Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
603.65 Кб
Скачать

2.Управлінський облік

2.1. Організація управлінського обліку на підприємстві

В умовах ринкової економіки основою для функціонування виробництва є управлінська діяльність. Вона забезпечується певною інформацією, що повинна задовольняти вимоги менеджерів і мати відповідну достовірність та оперативність. За допомогою інформаційного забезпечення відбувається взаємозв'язок між підрозділами, розмежування прав і відповідальності кожного підрозділу перед адміністрацією підприємства, узгодженість окремих видів господарської діяльності у досягненні загальної мети підприємства. Інформаційна система підпорядкована потребам організаційної структури підприємства. Організаційні структури управління відрізняються своєю розмаїтістю і залежать від багатьох факторів. Організаційна структура підприємства офіційно знаходить своє відображення у штатному розкладі. Фактично вона забезпечує узгодженість окремих видів діяльності підприємства і зусиль підрозділів щодо виконання основних завдань і цілей.

Організаційна структура підприємства залежить від таких факторів:

- характеру виробництва та його галузевих особливостей, складу продукції, що випускається, технології виробництва, масштабу і типу виробництва, рівня технічного забезпечення підприємства;

- форм організації управління: лінійна, лінійно-функціональна, матрична;

- відповідності структури апарата управління та ієрархічної структури виробництва;

- співвідношення між централізованою і децентралізованої формами управління;

- рівня механізації та автоматизації управлінських робіт, кваліфікації працівників, ефективності їх праці.

Наявність і вплив цих факторів на кожному підприємстві індивідуальні, тому структура підприємства постійно удосконалюється. Кількість управлінських рівнів у найбільш гнучких організаційних структурах доходить до чотирьох-п’яти. Організаційна структура визначає склад і співвідношення різноманітних рівнів управління виробництвом і форми цієї організації. Виробнича структура підприємства показує склад і структуру цехів, служб, їх потужність, форми побудови і взаємозв'язку на кожному рівні управління виробництвом .

Господарсько-економічний стан кожного підрозділу визначається ступенем його самостійності і наданих повноважень керівнику підрозділу. Взаємодія між внутрішніми підрозділами, між різними рівнями управління регулюються внутрішнім економічним механізмом підприємства. Поняття внутрішньогосподарського механізму містить у собі сукупність засобів і інструментів, які цілеспрямовано впливають на створення сприятливих умов для функціонування і розвитку як усього підприємства, так і його окремих ланок. До його основних елементів відносяться: планування, ціноутворення, стимулювання, облік, контроль і регулювання. Зв'язок між елементами внутрішньогосподарського механізму реалізується через систему показників оцінки і контролю за діяльністю підрозділів підприємства, показників виміру та оцінки обсягу продукції і виконаних робіт, через склад витрат, які включаються до собівартості продукції підрозділу. Організаційна структура підприємства та його внутрішньогосподарський механізм є базисом при побудові системи управлінського обліку. На підприємствах різних галузей система управлінського обліку може бути організована по-різному. Загальними принципами при цьому є : 1.задоволення потреб персоналу різних рівнів управління у необхідної для прийняття рішень інформації. Управлінський облік як система повинна бути організована на підприємствах на трьох рівнях : нульовому, першому і наступних.

2. Обгрунтованість стосовно кожного виробничого підрозділу, де виникають витрати, принципу "витрати - обсяг - прибуток". Витрати можна визнати у достатній мірі обгрунтованими, якщо виробничі потужності підрозділів будуть мати оптимальне завантаження.

3. Узагальнення інформації з центрами виникнення витрат, відповідальності і рентабельності. Обов'язковим у зведеному обліку є відображення власних витрат підрозділів, розміру трансфертних цін на матеріальні ресурси і готову продукцію, рівню прибутків.

4. Контроль за обсягом виробництва, власними витратами і прибутком кожного підрозділу базується на виконанні планів і кошторисів.

Побудова обліку витрат відповідно до організаційної структури дозволяє пов'язати діяльність і відповідальність конкретних осіб із результатами роботи усього підприємства. У цьому випадку важливим є принцип взаємозв’язку кошторисів структурних підрозділів із загальними кошторисами підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]