Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник.docx
Скачиваний:
365
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
405.24 Кб
Скачать

4.8 Особливості приготування литих асфальтобетонних сумішей

суміші асфальтобетонні литі необхідно виготовляти згідно з вимогами ТУ У В.2.7-45.2-00018112-270 за технологічним регламентом, затвердженим у встановленому порядку підприємством-виробником.

Приготування  сумішей ведуть в асфальтозмішувачах примусової дії будь-якого типу, що забезпечують необхідну точність дозування компонентів суміші (для мінеральних компонентів ± 3,0 % і  ± 1,5 % - для бітуму).

Температура нагрівання мінеральних компонентів при приготуванні литих асфальтобетонних сумішей складає 230 – 260 °С, а бітуму - 180-190 °С. При застосуванні БМП для приготування литих асфальтобетонних сумішей температуру нагрівання в’яжучого збільшують на 15-20 0С. Тривалість перемішування литої суміші встановлюють у відповідності з технічними характеристиками асфальтозмішувача та уточнюють при пробних замісах.

Транспортування литих асфальтобетонних сумішей слід виконувати спеціальними пересувними котлами, обладнаними обігрівом та устаткуванням  для перемішування.

Термін зберігання сумішей литих в транспортних засобах чи накопичувачах не повинен перевищувати 2 год.

4.9 Контроль якості робіт з приготування асфальтобетонних сумішей

 

Контроль якості робіт на АБЗ поділяється на вхідний, операційний або поточний і приймальний.

Контроль якості робіт при приготуванні різних видів асфальтобетонних сумішей здійснюють згідно з технічними вимогами, які вказані в технологічній карті контролю процесу виробництва і випуску відповідної продукції асфальтобетонним заводом, ДСТУ Б В.2.7-89, ДСТУ 4044,  ДСТУ Б В.2.7-135, ДСТУ Б В.2.7-119, ДСТУ Б В.2.7-127, ВБН В.2.7-218-…:2008  та ТУ У В.2.7-45.2-00018112-270.

 

5. Вибір асфальтобетонних сумішей для будівництва покриттів в різних умовах експлуатації

 

Вибір виду та типу і марки асфальтобетонної суміші для влаштування покриттів здійснюється на стадії розробки проектної документації і повинен ґрунтуватись на даних про кліматичні  і  експлуатаційні умови роботи дорожнього покриття, розрахункову інтенсивність руху (категорію дороги), місце асфальтобетонного шару в конструкції дорожнього одягу (верхній або нижній шар покриття), з урахуванням вимог ДБН В 2.3-4,  СНиП  3.06.06, ДБН В.2.3-14, та рекомендацій, що викладені у  ДСТУ Б В.2.7-119, ДСТУ Б В.2.7-127, ВБН В.2.7-218-…:2008  або інших Технічних умовах.

У верхніх шарах покриття на автомобільних дорогах всіх категорій необхідно застосовувати тільки щільний асфальтобетон. Нижні шари покриттів на дорогах I і II категорій влаштовують, як правило, з пористого асфальтобетону, або щільного багатощебеневого, а на дорогах III – IV  категорій - з високопористого асфальтобетону. При стадійному будівництві нижній шар покриттів влаштовують, як правило, з щільного крупнозернистого асфальтобетону.

З метою забезпечення необхідної довговічності асфальтобетонного покриття марку бітуму або БМП для приготування асфальтобетонної суміші необхідно вибирати залежно від кліматичних умов району, де розташована дорога, та з урахуванням геометричних параметрів окремих ділянок дороги (спуск, підйом, горизонтальна крива).

При встановленні області використання асфальтобетонних сумішей та асфальтобетонів при будівництві покритів автомобільних доріг, мостів і аеродромів необхідно керуватись даними, що наведені у додатку Б цього посібника.

ЩМАС рекомендується використовувати для влаштування верхніх шарів покриттів товщиною від 2 до 6 см на автомобільних дорогах І-Ш категорій, мостах, злітно-посадочних смугах та руліжних доріжках аеропортів, міських вулицях.