Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДБН В.2.3-14~2006 Споруди транспорту. Мости та...doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
5.3 Mб
Скачать

Попередньо напружені прогонові будови

4.135 У нерозрізних балках сталої висоти затяжки слід розміщати в зонах максимальних додатних і від’ємних моментів.

Переріз попередньо напружених балок із суцільною стінкою треба проектувати несиметричним з більш розвиненим стиснутим поясом.

4.136 При проектуванні попередньо напружених балок необхідно передбачати приєднання затяжки до пояса по довжині балки не менш ніж у чотирьох точках в такий спосіб, щоб при роботі під навантаженням забезпечувалося спільне їхнє переміщення в бічному напрямку і незалежне в поздовжньому напрямку.

4.137 Прикріплення ребер жорсткості або кронштейнів, що підтримують затяжки, повинне бути запроектоване з урахуванням сил тертя, що виникають при натягу затяжок.

4.138 Кінці затяжок повинні закріплюватися на спеціальних виносних жорстких елементах – упорах. Елементи балок у місцях прикріплення упорів треба підсилювати для сприйняття зосереджених навантажень.

4.139 Для забезпечення стійкості обтискуваних елементів ферм затяжки з'єднуються зі стержнями за допомогою діафрагм. Відстані між точками закріплення слід приймати з умови стійкості стержня з вільною довжиною, що відповідає довжині цих ділянок.

Зварні, фрикційні і болтові з'єднання

4.140 У випадках, коли прикріплення з ексцентриситетом неминуче, у суцільнозварній конструкції при одностінчастих перерізах елементів прикріплення їх слід здійснювати по всьому контуру з'єднання.

4.141 На кресленнях КМ зварних конструкцій треба вказувати:

  • типи, розміри усіх швів і позначення монтажних і заводських швів;

  • спосіб виконання всіх зварних швів (автоматичне, напівавтоматичне зварювання під флюсом, ручне зварювання та ін.) і тип підкладки для стикових швів, а при необхідності – також послідовність накладення швів;

  • ділянки зварних швів з повним проплавлением товщини деталі;

  • усі місця конструкції, що підлягають обробці відповідно до „Інструкції з механічної обробки зварних з'єднань у сталевих конструкціях мостів" (Минтрансстрой, МШС, 1978), з посиланням на відповідний пункт.

Для вузлів і конструкцій, застосовуваних уперше, на кресленнях КМ слід указувати форми деталей з розмірами, що стосуються механічної обробки зварних швів і зон концентрації напружень, і рекомендації зі способів її виконання.

4.142 При застосуванні складних прокатних профілів (швелерів, таврів і двотаврів, у тому числі з паралельними гранями полиць) влаштування за допомогою зварювання поперечних стиків і прикріплень до вузлів не припускається.

У конструкціях автодорожніх, міських і пішохідних мостів дозволяється застосування зварювання поздовжніми безперервними швами суцільних (без стиків по довжині) таврів і двотаврів (у тому числі різних номерів) між собою і з листом, що прикріплюється по всій довжині встик або в тавр до стінки профілю або двома кутовими швами до крайок полиці профілю.

У конструкціях зазначених мостів припускається застосування приварювання вузлових фасонок і фасонок в’язей до стінки профілів зі здійсненням заходів до зниження концентрації напружень біля кінців фасонок відповідно до 4.163 і 4.164, а також приварювання ребер жорсткості тільки до стінки двотаврів і таврів.

4.143 Застосування электрозаклепок у залізничних мостах не припускається, а в автодорожніх, міських і пішохідних мостах припускається тільки для неробочих з'єднань.

4.144 Кутові шви необхідно застосовувати, як правило, зі вгнутим окреслення їхньої поверхні і плавним переходом до основного металу.

Лобові шви, як правило, слід проектувати нерівнобічними з великим катетом, спрямованим уздовж зусилля, при цьому рекомендується відношення більшого катета до меншого приймати таким, що дорівнює 2.

4.145 Розміри кутових зварних швів необхідно призначати якомога меншими з розрахунку міцності і витривалості з урахуванням при цьому зазначених нижче технологічних вимог.

Поздовжні сполучні кутові шви коробчатих, таврових і Н-подібних елементів для сталей і товщин прокату, зазначених у табл. 4.1, повинні мати розрахункову висоту перерізу не менше 4 мм, а шви, що прикріплюють ребра жорсткості до стінки балки, а також поздовжні ребра ортотропної плити до покривного листа, – не менше 3 мм.

Довжина кутового, лобового або флангового шва повинна бути не меншою від 60 мм і не менше шестиразового розміру катета шва.

