Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді доповнені.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
474.62 Кб
Скачать

15. Організація та планування pr-комунікації.

Піар-комунікація - це основний вид професійної PR-діяльності. Існують такі класифікації PR-комунікацій:

  • стратегічні, практичні та кризові;

  • особисті та громадські;

  • усні та письмові.

Характерною рисою всіх PR-комунікацій є ретельний підбір інформації та заплановані або прогнозовані форми комунікації, вони не несуть рекламного характеру, максимально наближені до реальності, при цьому обов'язковий результат - абсолютна лояльність до джерела інформації.

Планування в системі PR - безперервний процес розробки форм, методів, оціночних показників критеріїв для досягнення поставлених цілей. Розробка PR програм, IR (інвестиційних) програм, PR - компаній завжди починається з комплексної оцінки факторів зовнішнього середовища і внутрішнього середовища.

Research - дослідження (системи цінностей, переконань, рівня громадської думки і реальних можливостей служби PR; створення ефективної комунікації з владними структурами, вигідними інвесторами партнерами) на основі постановки цілей, завдань, виконання системного аналізу .; Action - дія як сукупні заходи з розробки програм IR з урахуванням реальних можливостей фірми; Communication - спілкування, створення необхідних комунікацій з найважливішими цільовими аудиторіями покупців, владними структурами, інвесторами і забезпечення інформаційно-комунікаційними засобами; Еvaluation - оцінка, як своєчасний контроль за кожним етапом планування визначення кількісних і якісних результатів реалізації планових заходів та коригування зворотного зв'язку.

Оперативне планування PR ≈ річний період, цикл якого налаштовує цільові аудиторії на позитивне сприйняття діяльності фірми, її цілей. Оперативний план - основна етапна робота по реалізації стратегічних планів.

Отже, планування PR це симбіоз комерційного, інвестиційного та представницького планування.

А. Стратегічний підхід до планування PR забезпечує відповідь на питання: як ефективніше досягти намічене фірмою в певний період.

Правила для формулювання цілей:• ясно сформульовані цілі описуються як очікувані результати;• потрібно намітити конкретних виконавців і чіткі терміни по етапах;• вони повинні бути забезпечені всіма ресурсами: час, гроші, праця, матеріал, інформація;• цілі повинні відповідати громадській думці і мати підтримку у владних і виконавчих структурах.

Б. Оперативний план:

1) маркетингові цілі та завдання на рік;

2) розшифровка завдань, що вирішуються засобами PR;

3) обґрунтування та доопрацювання замовлення-завдання;

4) концептуальне рішення кожної поставленої задачі.

В. Формування конкретної програми PR з включенням в неї таких напрямків як:

• заходи щодо стабілізації корпоративних відносин всередині фірми;

• розробка звернення PR і розсилка сукупних матеріалів в компанії клієнтів, ЗМІ, органи.

Етапи організації комунікації:

1. Дослідження поточного стану комунікативної активності організації (для цього здійснюється низка спеціальних досліджень первинних і вторинних, що включає в тому числі медіамоніторинг чи контент-аналіз, дослідження характеру внутрішніх комунікацій, частоти і характеру безпосередніх контактів з клієнтами, партнерами по бізнесу та іншими ЦА, он-лайн комунікацій і т п.). Комплексне дослідження називають комунікативним аудитом.

2. Визначення стратегічних цілей організації, повязаними зі сферою комунікацій та відповідних задач

3. Визначення чи уточнення характеру цільових груп (можливі додаткові соціологічні чи соціально-психологічні дослідження для деталізації профілю цільових груп)

4. Визначення ключових повідомлень, що будуть транслюватися

5. Добір каналів та засобів комунікації, що відповідають профілю цільових груп

6. Розробка плану комунікації в тому числі медіапланування (визначення порядку та часототи комунікативних контактів за певний період часу як в традиційних ЗМІ (цим будуть займатися фахівці з медіарілешинз), так і за допомогою спеціальних подій (івентів), безпосередніх зустрічей, переговорів тощо)

7. Реалізація запланованих комунікативних дій

8. Оцінка ефективності (включає поточний мотіноринг для окремих заходів чи за окремими показниками - той самий медіамоніториг і прикінцевий для планового періоду зріз ефективності).