Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetodichkaFDCP.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
838.66 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Кафедра фінансів, банківської справи та державного управління

Методичні вказівки

до курсової роботи з дисципліни

Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва”

для студентів напряму 6.030508 «Фінанси і кредит»

усіх форм навчання

Полтава 2011

Методичні вказівки до курсової роботи з дисципліни “Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва” для студентів напряму 6.030508 «Фінанси і кредит» усіх форм навчання. – Полтава: ПолтНТУ, 2011. – 40с.

Укладач: Л.А.Свистун, канд. екон. наук.

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри фінансів, банківської справи та держаного управління В.О. Онищенко, д.е.н., професор.

Затверджено науково- методичною радою університету

Протокол № 2

від “21квітня 2011 р.

Авторська редакція

1. Загальні положення

Відповідно до змісту навчального плану підготовки студентів напряму 6.030508 «Фінанси і кредит» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» у циклі професійної підготовки студентами вивчається дисципліна «Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва» з виконанням і захистом курсової роботи та складанням екзамену. При цьому у циклі природничо-наукової та загальноекономічної підготовки студенти даної спеціальності у попередньому семестрі опановують дисципліну «Фінанси підприємств» зі складанням екзамену й виконанням курсової роботи.

Відповідно до структурно-логічної схеми побудови навчального плану напряму підготовки «Фінанси і кредит» дисципліни «Фінанси підприємств» і «Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва» мають єдиний об’єкт вивчення – різні рівні фінансових відносин суб’єктів господарювання. Предметом курсу «Фінанси підприємств» виступають грошові відносини, пов’язані з формуванням та розподілом грошових доходів і накопичень суб’єктів підприємництва, використанням доходів на виконанням зобов’язань перед державно-бюджетною та фінансово-банківською системами, фінансуванням витрат господарської діяльності, соціального обслуговування й матеріального стимулювання працівників підприємства.

Фінансова діяльність – це складова управлінської діяльності суб’єктів підприємництва, що містить функціональні завдання фінансових служб підприємства, пов’язані зі здійсненням операційної, інвестиційної діяльності та діяльності підприємства на фінансових ринках.

Відповідно метою виконання курсової роботи з дисципліни «Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва» є розширення й поглиблення знань із теорії фінансових відносин підприємства і формування практичних навиків розв’язання найбільш важливих конкретних задач фінансового управління на рівні суб’єктів господарської діяльності різних форм власності. Виконання курсової роботи є одним з етапів підготовки студентів до написання ними дипломної роботи.

У процесі виконання курсової роботи студенти мають виявити творчий самостійний підхід до висвітлення важливих теоретичних положень курсу, трактування яких у різних літературних джерелах може бути неоднаковим. Студенти також повинні мати необхідний рівень знання змісту законів України, постанов уряду й інших нормативних документів, котрі регулюють та регламентують окремі фінансові відносини підприємства.

Безпосередньо фінансове управління на підприємствах характеризується конкретним змістом і чіткою орієнтацією на досягнення поточних та стратегічних цілей діяльності суб’єктів підприємництва й успішного розв’язання відповідного кола завдань. У зв’язку з цим розрахунково-аналітична частина курсової роботи максимально наближена до умов реально діючого фінансового управління суб’єктів підприємництва.

У процесі виконання курсової роботи при формулюванні висновків та пропозицій студенти мають визначити можливі напрями вдосконалення фінансово-аналітичної та планової роботи у підрозділах суб’єктів підприємництва шляхом використання новітніх комп’ютерних програм та прийомів економіко-математичного моделювання.

У курсовій роботі, в межах її теоретичної та розрахунково-аналітичної частин, студенти повинні виявити здатність до проведення науково-дослідницької роботи. Зміст і напрями наукових досліджень вони погоджують із керівниками курсової роботи відповідно до тематики, передбаченої даними методичними вказівками.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]