Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_БАКАЛАВР.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
702.98 Кб
Скачать

2.4.6 Визначення площі цеху.

Площу цеху розраховують як суму площ встановленого обладнання з урахуванням коефіцієнта використання площі [24]. Розрахунок площі зводять до таблиці 2.26.

Таблиця 2.26 – Розрахунок корисної площі цеху

Найменування обладнання

Тип, марка

Кількість одиниць обладнання

Габаритні розміри, мм.

Площа одиниці обладнання, м2

Площа, яку займає обладнання, м2

Довжина

Ширина

Після визначення сумарної площі, яку займає обладнання (Sобладн) визначають загальну площу цехів Sзаг (формула 3).

2.5. Організація роботи цехів.

В даному розділі варто приділити увагу основним принципам організації виробництва обраного структурного підрозділу підприємства ресторанного господарства. Залежно від його виду необхідно розглянути:

при проектуванні складської групи - організацію постачання (сучасні вимоги до організації постачання продуктами та матеріально-технічними засобами, джерела постачання, технологічний процес руху товару на підприємствах ресторанного господарства, його характеристику, організацію приймання продовольчих товарів, запаси товарів, їх призначення для ритмічної роботи підприємства), організацію складського і тарного господарства (організацію зберігання продуктів, режими і способи зберігання, призначення тари);

при проектуванні заготівельних цехів – організацію обробки овочів, організацію робочих місць овочевого цеху, організацію обробки м’яса/риби, організацію робочих місць у м’ясному і рибному цехах, особливості роботи овочевого, м’ясного, рибного цехів;

при проектуванні доготівельних цехів – організацію роботи гарячого цеху (залежно від теми – організацію роботи супового/соусного відділення), організацію роботи холодного цеху, особливості організації робочих місць гарячого або холодного цеху;

при проектуванні спеціалізованих цехів – організацію роботи цеху борошняних виробів, організацію роботи кондитерського цеху, особливості організації робочих місць в цеху борошняних виробів/кондитерському цеху.

Варто вказати взаємозв'язок конкретного цеху з іншими функціональними групами приміщень.

2.6 Розрахунок техніко-економічних показників

У цьому розділі студент наводить головні економічні показники підприємства в цілому і по окремих частинах роботи. Приводяться кошториси на устаткування, розрахунки вартості сировини та готової продукції. Вказується розрахована площа цеху, групи приміщень або підприємства в цілому (в залежності від завдання на роботу), а також приблизна вартість будівничо-монтажних робіт, необхідних для реалізації запропонованих у роботі рішень.

Розділ 3

Охорона праці на підприємстві.

В умовах науково-технічного прогресу в торгівлі та на підприємствах ресторанного господарства, питання охорони праці набувають особливого значення. Важливою вимогою до сучасних проектів є застосування у них високо надійних та безпечних у експлуатації засобів та обладнання.

У розділі повинні бути розглянуті питання виробничої санітарії на підприємстві (санітарні вимоги до конструкції та експлуатації підприємств ресторанного господарства, виробничі шкідливості та способи їх мінімізації, охорона навколишнього середовища, вимоги до виробничого освітлення та технічної естетики) і техніки безпеки (при експлуатації електрообладнання, при виконанні навантажувально-розвантажувальних робіт, при експлуатації герметичних систем під тиском, при експлуатації механічного устаткування, при експлуатації теплового і холодильного устаткування), у тому числі – пожежної безпеки. При чому, просте переписування правових та організаційних норм з питань охорона праці без їхнього аналізу не допускається.

Особливу увагу необхідно звернути на умови праці (мікроклімат приміщень, шум, освітлення, вібрації, наявність небезпечних для здоров'я джерел електричної енергії тощо). При цьому в бакалаврській роботі розглядаються не тільки загальні питання, а й ті, що характерні для даного у завданні на роботу типу підприємств.

Виконання розділу погоджується відповідним фахівцем, закріпленим за студентом, або керівником роботи.