4.146 Конструкція стикових швів повинна забезпечувати можливість одержання повного проплавления розрахункової товщини з’єднуваних деталей і плавних переходів до основного металу.

4.147 При розташуванні стику поперек зусилля в елементі товщина стикового шва має бути не менше від товщини листів, що зварюються.

4.148 У зварних балках і складених елементах, перерізи яких утворюються за допомогою з’єднувальних швів, повне проплавлення таврових і кутових з'єднань не потрібне, якщо деталі, що зварюються, обриваються в одному перерізі. При наявності обриву не в одному перерізі на довжині 100 мм від обриву необхідно передбачати повне проплавлення таврового або кутового з'єднання зварюваних деталей.

У з'єднаннях, що працюють на відрив, забезпечення повного проплавления обов'язкове. Застосування вузлів з роботою на відрив детелей пакету, створеного за допомогою кутових зварних швів внапуск, не припускається.

У кутових з'єднаннях складених замкнутих герметичних елементів, утворених однобічними кутовими швами, глибина провару повинна бути не меншою від 4 мм при товщині більш товстого листа до 16 мм і не меншою від 5 мм при товщині більш тонкого листа понад 16 мм. Для з’єднання окремих деталей і прикріплення елементів констнрукцій застосування переривчастих швів не припускається.

4.149 У конструкціях із фрикційними з'єднаннями повинна бути забезпечена можливість вільної постановки високоміцних болтів, щільного стягування пакета болтами і закручування гайок із застосуванням динамометричних ключів і гайковертів.

4.150 У з'єднаннях прокатних профілів з непаралельними поверхнями полиць належить застосовувати клиноподібні шайби.

4.151 Номінальні діаметри отворів під високоміцні болти у фрикційних з'єднаннях наведено в табл. 4.40.

Таблиця 4.40

Група з'єднань

Номінальний діаметр отворів, мм, у фрикційних з'єднаннях при номінальному діаметрі болтів, мм

18

22

24

27

Стики і прикріплення основних несучих елементів та в’язей, що визначають проектне положення конструкцій

21

25

28

30

Прикріплення: в’язей, що не визначають проектне положення конструкцій; стикових накладок (рибок), поясів поздовжніх балок; гальмових в’язей і горизонтальних діафрагм проїзної частини

23

28

30

33

4.152 З'єднання треба проектувати з якомога більш компактним розташуванням високоміцних і звичайних болтів за нормами згідно з табл. 4.41.

Таблиця 4.41

Характеристика відстаней

Норма

  1. Відстань між центрами болтів:

а) мінімальна у будь-якому напрямку

б) максимальна у будь-якому напрямку в крайніх рядах при розтягуванні та стисканні:

в листах

в кутниках**)

в) максимальна в середніх рядах:

поперек зусилля при розтягуванні або стисканні

вздовж зусилля при розтягуванні або стисканні

  1. Відстань від центру болта до краю елемента:

а) мінімальна вздовж зусилля і по діагоналі

б) те ж саме поперек зусилля:

при крайках після механічної обробки

при крайках прокатних або після газової різки за методом “змив-процес” та з кисневою завісою

в) максимальна

2,5d *)

7d або 16t

160 мм

24t

24t

16t

1,5d

1,5d

1,3d

8t або 120 мм

В таблиці 4.41 позначено:

d – номінальний діаметр болта;

t – товщина найбільш тонкої деталі, що розташована зовні пакету.

*) – Для звичайних болтів слід призначати 3,0 d

**) – При двохрядному розташування норма відноситься до ряду біля пера

4.153 Число високоміцних болтів має бути не менш двох:

  • у прикріпленнях в’язей головних ферм і проїзної частини;

  • у кожному поздовжньому ряду прикріплення або стиковій накладці (рахуючи від осі стику).

У прикріпленні стержня на звичайних болтах число болтів у поздовжньому ряду повинне бути не менше: при одному ряді – 3; при двох рядах і більше – 2; у виступальній полиці кутникового оцупка – 5.

4.154 Діаметр болтів, поставлених у кутниках основних елементів, не повинен, як правило, бути більшим від ¼ полиці кутника.

4.155 Повну довжину високоміцних болтів треба призначати з умови, щоб верх гайки після затягування знаходився нижче границі фаски болта.

4.156 Стики вертикальної стінки балки при болтових з'єднаннях повинні бути перекриті накладками по усій висоті.

Стикові накладки поясних кутників припускається застосовувати у виді плоских листів.

4.157 Безпосередньо прикріплена площа елементів наскрізних головних ферм у вузлах і стиках має становити не менше 50 % усієї робочої площі елемента. При непрямому перекритті площі перерізу належить зменшувати ексцентриситет у прикріпленні накладок і збільшувати їхню довжину.