Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Семерак О.С.-Судові, правоохоронні та правозахи....doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
1.03 Mб
Скачать

§4. Система і законодавчі джерела дисципліни

Загальна частина присвячена загальним питанням: предмет, держава, право, законність, характеристика правоохоронної діяльності, взаємодія судових і правоохоронних органів між собою та з іншими органами держави, трудовими колективами, громадськими організаціями.

Особлива частина вивчає правовий статус органів, їх формування, структуру, повноваження.

Джерела курсу: Конституція України, Закони України, Постанови Верховної Ради, Укази Президента України, Постанови Кабінету Міністрів України, Положення, Накази, Інструкції міністерств, державних комітетів та відомств, рішення органів місцевого самоврядування тощо.

Слід відмітити, що згідно зі ст.92 Конституції України судоустрій, статус суддів, засади судової експертизи, організація і діяльність прокуратури, органів дізнання і слідства, нотаріату, органів і установ виконання покарань; основи організації та діяльності адвокатури визначаються виключно Законами України. Із підзаконних актів, які безпосередньо відносяться до навчального курсу слід, зокрема, назвати Постанови Верховної Ради України від 6 листопада 1991 р., якими затверджені Положення "Про класні чини працівників органів прокуратури" та Дисциплінарний статут прокуратури України; Постанову Кабінету України "Про систему органів юстиції" від 30 квітня 1998 р.; Укази Президента України "Про деякі заходи щодо підвищення рівня роботи адвокатури" від 30 вересня 1999 р. та "Про врегулювання діяльності нотаріату в Україні" від 23 серпня 1998 р. тощо.

Розділ іі. Судові і правоохоронні органи в системі державних органів україни

§1. Місце і роль судових і правоохоронних органів у системі державних органів України

Місце правоохоронних органів в системі органів держави визначається тим, що вони спеціально створені для виконання правоохоронної функції держави, що складає головний і основний зміст їх роботи. Цим самим діяльність суду і правоохоронних органів відрізняється від функцій інших органів держави. У відповідності до чинної Конституції України органи держави класифікуються таким чином:

1) представницькі органи влади – вищі і місцеві. Це Верховна Рада і органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські, районні, обласні ради;

2) виконавчі і розпорядчі органи – Кабінет Міністрів України, міністерства, державні комітети, відомства, виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад, районні та обласні державні адміністрації;

3) правосуддя, яке здійснюється Конституційним Судом та судами загальної юрисдикції;

4) органи прокуратури;

5) Конституційний Суд – єдиний орган конституційної юрисдикції.

Отже в системі органів держави особливе місце займають суди, оскільки вони від імені держави здійснюють таку специфічну функцію як відправлення правосуддя незалежно від законодавчої та виконавчої влади. Конституційний Суд України – орган, який гарантує верховенство Конституції на території держави.

У системі органів держави важливе місце займають органи прокуратури, які здійснюють ряд спеціальних функцій, визначених Конституцією України та Законом України "Про прокуратуру". Це централізована система органів, які підпорядковуються лише Генеральному прокурору України.