Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Облік і звітність в БУ Сам. робота.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
468.99 Кб
Скачать

Запитання для самоперевірки

1. Укажіть порядок визначення фінансового результату виконання кошторису за спеціальним фондом.

2. Наведіть основні бухгалтерські проведення з обліку результату виконання кошторису за спеціальним фондом.

Тема 12. Звітність бюджетних установ План самостійної роботи

Види фінансової звітності бюджетних установ. Загальні вимоги до фінансової звітності

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Література: 17, с. 324 - 331.

Бюджетні установи готують і подають відповідним орга­нам місячну, квартальну та річну звітність. Установи, які фінан­суються із Державного бюджету, подають звітність розпоряд­нику коштів вищого ступеня та органам Державного казна­чейства. Установи, які фінансуються з місцевого бюджету, по­дають звітність розпоряднику коштів вищого ступеня, органам ДКУ та фінансовому управлінню. Потрібно з'ясувати перелік форм фінансової звітності, які складають бюджетні установи.

Форми фінансової звітності та інструкції щодо запов­нення цих форм, періодичність, способи й порядок їх надання затверджуються Державним казначейством України з урахуван­ням вимог Бюджетного кодексу України та Закону України про Державний бюджет України на відповідний рік, за погодженням із Міністерством фінансів України та Рахунковою палатою.

Загальні вимоги до фінансової звітності передбачають:

• її складання на основі даних бухгалтерського обліку з охопленням інформації, яка є суттєвою та своєчасною для ко­ристувачів;

• використання принципів безперервності, обачливості, переважання суті над формою та інших принципів міжнародних стандартів бухгалтерського обліку;

• зрозумілість, доречність, достовірність і порівняльність інформації, наведеної у фінансових звітах і примітках до них;

• прийняття правильних економічних рішень шляхом оцінок минулих, теперішніх та майбутніх подій, зіставлення фінансових звітів за різні періоди.

Запитання для самоперевірки

1. Які види фінансової звітності готують і подають бюд­жетні установи?

2. Яку інформацію містять форми № 4 фінансової звітності?

3. Що показують у формах № 7 фінансової звітності бюд­жетних установ?

4. Укажіть загальні вимоги до фінансової звітності.

Список рекомендованої літератури

1. План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ і Порядок застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, затверджені Наказом Головного управління Державного казначейства України, Міністерства фі­нансів України від 10.12.99. - № 114.

2. Інструкція про кореспонденцію субрахунків бухгал­терського обліку для відображення основних господарських операцій бюджетних установ, Наказ Державного казначейства України від 10.07.00. -№ 61.

3. Інструкція про відкриття реєстраційних рахунків ор­ганами Державного казначейства України, Наказ Головного управління Державного казначейства України від 09.04.97. -№ 32 (зі змінами і доповненнями).

4. Положення про ведення касових операцій у націо­нальній валюті в Україні, Постанова Правління Національного банку України від 15.12.04. - № 637.

5. Перелік власних надходжень бюджетних установ, ви­моги щодо їх утворення та напрямки використання, Постанова Кабінету Міністрів України від 17.05.02. - № 659.

6. Перелік платних послуг, які можуть надаватися дер­жавними навчальними закладами, Постанова Кабінету Міністрів України від 20.01.97. - № 38.

7. Інструкція з обліку основних засобів та інших необо­ротних активів бюджетних установ, Наказ Державного казна­чейства України від 17.07.00. - № 64.

8. Інструкція з інвентаризації основних засобів, немате­ріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів, розрахунків та інших статей балансу, Наказ Головного управління Державного казначейства України від 30.10.98.-№90.

9. Інструкція з обліку запасів бюджетних установ, Наказ Державного казначейства України від 08.12.00. - № 125.

10. Інструкція по складанню типових форм обліку і спи­сання запасів бюджетних установ, Наказ Державного казначей­ства України від 18.12.00. -№ 130.

11. Бутинець Ф. Ф. Бухгалтерський облік у бюджетних установах. Навч. посіб. - Житомир: ПП "Рута", 2004.

12. Вербило О.Ф. Бухгалтерський облік у бюджетних уста­новах. Навч. посіб. - К.: Видавничий центр НАУ, 2003.

13. Джога Р.Т. Бухгалтерський облік у бюджетних уста­новах. Підруч. - К.: КНЕУ, 2003.

14. Крива В.Д., Корнієнко Т.М., Сторожук Т.М. Облік у бюджетних установах. Навч. посіб. - Ірпінь: Академія ДПС Ук­раїни, 2002.

15. Панкевич Л.В., Зварич М.А., Бойко Р.С., Лучечко Л.М. Бухгалтерський облік у бюджетних установах. Навч. посіб. для студ. вищих навч. закладів. - Львів: Аверс, 2002.

16. Снідень О.І., Фатеєва М.В., Голіков В.І, Зіміна І.А. Бухгалтерський облік у бюджетних організаціях. Навч. посіб. -Миколаїв: УДМТУ, 2002.

17. ФоркунІ.В., Шацька В.М., ФроловаН.Л. Основи казна­чейської справи. Навч. посіб. - Львів: Новий світ. - 2000,2006.