Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція №5.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
152.58 Кб
Скачать

2.3.3.Продукти.

  • Dates & Destinations (інша назва - Internet Booking Engine) призначений для створення системи бронювання турслуг на сайті турагентства. Фактично відвідувач сайту дістає можливість самостійного вибору авіарейсів і готелів і їх подальшого бронювання. По такій системі вже працює з корпоративними клієнтами московська компанія “Аерос” (www.aeros.msk.ru). Розрізняються 3 рівні функціональних можливостей і доступу до Dates & Destinations. Найекономічніший обходиться агентству в $300 в рік.

  • Trip Manager - клієнтська система бронювання туруслуг з простим дружним інтерфейсом. Як безкоштовний додаток до стаціонарної системи підписчикам встановлюється програма автоматичної билетопечати для виписки ручних бланків на матричному принтері.

  • Інтернет-версія Worldspan - Go!Solo популярна у турфирм, вона завоювала приблизно 85% ринку користувачів цієї КСБ. Привабливість підключення до Worldspan через інтернет очевидна - від агентств не вимагається виконання ніяких сегментних норм, в той же час Go!Solo функціонально не поступається стаціонарною версією Worldspan for Windows, що працює по виділених лініях. Go!Solo підтримує такі найбільш затребувані агентствами режими, як Power Pricing - “оптимальні тарифи” Print - “билетопечать”, Script - створення власних макрокоманд і ін.

З цього року користувачем Go!Solo стала доступна нова корисна функція - Special Rates, що дозволяє виконувати бронювання за конфіденційними тарифами авіакомпаній. Ціни авіаквитків, отримані в режимі Special Rates, часто на 20-40% нижче за офіційні опубліковані тарифи. Наприклад, в стандартному режимі пошуку найдешевший квиток ка Стокгольма авіакомпанії SAS коштує $546, тоді як в Special Rates мінімальний тариф складає всього $270. Найбільш пільговий тариф перельоту з Москви ка Нью-Йорка і назад стоїть в Special Rates всього $360 (Air France, стиковка в Парижі).

В даний час в ресурсній базі відкритих конфіденційних тарифів Worldspan представлені авіакомпанії Lufthansa, SAS, Air France, Delta Airlines. Скоро їх доповнять Alitalia, KLM і інші перевізники.

Умови підключення до Go!Solo не зазнали за останній час змін і залишилися досить лояльними - $250 в рік за один термінал.

  • Go!Res - модернізований варіант Go!Solo з поряд нових функціональних можливостей.

  • Йдучи назустріч запитам невеликих і середніх агентств, що випробовують потребу в створенні власних booking engine, з початку нинішнього року Worldspan пропонує їм цікаве і недороге програмне рішення Vinet-Flyoo, що базується на інтернет-системі Flyoo і ресурсній базі КСБ (сумісний продукт з ізраїльською комп'ютерною компанією Vinet Global Ltd.).

Агентство-користувач Worldspan може модифікувати існуючу on-line систему бронювання Flyoo під свої запити - розмістити логотип, фірмові кольори, зробити свою компоновку елементів оформлення і, головне, використовувати власне ім'я сайту. Інтерфейс Flyoo виключно простий і розрахований на користування системою як агентств, так і рядових клієнтів.

До переваг створення системи бронювання через Flyoo слід віднести можливість відображення агентських тарифів, наявність на сайті back-office підтримки для турагентств, русифицированность основних меню системи і додаткової інформації - списку міст, тарифних правил. Важливо і те, що система дозволяє утримувати виконані броні протягом 2-3-х днів для підтвердження і виконання наявної або безготівкової оплати.

Інший ще економічніший спосіб присутності агентств в Інтернеті - розміщення контактної інформації в Flyoo в розділі уповноважених агентств по країнах - Around the World.

  • Для крупних компаній, що забезпечують великі об'єми бронювання, Worldspan пропонує продукт SMI, що дозволяє створювати власні автономні booking engine. Створення систем бронювання на базі SMI вимагає залучення праці кваліфікованих програмістів. Приклад успішно працюючої системи бронювання на основі Travel Select - сайт Avantix.ru компанії Travelcity, відкритий на початку березня і за короткий час що став одним з самих відвідуваних туристичних ресурсів Рунета.

Ще однією цікавою новинкою Worldspan, анонсованою компанією в нинішньому році, стала можливість інтерактивного навчання користування системою по декількох базових курсах “Авіатарифи”, “Готелі”, “Прокат автомобілів” на сайті worldspan.com.

2.4. Sabre.

КСБ SABRE, що входить в четвірку провідних глобальних систем бронювання поки що не планує активного розповсюдження .

В даний час Sabre використовується більш ніж 40 тис. агентств в 108 країнах світу. Найбільш значного поширення система набула в США. У Sabre представлено для бронювання 420 авіакомпаній, більше 40 тис. готелів і 50 фірм по прокату автомобілів. На сьогоднішній день користувачам пропонуються для установки наступні варіанти системи: Planet Sabre, Turbo Sabre і Sabre Net Platform. Sabre була першою серед КСБ, що упровадила на початку 90-х років простій і наочний графічний інтерфейс і екранні шаблонні форми замість традиційної термінальної версії. До подібних дружних програмних продуктів в першу чергу належить система Planet Sabre (інтегрована з Інтернет). Turbo Sabre - могутня платформа, що дозволяє агентствам створювати своє власне середовище, що зручне для роботи і підтримує безліч додаткових засобів - програму «Конфіденційні тарифи», призначені для користувача бази даних, електронну пошту, зв'язок з Інтернетом. Net Platform - система бронювання в мережі Інтернет, розрахована використання малими і середніми агентствами. Чинниками, стримуючими входження Sabre на ринок, є загальна нерозвиненість сфери електронних послуг бронювання в Росії, і відсутність централізованої системи фінансових розрахунків агентств і провайдерів, що практикується у всьому світі, - BSP (Bank Settlement Plan).

2.5. Fidelio.

Система FIDELIO — продукт німецької фірми Fidelio, яка є виробником автоматизованих систем для готельний-ресторанного бізнесу. Головний офіс знаходиться в Мюнхені.

Фірма Fidelio є виробником таких систем, як Fidelio FO (Fidelio Front Office), Fidelio F&B (Fidelio Food & Beverage) і Fidelio ENG. Система Fidelio є складовою частиною глобальних комп'ютерних систем бронювання, таких, як AMADEUS, SABRE, GALILEO, WORLDSPAN, таким чином, всі готелі, представлені в Fidelio, автоматично завантажуються в ці глобальні комп'ютерні системи бронювання.

Комп'ютерна система Fidelio є однією з найпопулярніших систем для готельного господарства. Вона встановлена (якщо брати Росію) в таких готелях як Balchug Kempinsky, Sherraton, Holiday Inn, Marriott, Золоте кільце та інші.

Апаратні вимоги не дуже високі — цілком досить мати комп'ютери з процесорами 486 з частотою 120 Мгц і оперативною пам'яттю від 16 Мб.

Вартість системи залежить від кількості номерів в готелі і від набору модулів системи. У суму входить установка, настройка, підтримка системи, навчання користувачів.

Система FIDELIO FO проводить:

  • бронювання і заселення гостей

  • нарахування за мешкання і інші послуги, що надаються готелем

  • акумуляція інформації про неоплачені рахунки клієнтів, що поступають з різних точок продажів

  • виставляння проміжних і остаточних рахунків для розрахунків з клієнтами

  • облік інформації про безготівкові розрахунки

  • отримання фінансових і статистичних звітів.