Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ Дневники.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Методичні рекомендації

Готуючись до виступу з першого питання, слід розкрити сутність педагогічної діяльності, акцентуючи увагу на створенні потрібних умов для життєдіяльності дитини, визнанні пріоритету всебічного її розвитку, єдності виховних, розвивальних і навчальних завдань.

У другому питанні слід виділити різні види педагогічної діяльності: в залежності від професійної підготовки - професійна і не професійна педагогічна діяльність, в залежності від віку вихованця та професійних завдань педагога - вихователь, вчитель, викладач, лектор, консультант, науковий керівник тощо; в залежності від досвіду роботи й майстерності педагога - молодий спеціаліст (до 3 років), досвідчений, майстер.

У третьому питанні необхідно охарактеризувати функціональні обов'язки вихователя, спрогнозувати шляхи оволодіння професійними знаннями та вміннями, визначити роль й місце теоретичних знань, оволодіння практичними навичками з організації власної діяльності й дитячого колективу, з науково-дослідної роботи.

Характеризуючи стилі педагогічної діяльності вихователя з дітьми та їх батьками (четверте питання), зверніть увагу на гуманістичний особистісний диференційований підхід до всіх учасників педагогічного процесу, на етикет, доброзичливість педагога.

Література основна

І.Бендюков М.А., Соломин И.Л. Ступ єни карьеры: азбука профориентации / М.А. Бендюков, И.Л. Соломин - Спб.: Речь, 2007. - 240 с.

  1. Кручек В. Модель особистості сучасного педагога як носія культури педагогічної взаємодії / В. Кручек // Вісник книжкової палати. - 2009. - № 1. - С. 46-49.

  2. Фоменко І. Індивідуальний стиль педагогічної діяльності / І. Фоменко // Відкритий урок. - 2009. - № 1. - С. 55-56.

Література додаткова

  1. Біленька Г. Дещо про педагогічну компетентність / Г. Біленька // Дошкільне виховання. - 2001. - № 12. - С. 24.

  2. Компетентніший підхід у сучасній освіті: світовий досвід та українські перспективи: Бібліотека з освітньої політики / За заг. ред. О.В. Овчарук. - К.: К.І.С., 2004.-112 с.

  3. Лещенко М.П. Педагогічна майстерність учителя в альтернативних формах навчання: дорога до дитячих сердець // Вісн. Житомир, держ. ун-ту ім. І. Франка. - 2005. - № 24. - С. 12-17.