Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція №5.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
152.58 Кб
Скачать

3.2. Ключ.

Система «КЛЮЧ» почала експлуатуватися в Росії в грудні 1995 року і призначена в першу чергу для фірм, орієнтованих на внутрішній і в'їзний туризм.

Відмітною особливістю системи «Ключ» є бронювання недорогих місць розміщення в більш ніж 40 містах Росії, СНД і країнах балтії. Крім того, тут не передбачається жорсткого мінімуму бронювання, а оплата за відсутності місць не стягується. Важливою особливістю системи є централізовані взаєморозрахунки з одним партнером - системою «Ключ», а не з кожним готелем окремо.

Вимоги до системи користувача:

  • комп'ютер (з процесором не нижче 386);

  • модем - вихід в Internet.

Основні режими роботи системи:

  • бронювання;

  • оновлення;

  • режим довідника.

Умови бронювання можна виконати по ряду вимог:

  • ціні;

  • категорії;

  • часу;

  • сервісу;

  • набору додаткових послуг і ін.

Оскільки в системі закладений принцип гарантованих квот, то у відповідь підтвердження не потрібне.

4.3. Турінтел.

В даний час одним з пріоритетів розвитку туризму в Росії є внутрішній туризм. З урахуванням цього фірмою «ТУРИНТЕЛ» розроблена внутрішньоросійська система бронювання і резервування, введення в промислову експлуатацію, якою відбувся в 1998 році. В рамках даної системи об'єднано 158 готелів і інших засобів розміщення з 60 міст Росії, а також найбільших авіакомпаній. Гідністю системи є те, що вона має вихід на основні світові системи бронювання і резервування: Amadeus, Galileo, Sabre.

Через «Турінтел» будь-який готель може запропонувати свої місця для бронювання більше 500 тисячам агентств, що мають термінали, і мільйонам клієнтів, що мають вихід в Internet. Підключення до системи безкоштовне, до сервера «Турінтел» вже підключилося значне число готелів і інших засобів розміщення з Росії і країн СНД.

Сервер даної системи допускає також бронювання місць в готелях по замовленнях вітчизняних фірм або індивідуальних клієнтів.

В рамках впровадження даної системи передбачається обладнати продуктами системи «Турінтел» 23 найбільших готелі Москви: «Алтай», «Бєлград», «Берлін», «Будапешт», «Варшава», «Волга», «Схід», «Золотий Колос», «Інтурист», «Кузьмінки», «Ленінградська», «Москва», «Марія», «Национал'», «Горіховий», «Останкино», «Пекін», «Росія», «Саяни», «Турист», «Україна», «Ефект», «Юність».

Розглянувши можливості різних автоматизованих систем бронювання і резервування, можна зробити вивід, що відрізняються вони один від одного наступним:

  • Повнотою і оперативністю видаваної інформації - набором послуг і кількістю власників різних видів ресурсів, що мають угоду з конкретною КСБ, і рівнем доступності до їх баз даних.

  • Зручністю формування запитів на бронювання, доброзичливістю програмного забезпечення використовуваного в КСБ і встановлюваному на персональному комп'ютері туристичному агентстві.

  • Надійністю техніки і засобів зв'язку між агентством і центром обробки даних.

  • Розміром оплати за користування інформаційними послугами і порядком її формування.

Виходячи з цього, на глобальному рівні очевидний той факт, що такі КСБ як “Amadeus”, “Galileo”, “Sabre” та інші пішли далеко уперед від вітчизняних аналогів.

Що стосується вітчизняних систем бронювання, таких як “Сирена”, “Ключ”, “Турінтел”, “Тур Резерв”, то їх технічний рівень резервування і бронювання значно нижчий. Зарубіжні системи мобільніші, багатофункціональні, надійні, прості в управлінні.

Але, не дивлячись на це, загальним залишається те, що всі вони є істотними помічниками турагенств.

Українські системи бронювання

«UHBS - українська система бронювання готелів» містить у собі такі канали продаж:

1. Інноваційний запатентований канал продаж - мережа терміналів по всій території України.

2. Корпоративний сегмент – понад 300 великих українських та іноземних компаній зі штатом більше 6000 тисяч працівників, що постійно переміщаються по території України.

3. Українські інтернет ресурси (наші та партнерські по affiliate програмі) – понад 200 інтернет ресурсів бронювання українських готелів, на яких буде розміщений контент UHBS з можливістю on-line бронювання. Кількість ресурсів буде постійно збільшуватися.

4. Міжнародні системи інтернет бронювання – понад 20 найбільших міжнародних booking систем в інтернеті із закордонною аудиторією.

14