Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТ. КП ІННОВАЦІЯ 3грудня 2014.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
933.89 Кб
Скачать

Приклад виконання кп в галузі свинарства зміст кп

на тему «ОБҐРУНТУВАННЯ ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ СВИНАРСТВА У ПІДПРИЄМСТВІ ………»

ЗМІСТ

Вступ

Реферат

ГЛОСАРІЙ

Розділ 1. Огляд літератури.

Теоретичні і методичні підходи до розробки і впровадження інноваційних проектів.

    1. Інновації як один із основних показників розвитку аграрного сектору економіки.

    2. Пріоритетні напрямки впровадження інноваційних розробок у свинарстві.

    3. Основні напрямки впровадження інноваційних продуктів для підвищення продуктивних якостей свиней (для підвищення відтворювальних якостей свиноматок, для підвищення збереженості поголів’я, для вирощування племінного і ремонтного молодняку і т.д. в залежності від типу господарства).

Розділ 2. Сучасний стан галузі свинарства в господарстві як передумова необхідності впровадження інноваційних досягнень.

2.1. Характеристика господарства.

2.2. Характеристика галузі і технології виробництва продукції свинарства.

2.2.1. Характеристика приміщень, обладнання та аналіз причин і показників, що не сприяють впровадженню інтенсивних технологій (веденню галузі).

2.2.2. Характеристика порід, ліній, кросів, методів розведення, їх продуктивності і відтворювальні якості в конкретних умовах господарювання та причини (ситуації), що вимагають здійснення пошуку інноваційних рішень.

2.2.3. Система забезпечення кормами, кормові ресурси, рівень і способи годівлі. Виявлення недосконалих елементів технологій вказаних напрямків діяльності.

Розділ 3. Розробка (обґрунтування впровадження) інноваційного проекту (інноваційного продукту) з удосконалення обраного напрямку (напрямків).

3.1. Обґрунтування необхідності удосконалення техніко-технологічної (племінної роботи) бази виробництва продукції тваринництва (окремого напрямку, окремих елементів) у господарстві.

3.1.1. Ступінь новизни продукту.

3.1.2. Опис інноваційного продукту (характеристика інноваційного продукту) – технології, елементів технології, та відповідність його пріоритетним напрямам інноваційної діяльності господарства.

3.1.3. Організація забезпечення впровадження інноваційного продукту (завод-виробник, контактні особи, контактні телефони, способи доставки, організації з монтажу, налагодження сервісу).

3.2. Економічна ефективність запровадження інноваційних розробок (продукту). Або аналіз і оцінка запропонованих інноваційних розробок.

3.2.1. Розрахунок економічного ефекту від запровадження (збільшення рівня продуктивності, збереженості, відтворювальних якостей і т.д.) і розрахунок витрат на виробництво та закупівлю інноваційного продукту.

3.2.2. Розрахунок доходів (прибутку).

3.2.3.Економічна ефективність запровадження інноваційних розробок в господарстві (народногосподарський, загальний ефект, внутрішньогосподарський ефект, економічний ефект від технічних нововведень, індекс рентабельності).

3.3. Соціальна ефективність проекту (можливі ризики проекту).

3.4. Ступінь екологічної безпеки (екологічна ефективність проекту)

Висновки і пропозиції

Список використаної літератури

Додатки