Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_vkaz_prakt.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать

Тема 3. Аудиторські послуги

ПЛАН СЕМІНАРСЬКОГО ЗАНЯТТЯ

1. Аудиторські послуги: поняття, класифікація.

2. Характеристика основних видів аудиторських послуг.

3. Вартість послуг аудиторських фірм.

Запитання для перевірки знань

1. Що таке послуги аудиторських фірм?

2. Яка необхідність надання крім аудиту інших послуг аудиторською фірмою?

3. Як класифікуються послуги аудиторських фірм?

4. Чому ведення бухгалтерського обліку та відновлення бухгалтерського обліку не є сумісними з аудиторськими послугами?

5. Що розуміється під послугою складання податкової звітності та захист її в податкових органах?

6. У чому полягає сутність таких послуг як організація бухгалтерського обліку та удосконалення діючої системи обліку?

7. Як надаються консультаційні послуги аудиторською фірмою?

8. Яка середня вартість години роботи аудитора в Україні та закордоном?

9. Які особливості, форми і видів оплати праці аудитора?

10. Як визначити договірну ціну

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ

Завдання 1.

Скласти таблицю, в якій зазначити види аудиторських послуг, дати їх характеристику.

Завдання 2.

Сформувати штат співробітників аудиторської фірми з метою повного забезпечення потреб клієнтів в необхідній інформації. Зробити розрахунок вартості послуг з консультування, враховуючи різний рівень кваліфікації співробітників аудиторської фірми.

Дані для виконання:

Аудиторська фірма “Ваш аудитор” планує займатись наданням аудиторських послуг, серед яких велику частку становитимуть консультації з питань бухгалтерського обліку і звітності, оподаткування, аналізу фінансово-господарської діяльності, управління фінансами, стратегії розвитку підприємства.

Завдання 3.

Скласти програму аналізу фінансово-господарської діяльності, зробити розрахунок затрат часу аудитора по наданню такої послуги.

Дані для виконання:

АТ “Харчовик” замовило в аудиторській фірмі “Аудит-2000” аудиторську послугу з аналізу фінансово-господарської діяльності.

Завдання 4.

Розрахувати можливості аудиторської фірми щодо обслуговування юридичних осіб і приватних підприємців, встановити вартість послуг, які планується надавати.

Дані для виконання:

В аудиторській фірмі “Олтекс” працює 10 осіб, з них 3 – сертифіковані аудитори, 4 – асистенти аудитора, а також юрист, програміст і бухгалтер. Фірма планує займатись організацією, веденням і відновленням бухгалтерського обліку та звітності.

Завдання 5.

Назвати основні розділи бізнес-плану та їх зміст.

Дані для виконання:

ТзОВ “Соняшник” планує займатись виготовленням халви різних видів. З метою кращої організації своєї діяльності товариство звернулося до аудиторської фірми “Консультант” із замовленням підготовки бізнес-плану.

Завдання 6.

Описати особливості виконання такого виду робіт, розрахувати їх приблизну вартість.

Дані для виконання:

АТ “Промтех” займається випуском технологічного обладнання. В наступному році товариство планує укласти договір про експорт обладнання в Латвію. АТ “Промтех” звернулось до аудиторської фірми “Експерт” з метою трансформації бухгалтерського обліку за міжнародними стандартами бухгалтерської звітності.

Завдання 7.

Визначити потребу в спеціалістах для виконання наведених робіт, скласти розрахунок приблизної вартості робіт.

Дані для виконання:

Аудиторська фірма “Новий аудит” має у своєму штаті чотирьох сертифікованих аудиторів, п’ятеро асистентів аудитора, одного юриста. Троє сертифікованих аудиторів тривалий час працювали у вищих навчальних закладах викладачами обліково-економічних дисциплін. Враховуючи це, керівник аудиторської фірми вирішив організувати і провести ряд семінарів з підвищення кваліфікації облікового персоналу підприємств міста.

Завдання 8.

Вказати, які види робіт необхідно здійснити аудитору для виконання такої послуги. Скласти розрахунок приблизної вартості робіт.

Дані для виконання:

ПП Андрєєва А.А. звернулася до аудиторської фірми “Спеціаліст” із замовленням скласти податкову звітність за результатами роботи за рік.

Завдання 9.

Запропонувати найефективнішу форму і систему оплати праці таких спеціалістів. Скласти розрахунок приблизної вартості однієї години роботи спеціаліста.

Дані для виконання:

Аудиторська фірма “Аудит України” має великий штат спеціалістів загальною чисельністю 120 чол. Представництва аудиторської фірми розміщені в усіх регіонах країни. У своєму складі фірма має відділ досліджень і розробок, спеціалісти якого займаються вивченням проблем аудиторської діяльності, розробкою нових підходів до проведення аудиту, методик здійснення різних видів робіт, що виконуються аудиторами. Результати проведених досліджень видаються як спеціалізовані видання в друкованому та електронному вигляді і розповсюджуються на території України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]