Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна робота Фастовець І.Ю. (восстановлен).docx
Скачиваний:
232
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
619.02 Кб
Скачать

2.2.5Тестування

Тестування – це процес, який полягає в перевірці відповідності програмного продукту або сайту заявленим характеристикам і вимогам, вимогам експлуатації в різних оточеннях, з різними навантаженнями, вимогам по безпеці, вимогам по ергономіці і зручності використання.

Тестування вирішує декілька основних завдань:

  • дає упевненість як кінцевий продукт, підтверджує, що всі заявлені функціональні вимоги реалізовані, додаток їм відповідає і не має помилок в програмному коді;

  • підтверджує, що додаток здатний виконуватися у всіх заявлених режимах і на всіх підтримуваних ОС або web-браузерах коректно;

  • гарантує, що дані, що зберігаються і оброблювані, надійно захищені від стороннього доступу і "злому";

  • визначає, яка максимальне навантаження на сервер, локальну мережу, БД може бути коректно оброблена додатком;

  • дозволяє переконатися в тому, що користувач може "інтуїтивно" використовувати ваш продукт або послугу, не плутаючись в складних переплетеннях інтерфейсів.

Розрізняють наступні види тестування:

  • функціональне тестування;

  • конфігураційне тестування;

  • тестування безпеки;

  • тестування навантаження;

  • тестування usability;

  • автоматизоване тестування.

3 Економічна частина

3.1Аналіз ринку

На даний момент на ринку розробки сайтів складається досить сприятлива ситуація – його об'єм зростає, середня ціна проекту збільшується, попит з боку замовників досить великий.

На ринку діє велике число компаній, велика частина з яких складається з 3-4 чоловік і працює в низькому ціновому діапазоні. Розробка сайтів – один з найпопулярніших і поширеніших видів бізнесу серед технічно грамотної молоді. Діяльність подібних компаній абсолютно непрозора і насилу піддається якому-небудь обліку.

Велика складність кількісної оцінки будь-яких параметрів ринку – основна причина повної відсутності якої-небудь аналітичної інформації [16].

3.2 Техніко-економічне обґрунтування

Щоб оцінити витрати на проведення розробки Іnternet-сайту кафедри СКС потрібно:

1) розрахувати час, необхідний для виконання усіх робіт;

2) кошторис витрат;

Крім того, якщо виконання роботи припускає залучення декількох (чи навіть багатьох) фахівців, врахувати і їхню роботу. У даному конкретному випадку робота виконувалася одною людиною.

3.3 Стрічковий графік виконання робіт

Стрічковий графік використовують для наглядного представлення співвідношення складових якогось параметра і одночасно для вираження зміни цих складових з часом. При побудові стрічкового графіка прямокутник графіка ділять на зони пропорційно складовим або відповідно до кількісних значень. По довжині стрічки розмічають ділянки відповідно до співвідношення складових по кожному чиннику. Систематизуючи стрічковий графік так, щоб стрічки розташовувалися у послідовному тимчасовому порядку, можна оцінити зміну складових з часом. Час для розробки спеціалізованої комп’ютерної системи наведений в таблиці 3.1.

Таблиця 3.1

Стрічковий графік

 

1-й місяць

2-й місяць

3-ій місяць

тижні

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Вибір та узгодження теми роботи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збір інформації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вибір засобів реалізації

 

 

 

 

Розробка веб-сайту

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тестування та налагодження

 

 

 

 

 

Оформлення результатів роботи