Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vstup_posobie.doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
872.96 Кб
Скачать

Тема 6. «кваліфікаційні вимоги, права й обов’язки практичного психолога»

Мета:

- навчальна:

познайомити студентів з кваліфікаційними вимогами, правами та обов’язками практичного психолога;

- розвиваюча:

розвивати уміння аналізувати навчальний матеріал;

- виховна:

виховувати професійну спрямованість.

Методичні вказівки щодо роботи над темою (для студентів денної форми навчання)

Робота над темою передбачає засвоєння лекційного матеріалу, самостійну підготовку до практичного заняття (письмові тези відповідей на питання до практичного заняття), участь у обговоренні питань під час практичного заняття, виконання індивідуального творчого завдання окремими студентами, які з поважних причин не змогли взяти участь в активній роботі під час практичного заняття, обов’язкову самостійну роботу над окремими проблемами та питаннями теми, самостійне опрацювання документів: «Положення про психологічний кабінет дошкільних, загальношкільних та інших навчальних закладів», «Типове положення про центри практичної психології і соціальної роботи».

Методичні вказівки щодо роботи над темою (для студентів заочної форми навчання)

Робота над темою передбачає засвоєння лекційного матеріалу, самостійну роботу над питаннями практичного заняття (письмові тези відповідей на питання до практичного заняття), виконання індивідуального творчого завдання окремими студентами (за бажанням), обов’язкову самостійну роботу над окремими проблемами та питаннями теми, самостійне опрацювання документів: «Положення про психологічний кабінет дошкільних, загальношкільних та інших навчальних закладів», «Типове положення про центри практичної психології і соціальної роботи».

Конспект лекції Тема: Кваліфікаційні вимоги, права й обов’язки практичного психолога План

  1. Посадові обов’язки та права практичного психолога.

  2. Кваліфікаційні вимоги до практичного психолога.

  3. Професійний відбір.

Студент має

- знати:

вимоги до професії психолога, права та обов’язки, що виникають у людини, яка обирає цю професію;

- вміти:

застосовувати набуті теоретичні знання на практиці.

Основна література:

  • Лист МОН України від 18.05.2001 р. №1/9-193 щодо зарахування часу роботи на посаді «психолог» до стажу педагогічної роботи практичних психологів загальноосвітніх та інших навчальних закладів системи загальної середньої освіти.

  • Овчарова Р. В. Справочная книга школьного психолога. Москва, 1993.

  • Падалка О. С., Пастухов В. П., Слюсаренко А. Г. Управління трудовим процесом в школі: правове регулювання. Навчальний посібник / За заг. редакцією В. П. Пастухова. Київ, 1993.

  • Положення про психологічний кабінет дошкільних, загальношкільних та інших навчальних закладів, затверджене наказом МОН України від 19.10.2001 р. №691.

  • Положення про психологічну службу системи освіти України, затверджене Міністерством освіти і науки України від 03.05.99 р. №127 зі змінами згідно з наказами МОН України від 07.06. 2001 р. № 439 та від 02.07.2009 р. №616.

  • Практична психологія системи освіти. Київ, 1995.

  • Типове положення про центри практичної психології і соціальної роботи, затверджене наказом МОН України від 14.08.2000 р. №385.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]