Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт 1 частинаготов..doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
399.36 Кб
Скачать

  1. Аналіз виробничо-фінансової діяльності господарюючого суб’єкта

    1. Ознайомлення з діяльністю підприємства, його структурою управління

Публічне акціонерне товариство Туристично - готельний комплекс «Дністер» є правонаступником Відкритого акціонерного товариства Туристично – готельного комплексу «Дністер», яке було засноване відповідно до рішення Державного комітету України по туризму шляхом перетворення державного підприємства Туристично- готельного комплексу «Дністер» у відкрите акціонерне Товариство відповідно до Указу Президента України “Про корпоратизацію підприємств” від 15 червня 1993 року.

Повне найменування:

- українською мовою: Публічне акціонерне товариство Туристично – готельний комплекс «Дністер»;

- англійською мовою: Public Joint Stock Company Tourist Hotel Compleх «Dnister».

Скорочене найменування:

- українською мовою: ПАТ ТГК «Дністер»;

- англійською мовою: РJSC THC «Dnister».

Місце знаходження Товариства: Україна, місто Львів, 79000, вул. Матейка,6.

Товариство створене з метою здійснення підприємницької діяльності для одержання прибутку в інтересах акціонерів Товариства, покращення добробуту акціонерів у вигляді зростання ринкової вартості акцій Товариства, а також отримання акціонерами дивідендів.

Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахункові (поточні) та інші рахунки в в банківських установах, печатку зі своїм найменуванням та інші реквізити. Від свого імені укладає правочини і договори, набуває майнових та особистих немайнових прав, вступає а зобов’язання, виступає позивачем і відповідачем в суді, третейському суді. Вчиняє всі інші не заборонені чинним законодавством дії, які випливають із статусу юридичної особи.

Предметом діяльності Товариства є:

1. надання місць для короткострокового проживання в готелях, включаючи туристичні, в мотелях, в готелях з конференц-залами, з послугами ресторанів;

2. прийом та обслуговування іноземних туристів та громадян України;

3. надання іноземним туристам і громадянам, громадянам України, вітчизняним та закордонним юридичним особам послуг: гідів – перекладачів, екскурсійного обслуговування, приміщень, харчування, відвідання музеїв, виставок, історико-архітектурних пам’ятників культури, культурно видовищних та спортивно-оздоровчих заходів, організація зустрічей та проводів, виставок, конференцій, обслуговування симпозіумів, конгресів, бізнес-турів та інших послуг та заходів;

4. розробка комплексних і цільових програм з питань туризму;

5. надання консультативних послуг в сфері туризму;

6. реклама українського національного туристичного продукту на внутрішньому та світовому ринках;

7. будівництво та експлуатація готельного господарства;

8. обладнання та експлуатація ресторанів, барів, кафе, їдалень, інших закладів громадського харчування; виробництво продуктів харчування, харчових добавок та їх реалізація;

9. розвиток сфери громадського харчування;

10. організація та утримання розважальних центрів, парків, кегельбанів, більярдних залів, казино, залів ігрових автоматів, тоталізаторів, створення та утримання гральних закладів, організація азартних ігор;

Товариство може здійснювати будь-які інші види підприємницької діяльності, не заборонені чинним законодавством.

Товариство за рішенням Наглядової ради має право засновувати (брати участь у заснуванні) у встановленому порядку на території України і за кордоном комерційні і некомерційні організації, створювати дочірні підприємства, представництва, філії й інші відокремлені підрозділи, що діють на підставі відповідно статутів або положень.

Для забезпечення господарської та фінансової діяльності Товариства за рахунок внесків Учасників створений Статутний фонд у розмірі 100 000 005,15 грн. (сто мільйонів п’ять гривень 15 копійок).

Статутний капітал поділений на 62 893 085 (шістдесят два мільйони вісімсот дев’яносто три тисячі вісімдесят п’ять) штук простих іменних акцій однаковою номінальною вартістю – 1,59 грн. (одна гривня 59 копійок) кожна.

Всі акції Товариства є простими іменними. Акції Товариства існують виключно в бездокументарній формі.

Товариство має право за рішенням Загальних зборів змінювати (збільшувати або зменшувати) розмір Статутного капіталу з урахуванням положень чинного законодавства України про мінімальний розмір статутного капіталу.(див. додаток А)

Облік повністю автоматизований. На Товаристві використовуються програми «1-С:Підприємство» та «Клієнт-банк». Використовується електронна звітність.

Розмір Статутного капіталу може бути збільшений шляхом:

розміщення додаткових акцій існуючої номінальної вартості;

підвищення номінальної вартості акцій.

Бухгалтерський облік на підприємстві проводиться складанням звітності форми № 1,2,3,4,5 (див. додаток Е,Г,Є,Ж,З), де розглядаються основні показники діяльності підприємства. В цих документах міститься інформація про фінансовий стан підприємства, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період.

Ознайомившись з схемою організаційної структури ПАТ ТГК «Дністер»(див.додаток Б) можна зробити висновок що, вищий рівень управління готелем представлений генеральним директором, який приймає рішення стратегічного характеру.

Генеральним директором Товариства може бути будь-яка фізична особа, яка має повну цивільну дієздатність, не є членом Наглядової ради або Ревізійної комісії Товариства, а також не підпадає під обмеження, що встановлені законом.

Йому підпорядковуються всі служби готелю. Контроль за роботою персоналу усіх рівнів є однією з головних функцій керівника готелю.

Внутрішня впорядкованість, узгодження внутрішніх підрозділів готелю забезпечується за допомогою підпорядкування працівниками правилам діяльності (посадові інструкції).

Бухгалтер підпорядкований безпосередньо директорові підприємства. Він здійснює організацію бухгалтерського обліку господарсько-фінансової діяльності та контроль за ефективним використанням матеріальних, трудових, фінансових ресурсів, схоронністю власності підприємств. Організовує облік майна, зобов'язань і господарських операцій, придбання основних засобів, товарно-матеріальних цінностей і коштів, своєчасне відображення на рахунках бухгалтерського обліку, операцій, пов'язаних з їх рухом, облік витрат на виробництва, результатів господарсько-фінансової діяльності підприємства, а також фінансових, розрахункових і кредитних операцій; забезпечує законність, своєчасність і правильність оформлення документів, розрахунків з заробітної плати, правильне нарахування і переказ податків і зборів в державний, регіональний та місцевий бюджети, страхових внесків у державні позабюджетні соціальні фонди, платежів у банківські установи.

У прямому підпорядкуванні директора знаходиться старший менеджер, якому підпорядковані менеджери готелю. Старшому менеджеру підпорядковуються адміністратори та обслуговуючий персонал.

Згідно Закону України «Про охорону праці» на підприємстві проводиться інструктаж з охорони праці, навчання з питань охорони праці, правил поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Працівники щороку проходять спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно – правових актів з охорони праці. Посадові особи, діяльність яких пов`язана з організацією безпечного ведення робіт, під час прийняття на роботу і періодично, один раз на три роки, проходять навчання, а також перевірку знань з питань охорони праці.

В кожному номері є інструкція з техніки безпеки для гостей, яка є надрукована двома мовами і передбачає дотримання гігієнічних та протипожежних норм. У випадку виникнення екстремальних ситуацій (замінування, аварійне відключення електроенергії, виявлення забутих речей, крадіжки і т. п.), в інструкції вказаний спеціальний номер рецепції.