Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ до фаху.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.77 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Київський національний торговельно-економічний університет

Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

Реферат

З дисциплін «Вступ до фаху» на тему «Стан, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні»

Студента 1 курсу

10 групи

Ф.И.О.

Київ 2011

ЗМІСТ

  • Розділ 1: Організація роботи підприємства. «Липский особняк».

  • Розділ 2: Характеристика підприємства готельно-ресторанного господарства. Готель «Дніпро»

  • Розділ 3: Організація роботи підприємства. «Текила Хаус».

- Розділ 4: Організація роботи підприємства.«Шафран».

Розділ 1: Організація роботи підприємства. «Липский особняк».

Характеристика ресторана «Липський особняк»

Тип підприємства

Ресторан

Форма власності

Приватне підприємство

Контингент споживачів

Депутати,люди з високим рівнем достатку

Режим роботи

З 11:00 до 01:00

Виробничі цехи

Гарячий цех (перші та другі страви) ,холодний цех (закуски та салати),обробний цех (риба та м'ясо),цех для персоналу

Персонал

15 офіціантів

20 кулінарів

5 Хостес

Адреса: м. Київ, вул. Липська, 15 У 2002 році мережа ресторанів "Мировая Карта" оголосила про відкриття першого в Україні ресторану високої української кухні. "Липський Особняк"

"Липський Особняк" з'явився в потрібний час у потрібному місці, - в напівзруйнованому будинку на вулиці Липській (у XIX столітті - Катерининської), що здобула своє друге народження.

Раніше на зелених пагорбах київського Печерська цвіли липи і шовковиці, в XIX столітті їх змінили особняки столичної знаті. По сусідству із золотими куполами Лаври жили і гостювали найкращі люди свого часу - Оноре де Бальзак, Микола Гумільов, Петро Чайковський, Микола Гоголь, Ференц Ліст. Після півторастолітнього мовчання традицію аристократичних зібрань на Липках відродив ресторан високої української кухні "Липський Особняк".

З моменту відкриття "Липський Особняк" потрапив до списку пам'яток міста. Замість банальних кліше він пропонує гостям зрозуміти культуру стародавнього міста, відчути його настрій, стати його частиною. Тут проходять офіційні зустрічі Адміністрації Президента Україна, сюди приїжджали на вечерю Джорджіо Армані, Володимир Путін, Роберто Каваллі, Орнелла Муті.

Інтер'єр під стати зовнішнім виглядом: тут і «Гостинний зал» з чудовим вікторіанським убранням, і «Галерея» з колекцією антикварних витворів мистецтва, і «Камінний зал», сліпучий пишнотою українського бароко. Розкіш в своєму розпорядженні і до проведення грандіозних світських раутів, і до довгих веселих гулянь. Зали: Гостинний зал - 80 Камінний зал - 60 Галерея - 50 Кухня   Ніде, крім «Липського Особняка», ви не зустрінете високої української кухні - унікального явища, що народилося в цих стінах. Це рецепти XVII століття в поєднанні з новітніми технологіями сучасного кулінарного мистецтва. Шеф-кухар, талановитий художник, відроджує традиції високої гастрономії, імпровізуючи і вкладаючи всю свою душу.     Особливою популярністю користуються телятина в журавлинному соусі на меду, страви з сома, сьомги і форелі. Гарні пиріжки з різними начинками і класичні розтягаї. Шеф рекомендує покуштувати качину печінку в одній з трьох апетитних варіацій: фуете, пате або телятина з золоченою качиною печінкою; свинину на кісточці «а ля натюрель», каре ягняти і добірну севрюжья ікорочку.     Тутешня десертна карта налічує більше дюжини авторських шедеврів. Ви здивуєтесь ефектній подачі страв-фламбе і, звичайно, оцініть знаменитий «Медовічок'». Винна карта   Про вина «Липського Особняка» можна розповідати нескінченно. Такої колекції ви не знайдете в усьому Києві, у всій Україні, і навіть у всьому СНД! «Липський Особняк» - єдиний ресторан у СНД, який тричі удостоївся престижної нагороди міжнародного оглядача «Wine Spectator». Винний атлас включає понад 800 найменувань знаменитих винних регіонів світу. Ось лише його фрагменти, особлива гордість місцевих сомельє: Унікальне зібрання десертних білих вин Австрії (регіон Бургерлянд). Найбільша колекція австралійських вин в Києві. Саме рідкісне аргентинське вино - Caro. Каліфорнійські вина Opus One, Dominus. Розкішний вибір Італійських супертосканскіх вин. Значна лінійка Barollo (Gaja, Bruno Giacosa, Clerico, Paolo Scavino), Brunello di Montalcino (Gaja, Antinori, Banfi, Frescobaldi). Колекція вин Richebourg (DRC) - 1967, 1996, 1997, 1998, 1999. Перлина колекції - Petrus 1985, 1990, 1993, 1995, 1996. Знаменита п'ятірка французьких Шато - Мутон, Лафіт, Латур, Про Бріон, Икем. Два десятка Шаблі на будь-який смак.

У закладі також подають різноманітні міцні напої, зокрема, горілку «Липський Особняк» кількох видів: класичну, журавлинну, «мед з лимоном». 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]