Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Семерак О.С.-Судові, правоохоронні та правозахи....doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
1.03 Mб
Скачать

§3. Голова Державної судової адміністрації України: порядок призначення, повноваження

Державну судову адміністрацію очолює Голова Державної судової адміністрації України.

Голова Державної судової адміністрації України при­значається на посаду і звільняється з посади Президентом України в порядку, встановленому для призначення керівників центральних органів виконавчої влади, за поданням Прем’єр-міністра України, погодженим з Радою суддів України. Голова Державної судової адміністрації України може бути звільне­ний з посади також за рекомендацією з’їзду суддів України.

Голова Державної судової адміністрації України не має права суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, крім викладацької, наукової та творчої діяльності у позаробочий час, входити до складу керівного органу чи наглядової ради господарської організації, що має на меті одержання прибутку.

Голова Державної судової адміністрації України:

1) керує діяльністю державної судової адміністрації, несе персональну відповідальність за виконання покладених на неї завдань;

2) організовує роботу Державної судової адміністрації України;

3) призначає на посади та звільняє з посад працівників державної судової адміністрації відповідно до Закону та Положення про Державну судову адміністрацію;

4) затверджує положення про структурні підрозділи Держав­ної судової адміністрації України та визначає службові обо­в’язки працівників Державної судової адміністрації України;

5) встановлює посадові оклади працівникам державної су­дової адміністрації, присвоює їм ранги державного службовця відповідно до закону, застосовує заохочення та накладає дис­циплінарні стягнення відповідно до законодавства;

6) інформує про діяльність державної судової адміністра­ції Раду суддів України;

7) бере участь у підготовці пропозицій до проекту Держав­ного бюджету України щодо фінансування судової влади;

8) здійснює інші передбачені Законом та Положенням повноваження.

Голова Державної судової адміністрації України з пи­тань, що належать до його повноважень, видає накази та роз­порядження.

Голова Державної судової адміністрації України має за­ступників, які призначаються на посаду і звільняються з поса­ди Президентом України за поданням Прем’єр-міністра України, погодженим з Радою суддів України. Обов’язки за­ступників визначаються Головою Державної судової адмініст­рації України.

§4. Територіальні управління державної судової адміністрації

Територіальні управління державної судової адмініст­рації є територіальними органами Державної судової адмініст­рації України.

Територіальне управління державної судової адмініст­рації очолює начальник, який призначається на посаду і звіль­няється з посади Головою Державної судової адміністрації України за погодженням з Радою суддів України.

Структуру і штатний розпис територіального управління державної судової адміністрації затверджує Голова Держав­ної судової адміністрації України за поданням начальника територіального управління державної судової адміністрації.

Територіальне управління державної судової адмініст­рації є юридичною особою, має печатку із зображенням Дер­жавного Герба України та своїм найменуванням, самостійний баланс і рахунки в установах банку.

Територіальні управління державної судової адмініст­рації здійснюють свою діяльність на основі положення про державну судову адміністрацію, яке затверджується указом Президента України за поданням Прем’єр-міністра України, погодженим із Радою суддів України.