Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ до фаху.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
8.54 Mб
Скачать

2.2 Характеристика системи виробництва ресторану «Шафран»

Успіх ресторану – це майстерність спадкового кухаря – узбека Саматова Мурадулло Саломоновича. Найдорожче, але найпопулярніше блюдо – це реберця, які коштують приблизно 300 грн. Ресторан пропонує два бізнес ланча за ціною 69грн та 89грн., які діють з 12.00 до 16.00. «Шафран» представляє себе як банкетний заклад, який проводить весілля, дні народження, фуршети.

У ресторані є 6 цехів: холодний, гарячий, десертний, мангал, основний,

бар. На кухні працює більше 20 чоловік персоналу. Присутній винний погреб з великою колекцією марочних вин на будь-який смак. Для персоналу виділена окрема кухня. Марія Гердич, директор ресторану, розповіла, що найбіль популярним є, крім реберець, національний узбецький плов та кальяни. До речі, вибір кальянів просто заворожує: більше ніж 50 видів.

Ресторан отримав диплом книги рекордів України за найбільший зліплений мант вагою 5,540 кг. Неперевершений вибір національних страв на мангалі, які є візитівкою закладу: кебаби ( із курки, баранини, телятини, риби), шашлики, манти і самса. На десерт можна смакувати медовою пахлавою, рахат – лукумом з чашечкою запашного гарячого чаю.

2.3 Характеристика системи обслуговування ресторану «Шафран»

Коли клієнт заходить до ресторану, його обов’язково зустрічає хостес, яка інформує та визначає того офіціанта, який буде обслуговувати столик. Всі члени робочої команди проходять тренінги та здають екзамени на знання меню, барних напоїв. Щоб працювати в цьому закладі потрібно не тільки бажання й наполегливість, але й досвід роботи в сфері ресторанного бізнесу не менше одного року.

Для працівників «Шафрану» діє 50% знижка на все меню. Офіціанти прцюють з системою «R-Keeper», що скорочує час очікування страви та спрощує процедуру передачі замовленого на кухню та до бару.

В залі завжди чергує головний офіціант, який уважно слідкує за клієнтами. Тому, якщо у відвідувача виникло бажання щось замовити іще або попросити рахунок, йому не потрібно буде шукати очима офіціанта і чекати, коли він прийде. Замовлення приносять через 3-7 хвилин, що є дуже оперативним показником та підтверджує статус ресторану.

Для співробітників існує окремий вхід, тому офіціанти ніколи не ходять по сходах разом з клієнтами. Музика грає не голосно, тому знаходитися в залі приємно та комфортно.

Дуже часто можна потрапити на шоу східних танцівниць, яке ніби-то переносить в атмосферу Сходу.

Існує три зміни офіціантів: денна, вечірня та нічна. Зарплата офіціанта вимірюється відсотком від проданих страв та чайових. В середньому на одній зміні працює 15 офіціантів.

Основні клієнти закладу - бізнесмени 30-45 років. У вихідні дні дуже багато відвідувачів з дітьми. Для них є різні ігри та, звичайно, спеціальне меню.

Найкращий відпочинок у ресторані «Шафран» забезпечений, тому що кваліфікованість обслуговуючого персоналу, талант шефа та блискучий інтер’єр створюють чарівну атмосферу східного різнокольорового життя.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]