Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_vysokomolek_tekhnologii.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
697.86 Кб
Скачать

9 Економіка, організація та планування виробництва

В результаті реструктуризації підприємство в даний час має наступні структурні підрозділи: виробничий департамент, фінансовий департамент, комерційний департамент та департамент логістики.

Організаційна структура ЗАТ «ДОЕЗ»

Профспілка

Генеральний директор

Виробничий департамент

Фінансовий департамент

Комерційний департамент

Департамент логістики

Підвідділ інвестицій

Технічний відділ

Відділ збуту

Бухгалтерія

Охорона підсобного господарства

Економічний відділ

Відділ інформаційних технологій

Канцелярія

Юридичний відділ

Відділ кадрів

Складське господарство

Відділ відвантажень та митного контролю

Підвідділ безпеки

Ремонтно-господарський цех

Підвідділ закупок

Відділ охорони праці

Відділ якості

Дочірнє підприємство «Сантрейд»

Виробничий департамент здійснює управління та контроль за усіма технічними та технологічними питаннями виробництва. Виробництво згідно основним трьом технологічним процесам включає здобич олії, очищення олії (рафінування), фасування олії. До виробництва відноситься одержання енергії, задачею якого є забезпечення підприємства енергоресурсами. До виробничого департаменту також входять наступні відділи: технічний відділ, відділ якості, відділ охорони праці.

Технічний відділ включає підвідділи:

  • Підвідділ інвестицій;

  • Підвідділ закупок;

  • Підвідділ безпеки;

  • Ремонтно-господарський цех.

Підвідділ інвестицій контролює дозволи на виконання робот будівництва підрядниками, приймає участь у оформленні та встановленні обладнання, направляє закази постачальникам та у погодженні з начальником відділу готує пропозиції щодо інвестиційних проектів.

Підвідділ закупок складає складає договірну базу щодо матеріальних закупок, займається очищенням придбаної сировини та слідкує за всіма рекламаціями.

Підвідділ безпеки проводить організацію охорони в межах заводу, охорону праці та техніки безпеки, впроваджує протипожежні заходи.

Ремонтно-господарський цех виконує ремонтні роботи споруджень. Основних засобів та прилеглої території заводу.

Фінансовий департамент веде організацію та технічне удосконалення обліку, фінансів, контролю та економічний аналіз.

Департамент логістики організовує доставку і зберігання матеріалів. Доставка включає: організацію транспортування виробничих матеріалів і сировини, вантажних робіт та зберіганні матеріальних цінностей. Здійснює контроль за рухом вантажів до пункту призначення, а також готової продукції до споживача; зберігання матеріалів і продукції здійснюється на складах заводу (у 1999 році введений в дію новий склад готової продукції, завод має власний елеватор для зберігання соняшнику), а також на площах, що орендуються. Також департамент логістики включає у себе такі адміністративні відділі як: відділ кадрів, юридичний відділ, відділ відвантажень і митного оформлення. Процеси закупівлі сировини і продажу готової продукції передані дочірньому підприємству «Сантрейд». На сьогоднішній день «Сантрейд» є єдиним постачальником насіння на завод, а також здійснює оптові продажі продукції ДМЕЗ по Україні.

Калькуляція собівартості основної продукції та основні техніко-економічні показники наведені у таблицях 9.1 та 9.2 відповідно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]