Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОПЗ т.7з.1 Л.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
166.4 Кб
Скачать

Харчування хворих і донорів

Харчування хворих і донорів військовослужбовців ЗС№У в медичних пунктах (лазаретах) військових частин та інших закладах охорони здоров’я ЗСУ організується згідно з нормами харчування №5 (лікувальна).

Цивільні особи, які не мають відношення до ЗСУ і перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я ЗСУ, забезпечуються харчуванням за плату згідно з укладеними договорами.

Зазначені кошти встановленим чином витрачаються на закупівлю продовольства.

У військово-лікувальних закладах хворі зараховуються на харчування у залежності від часу їх надходження:

Прибулі до 8.00 – зі сніданку;

Прибулі з 8.00 до 13.00 – з обіду;

Прибулі з 13.00 до 19.00 – з вечері; прибулі з 19.00 до 24.00 – отримують разове харчування: хліб – 150 г, масло тваринне – 20 г, цукор – 20 г, чай – 0,3 г.

Зняття з продовольчого забезпечення при виписці організується після сніданку, обіду чи вечері з видачею атестату на продовольство.

Військовослужбовці ЗСУ, які здають кров для закладу охорони здоров’я ЗСУ (донори), у день здачі крові забезпечуються додатковим харчуванням згідно з нормою №8 (додаткова норма для донорів), затвердженого постановою КМУ від 2002р. №426, незалежно від видачі основних норм харчування, яка включає: хліб з борошна 1 сорту – 200г, м’ясо – 200г, риба, оселедці – 30 г, масло – 30 г, молоко незбиране – 200 г, сир сичужний твердий – 50 г, яйця курячі – 1 шт., цукор – 60г. чай – 0,6г, какао (порошок) – 4 г, шоколад – 30 г.

Продукти за раціонами цієї норми донорам на руки не видаються і грошова компенсація на виплачується.

Заміну одних продуктів на інші дозволяється проводити згідно з нормами заміни.

Додатковим харчуванням донори забезпечуються у пунктах здавання крові при медичних закладах. У разі здавання донорами крові виїзними бригадами станцій переливання крові додаткове харчування організується у їдальнях військових частин. Додаткові продукти для організації харчування у дні здавання крові записуються окремою графою у розкладку продуктів. Сніданок і вечеря готуються з продуктів за основною нормою, а обід – з продуктів як за основною, так і додатковою нормою для донорів.

Харчування на гауптвахті

Військовослужбовці, які відбувають арешт у дисциплінарному порядку на гауптвахті, забезпечуються харчуванням за нормою №1 (загальновійськова) через військову частину, до якої гауптвахта прикріплена на продовольче забезпечення.

Військовослужбовці строкової військової служби та військової служби за контрактом, зараховуються на харчування на гауптвахті на підставі атестата на продовольство. Решта військовослужбовців (офіцери, прапорщики) зараховуються на харчування на гауптвахті на підставі записки про арешт. За час утримання на гауптвахті з них встановленими порядком стягується плата за харчування.

Відомості про кількість військовослужбовців, які утримуються на гауптвахті, щодня подаються начальником гауптвахти у військову частину, до якої гауптвахта приписана на продовольче забезпечення. При цьому у відомостях окремим рядком зазначається кількість особового складу, який харчується за плату.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]