Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по практиці (2).docx
Скачиваний:
63
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
80.39 Кб
Скачать

54

Зміст

Вступ………………………………………………………………………...

4

1

Організаційно-економічна характеристика підприємства………………

5

2

Облік власного капіталу і забезпечення зобов’язань……………………

7

3

Облік довгострокових і поточних зобов’язань………………………….

9

4

Організація і облік розрахунків з оплати праці………………………….

13

5

Облік необоротних активів………………………………………………..

16

6

Облік запасів……………………………………………………………….

27

7

Облік коштів, розрахунків та інших активів……………………………..

33

8

Податковий облік і податкова звітність на підприємстві……………….

37

9

Процес обліку витрат, доходів і фінансових результатів діяльності…..

39

10

Порядок складання фінансової звітності на підприємстві………………

42

11

Індивідуальне завдання……………………………………………………

47

Висновки та пропозиції……………………………………………………

50

Список використаних джерел……………………………………………..

52

Додатки

Вступ

Метою практики є оволодіння практичними навичками по складанню зведених бухгалтерських документів, набуття знань і професійних умінь і навичок ведення фінансового та управлінського обліку на підприємствах.

Метою технологічної практики з бухгалтерського обліку є закріплення, розширення і поглиблення знань основ фінансового та управлінського обліку, опанування практичними навичками із складання бухгалтерських записів по проведеним господарським операціям, відображення господарських операцій в регістрах бухгалтерського обліку, проведення бухгалтерських розрахунків.

Основним завданням технологічної практики є закріплення, розширення і поглиблення теоретичних знань, одержаних в інституті, набуття практичних навичок ведення бухгалтерського обліку, проведення науково-дослідної роботи і наукових досліджень, збір матеріалів про конкретне підприємство.

Завдання технологічної практики з бухгалтерського обліку полягає у:

– знайомстві з обліковою політикою конкретного підприємства;

– набутті практичних навичок по веденню бухгалтерського обліку шляхом безпосередньої участі в поточних облікових роботах бухгалтерії;

– знайомстві з веденням управлінського обліку на підприємстві, системою обробки інформації, яку надають виробничі підрозділи.

Об’єктом практики виступає майно підприємства, його капітал, зобов’язання та господарські операції, що викликають зміни в складі засобів підприємства та джерел їх утворення.

Суб’єктом практики є ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці».

При обробці матеріалів практики я застосовувала такі основні методи: документація та інвентаризація, оцінка і калькуляція, рахунки і подвійний запис, баланс і звітність.

1.Організаційно-економічна характеристика підприємства.

Львівська міська громадська організація (ЛМГО) «Туристсько-спортивний клуб «Манівці»» (далі – Клуб) був заснований в квітні 2004 року і створена відповідно до Господарського, Цивільного кодексів та інших нормативних актів України. ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці» знаходиться за адресою – м. Львів, вул. Галілея, 7∕1а.

Клуб як юридична особа може мати у своїй власності майно та кошти, необхідні для здійснення його статутної діяльності.

Джерелами коштів та майна Клубу є:

- вступні та членські внески членів Клубу;

- кошти та майно надане членами Клубу в установленому порядку;

- кошти державного та місцевих бюджетів, що виділяються у розпорядження Клубу для виконання державних, регіональних програм розвитку туризму, реалізації повноважень, делегованих місцевим органом виконавчої влади з фізичної культури і спорту та туризму;

- Кошти та майно, що надходять безоплатно або у вигляді безоплатної фінансової допомоги від громадян, підприємств, установ і організацій у встановленому законом порядку.

Клуб є громадською неприбутковою організацією, що створюється на засадах єдності інтересів громадян – прихильників спортивно-оздоровчого туризму, для реалізації мети і завдань, передбачених Статутом.

