підрозділів із зазначенням початкових сторінок. Він повинен відображати сутність обраної теми та характеризувати логіку дослідження. Допустимий обсяг 1-2 сторінки.

У вступі надається наукове обґрунтування актуальності обраної теми, визначається мета дослідження, розробляються завдання дослідження. Вступ повинен містити характеристику об’єкту та предмету дослідження, перелік методів дослідження. Допустимий обсяг 2-3 сторінки.

Перший розділ повинен містити теоретичне обґрунтування ролі і місця досліджуваних явищ та процесів в розвитку теорії сучасного маркетингу. Розділ повинен містити також розкриття науково-теоретичної сутності проблеми та маркетингові засоби її реалізації. Теоретичне обґрунтування, сутність, значення, історія та сучасні тенденції предмету дослідження повинні мати елемент наукової новизни та сформульовану автором курсової роботи власну позицію. У заключному підрозділі теоретичної частини курсової роботи студент повинен викласти методики аналізу визначеної проблеми на основі критичного їх аналізу, що дозволить обґрунтувати вибір найбільш придатної для обраного напряму дослідження. Тобто, студент окреслює теоретичне поле курсової роботи, яке в обов’язковому разі, повинне формуватися з урахуванням критичного аналізу літературних джерел та власної точки зору автора курсової роботи. Обсяг розділу не повинен перевищувати 10-15 сторінок.

Другий розділ (10-12 сторінок) курсової роботи повинен містити матеріали, що розкривають стан теоретичних напрацювань з обраної теми. Для цього студент повинен проаналізувати існуючі різноманітні погляди вітчизняних та закордонних вчених на проблему, що розглядається в курсовій роботі, виявити невирішені проблеми, які потребують розв’язання на теоретичному, методичному чи практичному рівні. Розділ повинен містити узагальнення результатів критичного аналізу останніх публікацій з обраної теми курсової роботи, відображати власну точку зору автору на викладений матеріал. Аналізу повинні підлягати публікації у фахових виданнях за останні 5 років.

Третій розділ носить рекомендаційний характер і включає напрямки удосконалення аспектів маркетингової діяльності у відповідності з обраною темою. Розділ повинен бути побудований на базі основних теоретичних положень, методичних підходів, методичного інструментарію та наведення прикладів практичного вирішення проблеми вітчизняними чи закордонними компаніями. Допустимий обсяг 7-10 сторінок.

Розділ «Висновки» (2-3 сторінки) є завершальною частиною курсової роботи і повинен містити стислий виклад зроблених узагальнень та оцінок відносно теоретичної частини роботи, аналізу методичного забезпечення реалізації проблеми, отриманих результатів дослідження з точки зору відповідності меті курсової роботи та поставленим у вступі завданням. Зміст висновків повинен містити уявлення про ступінь розкриття автором теми та завдань курсової роботи.

Розділ «Список використаних джерел» повинен містити перелік використаних у курсовій роботі літературних джерел.

У додатки виносяться громіздкі таблиці допоміжного характеру, блок – схеми, зразки форм тощо.

Можливі варіанти структури курсової роботи наведені в додатках А–В.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]