Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_vkaz_prakt.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать

Тема 7. Аудиторський ризик

ПЛАН СЕМІНАРСЬКОГО ЗАНЯТТЯ

1. Ризики в аудиторській діяльності.

2. Види аудиторського ризику.

3. Порядок визначення аудиторського ризику.

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ

Завдання 1.

Обчислити суму акцизного збору; суму мита; суму митних зборів; суму ПДВ.

Дані для виконання:

ТзОВ “Експрес” ввозить на митну територію України шини пневматичні гумові для легкових автомобілів в кількості 975 шт. вартістю 1983 $.

Примітка:Ставки акцизного збору, мита, митних зборів відповідно до таблиць ставок.

Курс НБУ на звітну дату – 6,25 грн./євро.

Тема 8. Планування аудиту

ПЛАН СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

1. Призначення і загальні принципи планування аудиторської перевірки.

2. Попереднє планування аудиторської перевірки.

3. Призначення та зміст загального плану аудиту.

4. Підготовка програми аудиту.

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ

Завдання 1.

Визначити розмір податку з власників транспортних засобів протягом звітного періоду.

Дані для виконання: Станом на 01.01 ц.р. на балансі підприємства було 3 легкових автомобіля ВАЗ-21043 з об’ємом двигуна 1500 см3 і 2 мікроавтобуса “Газель” з об’ємом двигуна 2440 см3. Крім того, підприємство протягом року орендувало морську яхту (S = 10 м.).

Тема 9. Робочі документи аудитора

ПЛАН СЕМІНАРСЬКОГО ЗАНЯТТЯ

1. Робочі документи аудитора: поняття, мета підготовки.

2. Форма та зміст робочих документів.

3. Порядок зберігання робочих документів.

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ

Завдання 1.

Розробити форму робочого документу аудитора, яка б дозволяла відобразити результати порівняння показників аналітичного і синтетичного обліку руху запасів.

Завдання 2.

Розробити форму робочого документу аудитора, яка б дозволяла відобразити результати проведення фактичної перевірки (обстеження) основних засобів, що проводилася спеціально створеною комісією у складі механіка, технолога, інспектора з охорони праці, зовнішнього аудитора.

Завдання 3.

Вказати, якими робочими документами необхідно оформити результати такого дослідження. Розробити структуру відповідних робочих документів.

Дані для виконання:

Аудиторською фірмою “Аудит-Успіх” укладено договір на проведення аудиту на ТзОВ “Експорт”, що займається реалізацією продуктів харчування всередині країни і за її межами. В ході проведення аудиту аудиторами вивчено стан бухгалтерського обліку і систему внутрішнього контролю підприємства-клієнта.

Завдання 4.

Вказати, якими робочими документами необхідно оформити результати такого дослідження. Розробити структуру відповідних робочих документів

Дані для виконання:

Аудиторською фірмою “Профі” укладено договір на проведення аудиту фінансової звітності АТ “Колорит”. В ході вивчення звітності аудитором здійснено порівняння показників Головної книги і звітних форм. Для підтвердження інформації, наведеної в Примітках до фінансової звітності, були вивчені регістри синтетичного обліку з відповідних питань.

Завдання 5.

Вказати, якими робочими документами необхідно оформити результати такого дослідження. Розробити структуру відповідних робочих документів.

Дані для виконання:

Аудиторською фірмою “Стандарт” укладено договір на проведення аудиту на ТзОВ “Прима-експрес”, що займається комплектуванням і реалізацією комп’ютерної техніки. Згідно з договором аудитором вивчено правильність калькулювання вартості послуг щодо комплектування техніки, правильність визначення фінансових результатів, розрахунків із засновниками.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]