Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОПЗ т.4з.1 Л.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
178.69 Кб
Скачать

національна Академія оборони україни

Кафедра підготовки офіцерів запасу

Прим. №______

ЛЕКЦІЯ

з навчальної дисципліни

Організація продовольчого забезпечення

Тема № 4:

Отримання продовольства і тари, які надійшли у військову частину залізничним транспортом”

Заняття №1:

Отримання продовольства і тари, які надійшли у військову частину залізничним транспортом”

Київ 2008

Національна Академія оборони україни Кафедра підготовки офіцерів запасу

ЗАТВЕРДЖУЮ

Завідувач кафедри підготовки офіцерів запасу

В.Я.марченко

_____ __________2008 р.

Лекція з навчальної дисципліни

Організація продовольчого забезпечення

Тема № 4 Отримання продовольства і тари, які надійшли у

військову частину залізничним транспортом

Заняття № 1 Отримання продовольства і тари, які надійшли у військову частину залізничним транспортом

Навчальний час - 2 год.

Для слухачів шостого факультету підготовки спеціалістів оперативно-тактичного рівня (студентів)

Навчальна та виховна мета:

1. Надати студентам теоретичні поняття і знання щодо порядку отримання продовольства і тари, які надійшли у військову частину залізничним і автомобільним транспортом.

Обговорено та схвалено на засіданні кафедри "___"_________2008 року

Протокол №_______

Київ - 2008

Зміст

Вступ

  1. Порядок отримання продовольства і тари, які надійшли у військову частину залізничним транспортом.

  2. Порядок перевезення продовольства автомобільним транспортом.

Завершальна частина

ЛІТЕРАТУРА:

  1. Наказ МОУ 2002р. №402 "Про затвердження Положення про продовольче забезпечення ЗСУ на мирний час".

  2. Приказ МО 1979 г. №260 "Руководство по учету вооружения, техники"

  3. Учебник "Продовольственное обеспечение ВС в мирное время", МВ. 1986г.

Наочні посібники

  1. Слайди по темі заняття.

  2. Графопроектор "Лектор - 2000".

Завдання на самостійну роботу:

1. Використовуючи рекомендовану літературу доопрацювати матеріал лекції і бути в готовності на наступному практичному занятті доповісти питання щодо порядку отримання продовольства і тари, які надійшли у військову частину залізничним транспортом

Вступ

Транспорт - одна із найважливіших областей суспільного матеріального виробництва. Доставляючи продукти харчування в місця їх споживання, він продовжує виробничий процес. Цим визначається його велика роль в народному господарстві.

Головними завданнями транспорту є своєчасне, якісне і повне задоволення потреб народного господарства в перевезеннях, підвищення економічної ефективності його роботи. Не менш важливе значення має транспорт і в зміцненні обороноздатності країни. Рішення особовим складом Збройних сил завдань бойової підготовки, забезпечення військовослужбовців необхідним для життя і бойової діяльності пов'язані з використанням різноманітних видів транспорту.

Залізничний транспорт являється універсальним видом транспорту для перевезення всіх видів вантажів на великі і малі відстані.

Приймання вантажів, які надходять залізничним транспортом -важливе і відповідальне завдання усіх посадових осіб. Помилки, які допускаються при прийманні, приводять до простоювання залізничного транспорту, до суперечливих запитань з постачальниками і органами транспорту.

Порядок отримання продовольства і тари, які надійшли у військову частину залізничним транспортом.

Підвезення продовольства, техніки та майна автомобільним транспортом на відстані більш, як 200 км, при наявності паралельних залізних доріг (водних шліхів) проводить дуже рідко і тільки з дозволу командуючого військами ОК з видачею спеціального разового пропуску.

Для військових частин, розташованих на відстані більш ніж 200 км від забезпечующого складу або баз постачальників, підвезення продовольства, техніки і майна здійснюється, як правило, залізничним або водним транспортом.

Приймання вантажів, які надійшли по залізній дорозі, водним і повітряним транспортом - справа серйозна і відповідальна. Особи, які призначені для приймання продовольства, повинні знати правила приймання і мати практичні навички. Тому отримувачем можуть призначатись матеріально-відповідальні особи продовольчої служби або офіцери і прапорщики, які знають порядок приймання матеріальних засобів.

Отримувач перед початком приймання повинен бути інструктований начальником служби щодо порядку приймання і документальне оформлення вантажу (матеріальних засобів), які отримуються.

Недотримання встановлених правил приймання може привести до нанесення матеріального збитку і притягнення винуватих осіб до відповідальності.

По залізничній дорозі продовольство відвантажується:

  • за вагою і пломбами відправника;

  • за вагою і пломбами залізної дороги.

Відвантажування за вагою і пломбами відправника означає, що в пункті відправлення вага визначається відправником вантажу без участі представника залізної_дороги. Вагон пломбується пломбами відправника. Залізна дорога в цьому випадку не відповідає за внутрішній стан вагону, але відповідає за цілісність доставки вагону і пломб та термін його доставки, вказаний у супроводжувальних документах.

Відправлення за вагою і пломбами залізної дороги значить, що представник залізної дороги прийняв вантаж від відправника за вагою, навісив свої пломби і несе відповідальність не тільки за стан вагону, цілісність пломб, але і за кількість та якісний стан вантажу.

При перевезенні продовольства по залізній дорозі необхідно враховувати деякі особливості:

  • зважування вантажів на вагонних вагах проводиться з зупиненням і розцепкою вагонів. Зважування на ходу забороняється;

  • при зважуванні картоплі, овочів, солі - вага тари (вагонів) не перевіряється;

  • при зважуванні зернохлібних вантажів, сім'ян маслячних і бобових культур, комбікорму, олії вага тари (вагону) перевіряється перед завантаженням і після розвантажуванням. •

Вантажовідправник зобов'язаний при завантажуванні вантажів, які швидко псуються, в вагони дотримуватись наступних правил:

а) заморожені вантажі (сало - шпиг, жирі тваринні топлені, риба охолоджена — перекладена льодом), риба солена, масло тваринне, маргарин повинні укладатись щільними штабелями, з максимальним використанням вантаженності вагону;

б) картопля пізня, цибуля, буряк столовий та ін. овочі, упаковані в кулі і сітки, в осінню пору укладають в вагони щільними табелями в стоячому положенні в декілька ярусів, але нижче 1,6 м (при перевезенні з охолоджуванням, опаленням або безперервним вентилюванням);

в) морожене м'ясо, яке перевозять без упаковки, завантажують щільними штабелями з попередньою установкою декількох решіток біля стін на висоту завантаження, застеляють або папером з залишенням щілей між решітками і стінами вагону для циркулювання холодного повітря;

г) охолоджене і охолонувше м'ясо завантажують у вагони тільки у підвісному стані на гачки так, щоб туші, напівтуші або четвертини не доторкалися одна до одної, з підлогою і з стінками вагону;

д) субпродукти повинні пред'являтись до перевезення тільки в замороженому стані з температурою в товщі тканини не нижче - 6° С.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]