Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тренинги Бохер В..docx
Скачиваний:
134
Добавлен:
17.03.2016
Размер:
179.74 Кб
Скачать

3.Цінова стратегія«Вімм-Білль-Данн».

Ціновий рівень

Стратегія низьких цін є неприйнятною, оскільки фірма працює на споживчому ринку, де попит є нееластичним в даному ціновому діапазоні. Крім того низька ціна може викликати у покупців питання щодо якості товару.

Стратегія нейтральних цінтакож є неприйнятною для ВАТ «Вімм-Білль-Данн», оскільки дана ТМ орієнтована на сегмент споживачів з рівнем доходу «середній та вище середнього», оскільки товар позиціонуєтся як продукт «преміум класу». Якщо ж ціна буде на рівні конкурентів, у свідомості споживача продукт буде сприйматись як товар середнього класу без особливих властивостей, та доступний кожному бажаючому.

Отже, оптимальною для ВАТ «Вімм-Білль-Данн» є стратегія високих цін.

Установлення базової ціни

COST+”, „СОБІВАРТІСТЬ”

Ціна виробництваЦв дорівнює:

Цв = Сn (1 + Н / 100),

де С n - повна собівартість, грн;

Н - націнка, %. Прийнята на рівні 211%.

Цв= 1.58*(1+211/100)=4.92 (грн).

Прибуток від реалізації 1 одиниці послугив):

Пв=4.92 – 1.58 = 3.34 (грн).

4. Розподіл продукції «Вімм-Білль-Данн».

ВАТ "Вімм-Білль-Данн Продукти Харчування" – найбільший виробник напоїв і молочних продуктів в Росії та СНД, засноване в 1992 році. Компанія володіє портфелем торгових марок, що охоплюють більше 1,1 тис. видів молочних продуктів ("Будиночок в селі", "Веселий молочник" "Слов'яночка", Neo, Bio-max, 2Bio, "33 Корови", "Чудо" та ін.) і більше 150 видів соків, нектарів і прохолодних напоїв під марками J7, 100% Gold, "Улюблений сад", мінеральну воду "Єсентуки" (N17, N4, N20) і "Новоессентукська цілюща", а також харчування для дітей "Агуша" та ін.

Сьогодні в компанію входить 37 виробничих підприємств в Росії, Україні, Киргизстані, Узбекистані і Грузії, а також торгові мережі в 26 містах Росії і СНД, обслуговуючі в цілому 280 мільйонів споживачів. На підприємствах компанії сьогодні працює більше 19,5 тисяч чоловік.

У Україні компанія представлена двома великими молокозаводами – в Києві і Харкові. Київський міський молочний завод – один з найбільших підприємств України по переробці молока. Входить до складу виробничо-торгової групи "Вімм-Біилль-Данн" з липня 2000 року. Продукція заводу випускається під торговими марками "Славяночка", "Веселий молочник", "Будиночок в селі", NEO, "Чудо", "Рудий Ап", "Фругурт", "Мажитель", NEOVit. Проектна потужність по переробці сировини складає 475 тонн за зміну або 285 тис. тонн в рік.

Харківський молочний комбінат переробляє більше 200 тонн молока в добу. Підприємство випускає молочні продукти під торговими марками "Ромол", "Веселий молочник", "Будиночок в селі", "Фругурт" і "Чудо". Харківський молочний комбінат приєднався до групи компаній "Вімм-Білль-Данн" в липні 2002 року.

У листопаді 2002 року "Вимм-Билль-Данн" придбав ВАТ "Буринський завод сухого молока" в Сумській області. Нині це підприємство, що спеціалізується на виробництві сухого молока, здатне щодня приймати 300 тонн сирого молока і випускати 18 тонн масла і 9 тонн цільномолочних продуктів в добу.

Важливим напрямом діяльності ВАТ "Вімм-Білль-Данн Україна" в регіонах є відродження підприємств харчової індустрії. Для усіх підприємств компанії прийняті єдині високі стандарти якості виготовленої продукції.

Завдяки проведенню рекламних кампаній в засобах масової інформації, проведенню дегустацій та презентацій, розповсюдженню в торгівельних точках оригінальних рекламних матеріалів, продукція "Вімм-Білль-Данн" придбала популярність та споживчу цінність у покупців в Україні.

Активно ведеться розробка регіональних ринків збуту, в усіх найкрупніших містах України працівники відділу реалізації налагодили контакти з дистриб'юторами.

Основним ринком збуту продукції "Вімм-Білль-Данн" є Київ та Київська область, але починаючи з 2004р. налагодилася співпраця з клієнтами з інших регіонів України. Заради цього на підприємстві створено окремий відділ – відділ регіонального продажу, метою функціонування якого є розробка та розвиток регіональної торгівлі продукцією, яку виробляє підприємство. Розподіл реалізації продукції по областям наступний:

  • Київ – 31,56%;

  • Київська обл. – 11,5%;

  • Одеська обл. − 4,05%;

  • Житомирська обл. − 1,39% ;

  • Харківська обл. − 17,32%;

  • Донецька обл. − 12,35%;

  • Львівська обл. − 1,16%;

  • Рівненська обл. − 1,07%;

  • Iншi − 19,6%.