Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОПЗ т.7з.1 Л.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
166.4 Кб
Скачать

Забезпечення продовольством на шлях прямування

Військовослужбовці у складі військових ешелонів, команд і в одиночному порядку на шлях прямування можуть забезпечуватися:

  • гарячою їжею з польових кухонь військових ешелонів;

  • загальновійськовим набором сухих продуктів або раціонами харчування у відповідності до приміток до цих норм; грошовою компенсацією замість норм харчування.

Військові частини (підрозділи), що перевозяться у складі військових ешелонів, забезпечуються продовольством на шлях прямування, виходячи з норм пересування військових ешелонів за добу, установленими військовими та вивантажувальними (не менш ніж на 5 діб) запасами продовольства, кухнями польовими, а також необхідним інвентарем та іншим майном в установленому порядку.

Військові частини, які самостійно ведуть військове господарство, у разі перевезення військовими ешелонами, використовують техніку та майно служби власних запасів, а техніка та майно, яких не вистачає, витребуються від вищих служб забезпечення.

Військові ешелони в пункті формування забезпечуються хлібом, м’ясом та іншими продуктами на весь шлях прямування до кінцевого пункту призначення. Використання рідкого палива для роботи польових кухонь у військовому ешелоні забороняється.

Військовослужбовці ЗСУ під час пересування у дорозі в складі військових частин (підрозділів), які перевозяться військовими ешелонами з польовими кухнями, забезпечуються гарячою їжею з цих кухонь за визначеними нормами харчування. При цьому військовослужбовці ЗСУ, які не мають право на одержання норм харчування за рахунок держави, забезпечуються за плату.

Забезпечення гарячою їжею особового складу з кухонь польових проводиться тричі на добу. Їжа готується за єдиною розкладкою продуктів для всього особового складу ешелону

Військовослужбовці, які перебувають на шляху прямування у складі військових команд і в одиночному порядку, у разі, яких неможливо отримати гарячу їжу, забезпечуються:

  • військовослужбовці строкової військової служби – загальновійськовим набором сухих продуктів або грошовою компенсацією замість норм харчування;

  • військовослужбовці офіцерського складу, військовослужбовці військової служби за контрактом, які мають право на отримання норм харчування за рахунок держави, - грошовою компенсацією замість норм харчування.

Грошова компенсація замість норм харчування на шлях прямування військовослужбовцям строкової служби виплачується за місцем служби військовослужбовця.

Час пересування в дорозі обчислюється як повна доба, при цьому час понад 6 годин вважається повною добою.

Військовослужбовці, призначені до складу варт (команд), у тому числі провідники для охорони і супроводу військових і спеціальних вантажів під час перевезення і шляху прямування до місця приймання цих вантажів або поверненні після їх здачі, забезпечуються загальновійськовим набором сухих продуктів (норма №10) або гарячим харчуванням за нормою №1 (загальновійськова) з видачею в обох випадках додаткових продуктів (120 г м’яса, 20 г масла тваринного та 25 г цукру)

Із заміною м’яса на консерви м’ясні, риби на консерви рибні. Приготування їжі організується власними силами.

Під час прямування пасажирськими поїздами вказані військовослужбовці строкової служби можуть забезпечуватись грошовою компенсацією замість належних норм харчування у встановлених розмірах.

Виплата грошової компенсації замість належних норм харчування особовому складу ватри (команд) проводиться за фактичний час перебування на шляху прямування, у тому числі і за час затримки в дорозі.

У місцях одержання або здачі вантажів особовий склад варт (команд) забезпечуються харчуванням за атестатами на продовольство через їдальні найближчих військових частин за нормами харчування, належними військовослужбовцям строкової військової служби даної військової частини.

Ці військові частини забезпечують ватри (команди) продовольством (набором сухих продуктів) на шлях прямування до місця здавання вантажу або повернення після його здавання.

У разі одержання вантажів у пунктах, де немає їдалень військових частин, особовий склад варт на весь шлях прямування забезпечується продовольством (набором сухих продуктів, грошовою компенсацією) військовими частинами, які відряджають ці варти.

Для забезпечення на шлях прямування грошовою компенсацією особового складу, що прямує у складі військових команд (варти), грошові суми видаються під звіт начальнику військової команди (варти), про що робиться відповідний запис в атестації на продовольство.

Виплата грошової компенсації замість норм харчування особовому складу, який прямує у складі військової команди (варти), проводиться начальником військової команди (варти) під розпис у роздавальних відомостях.

У військовій частині про виплату військовослужбовцям грошової компенсації замість норм харчування робиться запис в атестаті на продовольство, а військовослужбовцям строкової служби, звільненим у запас, - у приписі.

За час затримки в пунктах відряджень або на шляху прямування виплата військовослужбовцям грошової компенсації замість норм харчування проводиться з дозволу командира військової частини на підставі документів, які підтверджують затримку військовослужбовця через не залежні від нього причини.

Сиротам та особам, позбавленими батьківського піклування або в яких один із батьків загинув під час виконання службових обов’язків, які прямують для вступу до військових навчальних закладів; призовникам, а також військовозобов’язаним, курсантам і студентам цивільних вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, призваним військовими комісаріатами на навальні та інші збори, видача набору сухих продуктів, виплата грошової компенсації замість норм харчування проводиться на час слідкування до місця зборів або військових навчальних закладів – військовими комісаріатами (військовими частинами); на повернення зі зборів або з військових навчальних закладів до місця проживання – військовими частинами (військовими навчальними закладами).

У разі надання військовозобов’язаним, курсантам і студентам цивільних навчальних закладів, які перебувають на зборах, короткострокових відпусток через сімейні та інші обставини, грошова компенсація замість норм харчування їм виплачується тільки на дорогу до місця проведення відпустки і назад. За час перебування у відпустці грошовою компенсацією замість норми харчування ці особи не забезпечуються, крім сиріт, осіб, позбавлених батьківського піклування або в яких один із батьків загинув при виконанні обов’язків військової служби.

Призовники, а також студенти, курсанти, учні вищих та середніх спеціальних навчальних закладів, які направляються військовими комісаріатами на збори зі строком явки до збірних пунктів або до військових частин у той самий день, грошовою компенсацією замість норм харчування або набором сухих продуктів на шлях прямування не забезпечуються, і атестати на продовольство їм не видаються, про що робиться відповідний запис у приписах.

У разі затримки вказаних осіб на збірних пунктах або у військових комісаріатах на добу і більше вони забезпечуються харчуванням за нормою №1 (загальновійськова) через їдальні цих пунктів (польові кухні).

Громадяни (за винятком сиріт та осіб, позбавлених батьківського піклування або в яких один із батьків загинув при виконанні обов’язків військової служби), які направляються військовими комісаріатами для вступу до вищих військових навчальних закладів харчуванням, набором сухих продуктів або грошовою компенсацією замість норм харчування не забезпечуються.

Висновок: Порядок забезпечення продовольством по відповідним нормам здійснюється у відповідності з Положенням про продовольче забезпечення в мирний час.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]