Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ до фаху.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
8.54 Mб
Скачать

2.11 Характеристика системи виробництва ресторану «Маракеш»

В ресторані є 3 цехи: холодний та гарячий, штатний. Середня ціна страви

приблизно 250грн. Найбільш відома та популярна – кус-кус. Також клієнти полюбляють замовляти каре новозеландського ягняти, яке коштує 300 грн.

Є винна карта на 50 назв та сортів вин, сомел’є відсутній.

Фуршетних місць 200, банкетних – до 40 в одному залі. Усі зали створені в арабському стилі. В Марокко вважається гостинним пригощати гостя зеленим чаєм зі східними солодощами, також і в ресторані ви можете скуштувати ароматний чай. І звичайно ж , кава по-східному - найсмачніша кава в місті.

Дуже великий вибір кал’янів на будь-який смак. Дуже популярний в ресторані коктейль «Кола-браска». В літній період заклад пропонував відвідувачам більш ніж 15 видів мохіто з акцією. Кожне друге мохіто було у подарунок.

Зараз діє акція: якщо клієнт зробив замовлення на суму більше 200грн, він отримує безкоштовно кальян.

Діє бізнес ланч з 12.00 до 17.00 европейський та японський за 62 грн. Шеф повар ресторану Олексій Міллєр готує як французькі страви, так і страви країни Марокко.

2.12 Характеристика системи обслуговування ресторану «Маракеш»

Ресторан розділений на шість залів:

  1. Магриб;

2. Медіна ( банкет до 50 чоловік);

3. Турудан;

4. Кальянний;

5. Бахія (окремий зал для банкета до 15 чоловік);

6. Ель – Баді ( окремий зал для банкета до 18 чоловік);

Офіціанти працюють дуже швидко та професійно. Професіональні виконавиці танцю жовота подарують вам справжній колорит Марокко.

Танцюють по четвергам, п’ятницям та суботам з 21.00 до 22.30. Жива музика допомагає запальному настрою. Дуже розвинене барне меню.

Елементи декору, форма офіціантів – все це допомагає краще зрозуміти дух ресторану. Для клієнтів, які зробили заказ на суму більш ніж 500 грн, впроваджено картку зі знижкою 10%.

Якщо ви хочете провести веселу та довгу бесіду з друзями, то цей ресторан саме таке місце. З надзвичайними розписаними вітражами, гобеленами та чарівною музикою.

Висновки та пропозиції

Ми оглянули чотири ресторани, які відносяться до рівня вище середнього. Аналізуючи побачене, можна відмітити: сомел’є є тільки у ресторані «Міміно», винного погребу немає у ресторані «TEQUILA HOUSE». Караоке відсутнє у ресторані «Міміно», а жива музика грає у «Маракеші» та «Шафрані». Бізнес ланчу немає у ресторані «Міміно», а найдешевший ланч у «Маракеші», який коштує 62 грн. Усі ресторани проводять фуршети та банкети. Персонал усіх ресторанів мережі «Мировая карта» забов’язаний пройти тренінг та скласти іспит з меню та бару, тому всі співробітники досвідчені та професіональні. Акції та знижки існують в усіх ресторанах, але найпривабливіші – в «TEQUILA HOUSE». В усіх ресторанах працює система «R-Keeper». Окремі сходи для офіціантів також є. Національні танці проходять в ресторані «Шафран» та «Маракеш». Дитячого меню немає тільки в ресторані «TEQUILA HOUSE». Літнього майданчика немає в ресторані «Маракеш».

Підсумовуючи, можна виділити ресторан «TEQUILA HOUSE», як заклад з різноманітними постійними акціями та фестивалями; він найбільше цікавий для молоді. «Міміно» - традиційний ресторан зі спокійною атмосферою, цікавий для сімейних виходів та дружніх розмов. «Шафран» - заклад з вишуканим дизайном, чіткою структурою, цікавий для бізнес зустрічей, запису інтерв’ю з видатними людьми. «Маракеш» - найдорожчий ресторан з дивовижним оздобленням, інтимною атмосферою для приватних розмов.

Усі заклади мають постійних клієнтів, багато грамот та дипломів. Правильна організація ресторанів приносить задоволення усім відвідувачам. Усі офіціанти швидко працюють, шефи вишукано готують, а клієнти відчувають турботу та любов до себе зі сторони ресторанів мережі «Мировая карта».

Список використаних джерел

  1. Франсин Халворсен «Основы кейтеринга: как организовать выездное обслуживание». М.: Ресторанные ведомости, 2005. с.43

  2. Державний комітет статистики України: наказ Про затвердження Інструкції щодо заповнення форм державних статистичних спостережень стосовно торгової мережі та мережі ресторанного господарства (Інструкція, розд.2) 24.10.2005 N 327

  3. Самойленко – «Технологія та контроль за якістю надання послуг», с.23

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]