Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1198_(ИИД).doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
24.19 Mб
Скачать

3.8.1. Початок використання ядерної енергії

Початковою ланкою ланцюга подій, які дали можливість створити атомну бомбу, було відкриття Бекерелем у 1896 році радіоактивності. Далі завдяки, перш за все, дослідженням Резерфорда і його колег, які привели до відкриття Ханом і Страссманом у 1938 році особливої властивості атому урану, яка дозволила звільнити ядерну енергію.

У результаті були закладені основи і створена атомна бомба близько 1945 року, реалізована ідея створення атомного реактора й використання його в складі атомних електростанцій.

3.8.2. Реактивні літаки й гелікоптери

Створення перших реактивних літаків і гелікоптерів було здійснено під час другої світової війни. У 1941 році в Англії успішно закінчились всебічні випробування винищувача Уіттла (рис. 3.23), а на початку 1942 року перші такі літаки уже стали сходити з конвейєра. Робота в інших країнах в окремих випадках не набагато відставала від робіт Уіттла.

Рис. 3.23. Перший реактивний літак Уіттла

3.9. Післявоєнний період

В області техніки в наші часи новизна носить такий хвилюючий характер, що виникає спокуса розглядати період часу з 1945 року виключно з позицій такої новизни: ядерної енергії, обчислювальних машин, автоматизації, космічних мандрівок, транзисторів і т.п. Проте це б дало однобічну картину дійсності.

У наші часи, як, між іншим, і завжди, прогрес здебільшого є наслідком удосконалення й широкого використання винаходів минулого часу.

Реактивні винищувачі часів другої світової війни разом зі своїми найближчими родичами в особі турбогвинтових літаків перетворились тепер у сучасні пасажирські літаки дальніх маршрутів.

Телебачення, технічно освоєне ще до війни, переросло з тих пір в одне з найбільш розповсюджених благ ( негативних емоцій) у побуті.

Радіолокатор поступив на повсякденну службу в авіацію й на судна.

Всі ці приклади легко перемножити.

Немає можливості скласти достатньо повний огляд того, як в наші часи проявляються минулі тенденції. Замість цього задовольнимось всього декількома прикладами.

3.9.1. Розвиток газотурбобудування

Головним завданням сучасного газотурбобудування є підвищення коефіцієнта корисної дії газових турбін. З того часу, коли ККД газових турбін зріс до значення 30% і вище, їх широкому використанню в техніці відкрились широкі можливості.

Зупинимось на деяких етапах розроблення й упровадження газових турбін.

1952 р. В Англії введена в експлуатацію газотурбінна установка потужністю 15000 КВт.

1957 р. У СРСР під Москвою була введена в дію турбіна потужністю 20000 КВт.

1962 р. У Швейцарії працювала турбіна потужністю 30000 КВт. і в Швеції – турбіна потужністю 40000 КВт. У цей час проходила випробування турбіна в СРСР потужністю 50000 КВт.

У наші часи газові турбіни знаходять широке застосування в різних випадках діяльності людини, особливо в авіабудуванні, суднобудуванні (рис.3.24), в складі електростанцій. У хімічній промисловості їх широко зараз використовують на побічних газових потоках. Прикладом може слугувати їх використання в складі силових установок ГТТ у цехах синтезу азотної кислоти.

Рис. 3.24. Одна з перших газових турбін військового корабля

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]