Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція №5.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
152.58 Кб
Скачать

2.1.2.Підключення до системи.

Amadeus практикує дві основні форми підключення до системи нових агентств:

  • установку стаціонарної Windows - версії Amadeus Pro Tempo, що працює по виділеному каналу;

  • установку версії Dial-Up, що функціонує по звичайній телефонній лінії.

Лідером по популярності d Україні, безумовно, є Amadeus Pro Tempo. Використання даної версії фронт-офиса передбачає підключення терміналів Amadeus до локального вузла зв'язку SITA по виділеній лінії (протокол Х.25).

Достатній попит має і програма Amadeus Pro Tempo Connect, аналогічна по своїх функціях стаціонарної версії, але що дозволяє підключатися до системи по звичайній телефонній лінії. Найбільше застосування, даний варіант фронт-офису знаходить в невеликих туристичних агентствах і фірмах, що спеціалізуються на організації індивідуальних турів.

До Pro Client Server активно підключаються малі і середні турфірми, оскільки робота з інтернет-версією не вимагає виконання обов'язкових сегментних норм. Річна абонентська плата за використання Pro Client Server на одному терміналі складає всього $200.

Серйозна перевага Amadeus перед іншими КСБ - можливість підключення до неї користувачів популярної на ринку системи бронювання авіаквитків російських авіакомпаній “Сирена-2.3”. Налагоджений “шлюз” між системами тепер дозволяє агентствам працювати з Amadeus без установки спеціальних ліній зв'язку.

В даний момент з системою Amadeus працюють такі компанії: Аэросвит, Днепроавиа, Донбассаэро, Львовские Авиалинии, Марс РК, Международные Авиалинии України, Мотор Січ, Роза Ветров, Таврия, Украинско – средиземноморские авиалинии.

У числі найбільш активних користувачів системи в Amadeus відзначають агентства “Аероклуб”, Infinity Travel, Travel House, Carlson Wagonlit Travel, “Інна Тур”, “Джет Тревел” (Москва), “Синдбад” (З.-Петербург), “Діа Тревел”, “Нико Турс” (Тольятті), “Самараїнтур” (Самара), “Аероміст”, “БМТ Супутник”, “Променад” (Катеринбург), “Олімпія Райзен”, “СТА-НОВОСИБИРСК“ (Новосибірськ), “Алатан Тур“, “Мерлін Тур“ (Мінськ).

Сайт компанії в Україні - http://www.amadeus.net.ua

2.2. Galileo.

Система GALILEO це цілий комплекс вбудованих підсистем, кожна з яких призначена для виконання завдання отримання повної інформації і забезпечення простого доступу до ресурсів 527 авіакомпаній, 202 готельних ланцюжків, прокату автомобілів в 14500 містах, а також для бронювання круїзів, турів, квитків в театри і проглядання відомостей про тарифи, погоду, візи, щеплення, кредитних картах і багато що інше.

Системою Galileo вже користуються в 38 тисячах агентствах Європи, Америки, Азії і Африки, оскільки робоче місце, обладнане системою Galileo, забезпечує можливість використання широкого спектру підсистем Galileo (Applications), пакетів спеціальних прикладних програм автоматизації трудомістких операцій на базі сучасної операційної системи WINDOWSх.

2.2.1. Підключення до системи.

  • підключення по виділеному каналу зв'язку (прямий дріт або некомутований канал зв'язку) - пряме підключення;

  • підключення з набором телефонного номера (комутований канал зв'язку) - телефонне підключення.

Існуюча схема підключення до системи Galileo по некомутованому каналу зв'язку дозволяє максимально підвищити надійність цих складових. По-перше, дана схема використовує тільки стандартне устаткування - персональний комп'ютер і типовий маршрутизатор. По-друге, канали зв'язку і зв'язне устаткування замовляються по заявці у міжнародної організації SITA і обслуговуються її фахівцями.

Установка системи проводиться на персональний комп'ютер(и) і для підключення використовується придбаний маршрутизатор.

Оплата послуг системи Galileo здійснюється в два етапи:

  • Одноразовий настановний платіж - 900 дол. США

  • Щомісячні платежі за використання системи Galileo.

Щомісячні платежі за використання системи Galileo залежать від типу підключення і від числа заброньованих і не анулюваних пасажирів відправлених з одного міста в іншій або кількості заброньованих номерів в готелі (сегментів) в місяць по кожній точці продажу, підключеного до системи Galileo.

Вартість підключення до Galileo через інтернет - дуже невисока - $200 в рік (без урахування ПДВ) за перший термінал і $100 - за подальші.