Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
1.88 Mб
Скачать

Висновок

Чорноморське узбережжя Болгарії - популярний напрям пляжного туризму. У Болгарії добре розвинуті всі види туризму - рекреаційний, спортивний, культурний та інші.

У першому розділі було визначено, що у 1990-і роки галузь пережила спад, проте в даний час спостерігається справжній бум. Крім того, якщо порівнювати готельну базу Болгарії та Туреччини, то Болгарія останнім часом знаходиться у виграші (маються на увазі нові готелі та мотелі після реконструкції).

У ході роботи ми дізналися, що Болгарія володіє дуже цінними рекреаційними ресурсами. Має вигідне економіко-географічне положення, багаті природно-кліматичні ресурси, чисельні пам'ятки історії та культури. Також ми ознайомилися з головними пляжними курортами Болгарії, вивчили рекреаційні курортні регіони, ресурсний потенціал та можливість лікування на даних територіях. До курортного і оздоровчого туризму ми віднесли такі основні курорти: Албена, Золоті піски, Сонячний берег, Св.Костянтин та Олена, Поморіє.

Розробляючи тур для туристів, ми обираємо найпопулярніший курорт Золоті піски, найвишуканіший готель Doubletree by Hilton Varna Golden Sands, який входить до відомої в усьому світі мережі готелів Hilton. Цей вибір пов'язаний з тим, що саме тут туристам пропонують відпочинок на найвищому рівні.

Екскурсійна програма не є обширною. Це пов’язано з тим, що рекреаційний вид туризму спрямований більше на відпочинок та оновлення сил людини. Саме тому на екскурсії виділяється лише чотири дні. А в останні дні туристи можуть відпочити на морі, відвідати спа-центр готелю або зайнятися шопінгом.

Список джерел

  1. Дурович А.П., Кабушкин Н.И., Сергеева Т.М. и др. Организация туризма. Учебное пособие. - Минск: Новое знание, 2003. - 632 с.

  2. Зорин И.В., Каверина Т.П., Квартальнов В.А. Туризм как вид деятельности

  3. Квартальнов В.А. Туризм - М.: Финансы и статистика, 2002. - 320 с.

  4. http://www.visitbulgaria.net

  5. UNWTO Tourism Highlights: 2010 Edition – 2010. – 12с.

  6. http://unwto.org/ - Сайт Всесвітньої туристської організації

  7. http://tourlib.net/ - Сайт туристської бібліотеки

  8. http://www.tury.ru

  9. http://www.booking.com

  10. http://doubletree1.hilton.com – офіційний сайт готелю Doubletree by Hilton Varna Golden Sands

  11. http://ru.wikipedia.org

  12. http://redigo.ru

  13. http://www.otpusk.com

  14. http://www.sky-tour.com.ua/bulgaria/sunny_beach/opisaniye_kurorta.html

  15. http://www.bolgaria-tour.ru/component/option,com_sobi2/Itemid,90/catid,36/

29