Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vsi_gotovi_shpori.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
166.05 Кб
Скачать

3В.2. Мовна діяльність,інтуїція,фантазія,мислення.

Мовна діяльність - це процес використання людиною мови для спілкування. Не всяка діяльність, що використовує мову, є мовна діяльність;так, за допомогою мови можна організовувати запам'ятовування або вирішувати складні розумові питання.Можна сказати що мова - засіб або знаряддя спілкування, а мовна діяльність (мовна дія) - сам процес спілкування. Мовна діяльність і лежача в її основі система словесних знаків - мова - вивчається не лише психологією, але і іншими науками. Найважливішою з них є лінгвістика (мовознавство), що вивчає мову як абстрактну систему безвідносно до його функцій в мовній діяльності. Займаючись вивченням мови, психологія з'ясовує особливості використання мови в різних умовах, в різних проблемних ситуаціях, роль мови в програмуванні людської поведінки, дороги формування у дитяти процесу спілкування і т. п., Мовна діяльність організована в принципі так само, як і інші види діяльності. У ній є фаза попереднього орієнтування, фаза планерування, фаза здійснення і фаза контролю. Мовна діяльність багато в чому схожа з мыслительной, лише характер завдання, що вирішується суб'єктом, тут інший - вона не пізнавальна, а комунікативна.Мислення — це особлива ідеальна діяльність людини, яка виникає, формується, розвивається в суспільстві, коли людина перебуває у певному соціокультурному середовищі і вступає в багатогранні відносини з природним і соціальним світом, що її оточує.Мислення — це процес опосередкованого і узагальненого відображення у мозку людини предметів об'єктивної дійсності в їхніх істотних властивостях, зв'язках та відношеннях.

Фантазія (лат. Phantasia від грец. φαντασια — уява)уява; створення нових образів на основі колись сприйнятого. В цьому сенсі фантазія - це компонент творчої діяльності.

мрія, продукт уяви; ситуація, що представляється індивідуалом або групою, не відповідна реальності, але висловлює їх бажання.Інтуіція-здатність швидко знаходити вірне рішення

задачі і орінтув.в складних життєвих ситуацій,а також передбачити хід подій.

3.4.Психічні стани-своєрідні тимчасові вияви психіки залежно від об’єктивних умов(стан радощі або горя,сну-неспання,бадьорість-втома Розрізняють стан розумової діяльності, стан настрою, стан мобілізації або розслаблення волі, стан поведінки і дій людини, наприклад, спокій, роздратування, тривога, радість тощо. стани емоційні - настрої, афекти, тривога тощо; стани вольові - рішучість, розгубленість тощо;стани пізнавальні.зосередженість,замисленість.тощо.Психічні.процесидіяльн.психічн.відображ.(пізнавальні:відчуття,сприйняття,пам'ять,мислення,мова,уява,увага.емоційно-вольові-емоції,воля,почуття,настрій).Психічні стани-своєрідні тимчасові вияви психіки залежно від об’єктивних умов(стан радощі або горя,сну-неспання,бадьорість-втома).Психічні власт.-типові для конкретної людини,стійкі особлив.її психіки(спрямованість,темперамент.характер,ідеали,потреби.мотиви)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]