Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_БАКАЛАВР.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
702.98 Кб
Скачать

Розділ 1. Технологічна частина

1.1. Огляд літератури з вказаної тематики

1.1.1. Загальна характеристика групи страв/кулінарних (кондитерських) виробів, визначення їх харчової цінності, класифікація за сукупними ознаками.

Ознайомлення з літературою починається відразу після визначення ідеї, тобто задуму дослідження, який знаходить своє відображення в темі і робочому плані курсової роботи.

Структура огляду літературних джерел визначається темою роботи і є систематизованим оглядом наукової літератури, а саме: монографій, статей і брошур у збірниках наукових праць, журналах і газетах, зарубіжних видань, нормативно-технічної документації, інтернет-ресурсів.

Вивчення літератури дає змогу студентові з'ясувати сучасний стан питань, правильно спрямувати свої дослідження, розкрити актуальність обраної теми, мету і завдання, сутність та глибину вивчення проблеми, її значущість.

Після ознайомлення з літературою опрацьовують наукові та навчальні видання, статті вітчизняних і зарубіжних вчених.

Матеріал для вивчення досліджуваних питань необхідно відбирати відповідно до завдань дослідження.

Під час роботи над обраною темою складається короткий аналітичний огляд літератури, з якого можна зробити висновок, що ця тема ще не розкрита (розкрита лише частково або не в тому аспекті) і тому вимагає подальшого доопрацювання.

Огляд літератури за темою дає можливість студенту ґрунтовно ознайомитися зі спеціальною літературою, навчитися систематизувати джерела, аналізувати їх, виділяючи суттєве, оцінювати зроблене раніше дослідниками. Стисло, критично висвітлюючи роботи попередників, студент аналізує існуючі технології з наданням критичної оцінки з позиції технологічного процесу, хімічного складу, засвоєння та ін. Студент має зазначити ті питання, що залишилися невирішеними, з'ясувати сучасний стан питань і вказати напрями досліджень.

Матеріал такого огляду слід систематизувати в певному логічному зв'язку і послідовності.

1.1.2. Розробка принципової схеми технологічного процесу виробництва зазначених страв/кулінарних (кондитерських) виробів, вказуючи основні параметри технологічних операцій

Аналіз технології починається зі складання схеми технологічного процесу, яка є моделлю технології виробництва зазначених страв/кулінарних (кондитерських) виробів. Для цього необхідно розглянути існуючі технології, що відповідають обраному об’єкту, та на основі вивченого матеріалу розробляють принципову технологічну схему виробництва аналогу страв/кулінарних (кондитерських) виробів, вказуючи основні технологічні операції та їх параметри.

      1. Аналіз рецептурного складу аналогу та технологічного процесу виробництва зазначених страв/кулінарних (кондитерських) виробів

При виконанні даного розділу варто приділити увагу рецептурному складу аналогу продукту, що розробляється, в текстовому описі та у вигляді таблиці 1.1.

Таблиця 1.1 – Аналіз рецептурного складу продукту-аналога

Назва

продуктів

Кількість сировини

на __кг (шт.)

продукції, кг

Вміст,%

Рецептурні компоненти основні:

за функціональним призначенням

Роль у технологічному процесі

Б

Н

      1. Вплив основних технологічних чинників на функціонально-технологічні властивості основної сировини продукту-аналогу (рецептурної суміші, напівфабрикату, готового виробу) під час етапу технологічного процесу/технологічної операції

Аналіз основних технологічних чинників на функціонально-технологічні властивості основної сировини продукту-аналогу технологічної схеми продукту пропонується надати у вигляді таблиці такої форми (табл.1.2.) або у вигляді текстового опису,

Таблиця 1.2 – Аналіз технологічного процесу виробництва продукту-аналогу

Назва етапу ТП

Назва технологічної операції

Параметри

Фізико-хімічні зміни, що відбуваються з речовинами основних рецептурних компонентів

Мета, яка досягається