Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MSBO.DOC
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
3.39 Mб
Скачать

31. Дивіденди, оголошені за період, охоплений фінансовими зві­тами, і які пропонуються або оголошуються після дати балансу, але до затвердження фінансових звітів, мають коригуватися чи розкриватися.

32. Існують події, які іноді відображаються у фінансових звітах, хоча вони відбуваються після дати балансу. Це пов'язано з ста­тутними вимогами або з особливим характером таких подій. У деяких країнах ці спеціальні статті включають суму диві­дендів, запропонованих або оголошених після дати балансу за період, охоплений фінансовими звітами.

Розкриття

33. Якщо розкриття подій, які відбуваються після дати ба­лансу, вимагається згідно з параграфом 28 даного стан­дарту, слід надавати таку інформацію:

а) характер події;

б) оцінку фінансового впливу або твердження, що таку оцінку зробити не можна.

Дата набрання чинності

34. Даний мсбо набирає чинності для фінансових звітів з 1 січня 1980 року або пізніше.

178

Міжнародний стандарт бухгалтерського обліку

МСБО 11

(переглянутий у 1993 р.)

Будівельні контракти

Цей переглянутий МСБО є чинним для складання фінансових звітів з 1 січня 1995 року або пізніше і замінює МСБО 11 "Бух­галтерський облік будівельних контрактів".

179

МСБО 11 (переглянутий у 1993 р.)

Зміст

Міжнародний стандарт бухгалтерського обліку

МСБО 11

(переглянутий у 1993 р.)

Будівельні контракти

Мета

Сфера застосування Параграфи 1-2

Визначення 3-6

Об'єднання і сегментування будівельних контрактів 7-10

Доходи від контракту 11-15

Витрати за контрактом 16-21

Визнання доходів та витрат за контрактом 22-35

Визнання очікуваних збитків 36-37

Зміни в оцінках 38

Розкриття 39-45

Дата набрання чинності 46

Додаток

Розкриття облікової політики

Визначення доходу та витрат за контрактом

Розкриття інформації щодо контракту

180

МСБО 11 (переглянутий у 1993 р.)

Міжнародний стандарт бухгалтерського обліку

МСБО 11

(переглянутий у 1993 р.)

Будівельні контракти

Положення стандартів, виділені жирним курсивом, слід читати у контексті загальної облікової інформації та керівних принципів, викладених у цьому стандарті, а також у контексті Передмови до Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку. Міжнародні стандарти бухгалтерського обліку не призначені для застосування до несуттєвих статей (див. параграф 12 "Передмови").

Мета

Мета цього стандарту — розкрити обліковий підхід до доходів та витрат, пов'язаних із будівельними контрактами. В зв'язку з характером діяльності, здійснюваної в межах будівельних кон­трактів, дата початку діяльності, передбачена контрактом, і дата, коли ця діяльність завершується, як правило, припадають на різні звітні періоди. Тому першочерговим питанням бухгалтерського обліку будівельних контрактів є віднесення доходу від контракту і витрат за контрактом на звітні періоди, протягом яких викону­ються будівельні роботи. Для визначення періоду, коли дохід від контракту та витрати за контрактом слід відображати як дохід і витрати у Звіті про прибутки і збитки, у цьому стандарті вико­ристовуються критерії визнання, прийняті у "Концептуальній ос­нові складання та подання фінансових звітів". Стандарт також містить практичні керівні положення щодо застосування цих кри­теріїв.

Сфера застосування

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]