Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Облік і звітність в БУ Сам. робота.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
468.99 Кб
Скачать

Запитання для самоперевірки

1. Дайте визначення поняття "переоцінка майна".

2. На якому рахунку ведеться облік результатів пере­оцінки?

3. Наведіть основні бухгалтерські проведення з обліку результатів переоцінок.

Тема 11. Облік результатів виконання кошторису План самостійної роботи

Облік результату виконання кошторису за спеціальним фондом

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Література: 12, с. 419 - 425.

Слід зазначити, що всі доходи й видатки спеціального фонду завершальними оборотами в кінці року списуються на результати виконання кошторису (зокрема доходи й видатки з незавершеного капітального будівництва). На результати виконання кошторису за спеціальним фондом також списуються доходи й видатки за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ, вартість переоцінених запасів та матеріалів, а також таких, що отримані від ліквідації, розбирання матері­альних цінностей, оприбутковані за результатами інвентаризації та нараховані курсові різниці. Не списуються на результати фінансової діяльності витрати виробничих (навчальних) майс­терень, підсобних господарств, за договорами з науково-дос­лідних робіт, із виготовлення експериментальних пристроїв то­що за незакінченими або закінченими, але не зданими роботами.

На результати фінансової діяльності бюджетної установи також відносяться депонентська та кредиторська заборгованість, терміни позовної давності якої минули, та безнадійна дебітор­ська заборгованість.

Для визначення фінансового результату виконання кош­торису за спеціальним фондом призначений рахунок 43 "Ре­зультати виконання кошторисів", субрахунок 432 "Результат виконання кошторису за спеціальним фондом".

Основні бухгалтерські проведення, за якими здійсню­ються річні завершальні обороти зі списання доходів та видатків спеціального фонду бюджетних установ і виведення результатів нижче наведено.

з/п

Зміст операції

Кореспонденція рахунків

Дебет

Кредит

1

Списано отримані за поточний рік доходи спеціального фонду

711-716

432

2

Списано доходи від реалізації про­дукції, виробів і виконаних робіт

721-723

432

3

Списано інші доходи бюджетних установ

741

432

4

Списано видатки спеціального фонду

432

811-813

5

Списано виробничі витрати за закінченими і зданими роботами

432

821 - 826

6

Списано вартість переоцінених запасів та матеріалів

441

432

7

Списано нараховані курсові різниці:

• додатні;

• від'ємні

442

432

432

442

Залишок на рахунку 432 "Результати виконання кошто­рису" на кінець року обчислюється розрахунковим способом, може бути як кредитовим, так і дебетовим та відображається в пасиві балансу у вигляді додатного чи від'ємного сальдо.

Синтетичний облік операцій з виведення фінансового ре­зультату виконання кошторису за спеціальним фондом відоб­ражається окремо у меморіальному ордері № 14. Аналітичний облік за субрахунком 432 ведеться на картках ф. № 292а (у книзі ф. № 292) або в машинограмі "Відомість обліку фінансово-розрахункових операцій".