Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ до фаху.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
8.54 Mб
Скачать

2.8 Характеристика системи виробництва ресторану «tequila house»

В ресторані працює три цехи: холодний, гарячий та десертний. Найпопулярніша страва – шиплячий на сковороді «Фахітас» з перцем, соусом «Сальса» ( з томатами) і «Гуакамоле» (паста з авокадо), сочних «Карне» (м'ясо на грилі із різноманітними соусами, грибами і рисом) і «Пескадо» (риба на грилі соусом з креветок, мартіні, південних спецій). Ця страва коштує приблизно 300 грн. Існує винна карта, але без сомел’є (кількість вин не дуже велика, тільки основні види вин).

Ресторан почав свою роботу 4 жовтня 1998 року, з тих пір кожен місяць меню оновлюється та дивує гостей новими стравами.

Діє ланч-меню з ціновою політикою 63грн та 65грн. Пропозиція активна

з 12.00 до 16.00. Ресторан часто проводить фуршети, банкети та весілля. Максимальна кількість місць складає 75 чоловік. Для цього повністю закривають ресторан на цілий день.

Є літній майданчик, який розрахований на 40 місць, де приємно відпочити влітку та освіжити організм ковтком «Маргарити». До речі, крім величезного вибору різних мексиканських страв, в ресторані готують 9 видів «Маргарити».

Якщо ви хочете привітати друга, ресторан запропонує придбати фотокартку, яка коштує 5 грн. та відішле на адресу вашого знайомого. З цією фоткарткою він має змогу замовити «Маргариту» безкоштовно. Окремої кухні для персоналу немає. Команда на кухні приблизно 15 чоловік. Прекрасно розроблене меню дозволяє швидко замовити бажану страву. Оформлення страв теж заслуговує особливої похвали.

2.9 Характеристика системи обслуговування ресторану «tequila house»

Обслуговування в ресторані на високому рівні, але інколи офіціант досить довго подає страву( 25-30 хвилин). Трансляція спортивних подій завжди збирає багато бажаючих та вболівальників.

Усі офіціанти у фірмовому одязі, що теж створює настрій та колорит закладу.

Команда офіціантів на одній зміні – 20 осіб.

Заробітна платня розподіляється за рахунок відсотків від проданих страв плюс чайові. Увесь персонал проходить постійно тренінги щодо покращення роботи та удосконалення навичок. Караоке залу немає.

Середня кількість відвідувачів дорівнює 60 осіб.

Коли грає жива музика і настрій чудовий, то після текіли ( існує золота і срібна) усі гості починають танцювати на танцполі. Слухаючи музику, куштуючи національні страви, дійсно розумієш, що житя прекрасне, особливо в Мексиці та в ресторані «TEQUILA HOUSE».

2.10 Загальна характеристика ресторану «Маракеш»

Тип підприємства

ресторан

Адреса підприємства

Вул..Сагайдачного,24

Форма власності

приватна

Рік початку діяльності

2004 рік

Кількість залів

6

Кількість місць у залах

Банкети – до 50 чоловік

Фуршети – до 200 чоловік

Середня кількість споживачів за день

150 - 200

Контингент споживачів

Всі, навіть зірки естради

Середня вартість замовлення

350 – 400 з мінімальною випивкою

Середній товарообіг за день

80000

Режим роботи

12.00 – 01.00

Виробничі цехи

Холодний, гарячий, штатний

Спеціалізація кухні

Мароканська з елементами французької

У 2006 році відкрився ресторан «Маракеш». Загальна площа складає 500м2.

Літнього майданчика немає. Діє кальянний зал, де є безліч сортів і видів. Завжди грає жива музика або ді-джей, можна почути саксофон, флейту. Зала для караоке відсутня. Ресторан вважається преміум класу. Загальна кількість персоналу – 60 осіб. Часто проходять акції для клієнтів. У ресторані 6 великих залів, кожен з яких оформлений по-різному. Освітлення досить слабке, але зовсім не заважає відпочивати та насолоджуватись їжею. Багато свічок та темних ламп зі скла доповнюють атмосферу чарівності і загадковості. Ресторан було реконструйовано зі споруди 18 сторіччя. Досі зберіглася стеля в ресторані стилю тієї епохи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]