Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ до фаху.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
8.54 Mб
Скачать

1.2.Сучасні проблеми та завдання закладів ресторанного господарства

в умовах ринкової економіки.

Важливо в умовах ринкової економіки змоделювати бізнес на отримання прибутку. Не всі заклади ресторанної індустрії зараз працюють «в плюс».

Забезпечення населення продукцією – є основним завданням. На шляху його досягнення існує безліч проблем зовнішнього і внутрішнього походження.

Якість обслуговування клієнтів — проблема комплексна. Її вирішення передбачає ефективне використання всіх важелів, різних форм і методів впливу. В основу вирішення цієї проблеми покладено системний підхід: єдність і взаємодія організаційних, технічних, економічних, соціологічних правових заходів.

Якість обслуговування — це сукупність властивостей і ступеню корисності послуг, що обумовлює здатність усе повніше задовольняти потреби клієнтів.

У процесі обслуговування туристів ресторанне господарство відіграє особливо важливу роль і набуває специфічних рис, що дозволяє вважати ресторанне господарство в курортно-туристичних центрах складовою ін­дустрії туризму. Характерною особливістю ресторанного обслуговування туристів в готелях є на­дання їм повного комплексу послуг (сніданок, обід, вечеря).

Ресторани виїзного обслуговування набирають оберти. Кейтеринг - це вид діяльності, при якому ресторанне обслуговування організується практично в будь-якому місці. Це може бути виїзний банкет, фуршет, барбекю на природі, корпоративна вечірка або інша форма обслуговування. При цьому організація банкету рестораном виїзного обслуговування практично не поступається класичному формату заходу.

Велика конкуренція в сфері ресторанного бізнесу створює додаткові перепони на шляху відкриття ресторану. Акції, якість обслуговування та

якість продуктів, естетичний вигляд страв, цінова політика по відношенню до страви та класу, подарункові сертифікати, майстер-класи для

відвідувачів – все це, при правильній роботі, допомагає виграти прихильність клієнта.

2. Дослідження закладів ресторанного господарства .

2.1 Загальна характеристика ресторану «Шафран»

Тип підприємства

ресторан

Адреса підприємства

Вул.Воровського,3

Форма власності

приватна

Рік початку діяльності

15вересня 2006 рік

Кількість залів

4

Кількість місць у залах

Фуршет - до 200 персон

Банкет – 120-130 персон

Середня кількість споживачів за день

50 – 60

Контингент споживачів

Вище середнього

Середня вартість замовлення

350

Середній товарообіг за день

19250

Режим роботи

З 12.00 – 24.00

Або до останнього клієнта

Виробничі цехи

Холодний, гарячий

Спеціалізація кухні

Узбецька, Європейська, Японська

Ресторан «Шафран» почав працювати з 2006 року і має два поверхи та два VIP зали: червоний і зелений. Завжди грає фонова східна музика. Для клієнтів створений дизайн національної узбецької зали з шатрами та столиками. Для бажаючих відпочити, співаючи різноманітні пісні, на другому поверсі в четвер, п’ятницю та неділю з 20.00 до 5.00 працює клуб караоке з більш ніж 150000 пісень. Також діє танцпол. На другому поверсі відкритий балкон для тих, хто хоче насолодитися краєвидом старого Києва з чарівними будівлями та деревами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]