Предметом діяльності ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці» є:

- Сприяння реалізації місцевих (регіональних) програм розвитку спортивного, самодіяльного (масового), оздоровчого туризму;

- Сприяння організації, взаємодії громадських організацій, з державними організаціями з розвитку спортивного, масового та оздоровчого туризму;

- Здійснення заходів масового залучення до активних занять видами спортивно-оздоровчого туризму різних соціальних та вікових груп населення;

- Організація засобами спортивно-оздоровчого туризму змістовного дозвілля громадян, розвиток і пропаганди туристсько-краєзнавчих та туристсько-спортивних можливостей рідного краю;

- Сприяння зміцненню фінансової, матеріально-технічної бази спортивного туризму, розвиток туристсько-спортивної інфраструктури;

- Розвиток та удосконалення діяльності з підготовки та підвищення кваліфікації туристів-спортсменів та інших категорій кадрів спортивного туризму;

- Сприяння створенню секцій спортивного туризму, первинних туристсько-спортивних колективів та клубів спортивного туризму за місцем роботи, навчання, проживання населеного регіону;

- Організація і проведення змагань, навчально-тренувальних зборів, показових виступів, фізкультурно-масових та інших заходів для своїх членів.

2.Облік власного капіталу та забезпечення зобов’язань.

Статутний капітал являє собою сукупність вкладень учасників у майно при створенні підприємства для забезпечення його статутної діяльності, визначеної установчими документами.

Принципи формування статутного капіталу ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці» регламентуються законодавством України.

Вкладами учасників є:

- грошові кошти, в тому числі і в іноземній валюті;

- будівлі, споруди, обладнання та інші матеріальні активи;

- цінні папери;

Статутний капітал ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці» може бути змінений з урахуванням наступних вимог:

- збільшення статутного капіталу - тільки після внесення повністю всіма учасниками своїх вкладів, крім випадків, передбачених законодавством;

- зменшення статутного капіталу - лише за відсутності заперечень кредиторів.

Рішення про зміну розміру статутного капіталу набирає чинності з дня внесення цих змін до державного реєстру.

Для обліку та узагальнення інформації а стан і рух статутного капіталу ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці» в бухгалтерському обліку призначений рахунок 40 "Статутний капітал".

Сальдо рахунку 40 "Статутний капітал" повинно відповідати розміру статутного капіталу, зареєстрованого в установчих документах ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці».

Після реєстрації ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці» на суму здійсненої передплати в бухгалтерському обліку здійснений запис:

Д-т рах. 46 "Неоплачений капітал";

К-т рах. 40 "Статутний капітал".

В основному організація (ЛМГО) «Туристсько-спортивний клуб «Манівці»» фінансується державою.

Для обліку асигнувань з бюджету на проведення протиепідемічних і

карантинних заходів, підготовку кадрів, проведення меліорації, покриття витрат на будівництво соціально-побутових об'єктів, їх експлуатацію тощо використовують рахунок 48 “Цільове фінансування і цільові надходження”.

Умови бюджетного фінансування періодично змінюються, тому перелік

асигнувань з бюджету не постійний, а визначається відповідно до чинних

нормативних актів.

Рахунок 48 має субрахунки:

481 «Кошти, вивільнені від оподаткування»

482 «Кошти з бюджету та державних цільових фондів»

483 «Благодійна допомога»

484 «Інші кошти цільового фінансування і цільових надходжень»

На субрахунку 481 «Кошти, вивільнені від оподаткування» ведеться облік вивільнених від оподаткування коштів у зв,язку з наданням пільг з податку на прибуток та їх використання на реалізацію заходів цільового призначення відповідно до законодавства.

На субрахунку 482 «Кошти з бюджету та державних цільових фондів» ведеться облік коштів, отриманих з бюджету та державних цільових фондів, та їх використання.

На субрахунку 483 «Благодійна допомога» ведеться облік надходження та використання платниками податку на додану вартість коштів(товарів, робіт, послуг) благодійної допомоги, яка відповідно до законодавства звільняється від оподаткування податком на додану вартість.

На субрахунку 484 «Інші кошти цільового фінансування і цільових надходжень» ведеться облік надходження та використання коштів, які не відображаються на субрахунках рахунку 48 “Цільове фінансування і цільові надходження”.

Аналітичний облік коштів цільового фінансування і цільових надходжень та їх витрачання проводиться за їх призначенням та джерелами надходжень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]