Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тренинги Бохер В..docx
Скачиваний:
134
Добавлен:
17.03.2016
Размер:
179.74 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені Вадима Гетьмана»

КАФЕДРА МАРКЕТИНГУ

Тренінг на підставі підприємства

«Вімм-Білль-Данн»

Виконала:

студентка 4 курсу,

1 групи, спец. 6507,

Факультету управління

персоналом та маркетингу

заочна форма навчання

Бохер В.Ю.

Перевірила:

Сахарова Тетяна Вадимівна

Київ 2015

План

Вступ…………………………………………………………………………………3

1.Основнітенденції розвитку ринку глазурованих сирків в Україні…………..4

2. Характеристика продукції «Вімм-Білль-Данн»……………………………....17

3. Цінова стратегія«Вімм-Білль-Данн»………………………………………….20

4. Розподіл продукції «Вімм-Білль-Данн»………………………………………21

5. Просування продукції «Вімм-Білль-Данн»……………………………………23

Висновки………………………………………………………………………...….39

Використані джерела…………………………………………………………...…..40

Вступ

Істотні зміни, що відбуваються в глобальному середовищі, вимагають від підприємств перегляду й переосмислення існуючих норм поведінки у сфері господарської діяльності, прийняття рішень з актуальності новітніх концепцій менеджменту або переходу до зовсім нових. Насамперед, це орієнтація на довгострокове перебування на ринках, яка вимагає стратегічного підходу до маркетингової діяльності.Актуальність теми дослідження пояснюється об’єктивною необхідністю підвищення рівня конкурентоспроможності підприємств молокопереробної галузі України, визначення базових маркетингових стратегій,формування нової ринкової поведінки досліджуваного підприємства й стабільне економічне зростання.

Отже, в сучасних ринкових умовах проведення маркетингового аналізу діяльності ВАТ "Вімм-Білль-Данн Україна" на ринку глазурованих сирків України є досить актуальною.

В умовах адаптації до ринку ціна як економічний елемент у системі маркетингового механізму набуває все більшого значення. Вона суттєво впливає на ефективність діяльності підприємства. Ціни впливають на кінцеві фінансові результати і ринкове положення підприємства, при цьому виступають одним із найважливіших факторів конкурентної боротьби.

Вірно встановлена ціна забезпечує фінансову стабільність підприємства та його здатність іти на фінансовий ризик, що є дуже важливим у мінливих ринкових умовах.

В даній роботі буде розглянуто цінову політику ВАТ «Вімм-Білль-Данн», деталі розподілу на просування продукції на ринку України.

1.Основні тенденції розвитку ринку глазурованих сирків в Україні.

Аналіз попиту

Глазуровані сирки є затребуваним у споживачів продуктом. Сирно-масляним цукеркам в шоколадній глазурі немає аналогів ні на європейському, ні на азіатському ринку. Сир – продукт традиційно популярний в українській гастрономії, тому глазурований сирок – продукт дійсно масовий і повсякденний. Молокопродукти, в тому числі й молочні десерти, є надзвичайно цінними та незамінними в харчовому раціоні населення.

З ростом прибутків населення розвивається культура споживання молочних продуктів, з'являються нові категорії, оскільки споживачі значно більше починають піклуватися про своє здоров'я і, природно звертають увагу на повноцінні збалансовані продукти на основі молока. Завдяки цьому вітчизняний покупець вважає глазуровані сирки ласощами з хорошою репутацією. Молочні десерти відмінно вписуються в ідею здорового способу життя і правильного харчування. Покупець переконаний, що сирок приносить не лише гастрономічне задоволення, але і певну користь організму. Так у споживача формується переконаність в тому, що він піклується про своє здоров'я і покращує якість свого життя.

В Україні споживання цільномолочних продуктів відбиває загальну економічну ситуацію в країні: низьку купівельну спроможність населення і занадто високий для поточного стану ринку рівень цін на цю продукцію. Тому ринок молочних продуктів у країні формується переважно під тиском рівня купівельної спроможності населення. Перспективи розвитку вітчизняного ринку молока і молочних продуктів напряму залежать від доходів населення.

Ринок глазурованих сирків характеризується певним колом споживачів, на яких і орієнтуються виробники.

Моделювання купівельної поведінки на ринку глазурованих сирків дозволило дійти наступних висновків: споживач, як правило купує глазуровані сирки додатково до молочної продукції (кефіру, молока, ряжанки і т. д.).

Попит на глазуровані сирки має наступну особливість – це яскраво виражений сезонний характер – спад споживання влітку, і різкий підйом в осінньо-зимовий сезон. Влітку нижня точка обсягів випуску цієї продукції розташовується в районі липня. Пік настає в жовтні, листопаді, грудні. У січні – невеликий спад. У лютому знову починається підйом виробництва, а у березні, квітні – невеликий спад.

Можна виділити декілька причин подібного падіння обсягів споживання. Навесні – це Великий Піст та інші християнські свята, що проходять в цей час. Влітку різке зниження виробництва обумовлене швидкопсувним характером глазурованих сирків і курортним сезоном. Оскільки для багатьох підприємств цільовими ринками є великі міста, то від'їзд населення на курорти, в дитячі табори, на дачі, не працюючі літом пункти дитячого харчування, школи і т. д. різко зменшують обсяги продажів.

Таким чином, специфіка попиту на глазуровані сирки проявляється в наступному:

  • глазуровані сирки є традиційним продуктом харчування в раціоні українців;

  • попит на глазуровані сирки напряму залежить від купівельної спроможності покупців;

  • покупка глазурованих сирків часто носить імпульсних характер і обирається як супутній продукт при виборі традиційних молочних продуктів (молока, сметани, ряжанки тощо);

  • попит падає на несвіжий продукт;

  • попит має виражений сезонний характер, що пов’язано зі зменшенням терміну реалізації глазурованих сирків влітку та курортним сезоном, який пов'язаний з масовим від’їздом населення з міст.

Отже, охарактеризуємо фундаментальні особливості попиту на рику глазурованих сирків у таблиці 1.1.

Таблиця 1.1.