Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТ. КП ІННОВАЦІЯ 3грудня 2014.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
933.89 Кб
Скачать

I. Стартегія проекту

1. Мета. Забезпечення потреб аграрного сектору України високоякісними генетичними (племінними, гібридними) ресурсами свинарства за рахунок створення інноваційної нуклеусно-технологічної системи ведення галузі, мобілізації генетичного потенціалу суб’єктів племінної справи і впровадження комерційних підходів в забезпеченні трансферу генетичних ресурсів.

2. Напрями. Створення комплексу елеверних технологій, який забезпечує за регіональним принципом відбір, підготовку та передачу для промислового використання елітних кнурів-поліпшувачів; відпрацювання комерційної схеми використання кнурів-поліпшувачів за опціонною системою та племінного маточного поголів’я; відпрацювання механізму контрактації генетичних ресурсів для забезпечення їх трансферу: від елітних господарств-донорів до опорних господарств-репродукторів з наступною передачею репродукційних племінних та гібридних ресурсів в товарні господарства на відгодівлю.

3. Стан та проблеми галузі.

Стан: продовжується скорочення свинопоголів’я. Зруйнована система відтворення в галузі свинарства. Низька продуктивність, що призводить до зростання темпів затрат на виробництво.

Проблема: забезпечення відновлення галузі на основі використання високоякісних генетичних ресурсів та інноваційних трансферних технологій.

4. Характеристика проекту

Організація: формування нуклеусно-технологічної системи відбору, доведення, промислового використання у чистопородних і гібридних репродукторах та розширеного відтворення високоякісних генетичних ресурсів на комерційних умовах.

Продукція: високогенетичні кнури, спермопродукція, чистопородні ремонтні свинки, гібридні поросята, послуги щодо їх виробництва та реалізації.

II.  ІННОВАЦІЙНІ РІШЕННЯ

У виробництві: створення нуклеусної підприємницької системи виробництва та розповсюдження високоякісних генетичних ресурсів в свинарстві.

У технологіях: розробка та впровадження елеверних технологій вирощування, оцінки та промислового використання кнурів-поліпшувачів, породовикористовуючих та гібридних трансферних племінних технологій.

У комерції: забезпечення науково-технологічного та виробничо-комерційного супроводу функціонування та розвитку інноваційної селекційно-технологічної системи ведення свинарства.

  1. ПОКАЗНИКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ІННОВАЦІЙ.

Вартість проекту - 2,5 млн.грн.

Термін окупності - 3 роки.

Витрати на 1 голову базового поголів’я -1008 грн.

Віддача на 1 грн. витрат інновацій - 4 грн. (прибутку).

Науково-технологічний супровід -100% (під ключ).

IV.  РЕЗЮМЕ ПРОЕКТУ

Переваги: оптимізація використання наявного цінного поголів’я свиней в трансферній виробничій системі. Закладення динамічного механізму самовідтворення поголів’я за рахунок контрактово-трансферного ринкового механізму без великих капіталовкладень.

Підвищення продуктивності і зменшення собівартості високоякісних генетичних ресурсів у свинарстві.

Висновок: за 3….4 роки можна вдвічі підняти рівень генетичного потенціалу свинопоголів’я в Україні за рахунок мобілізації наявних ресурсів та застосування нуклеусних технологій виробництва і трансферу нових високоякісних генетичних ресурсів в свинарстві.

ДОДАТОК