Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка к дипломному проектуванню по ІВ-1.doc
Скачиваний:
59
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.94 Mб
Скачать

4.3.3.5. Колективний знак.

Статут колективного знаку повинен містити такі відомості:

  • повне найменування і адреса особи, яка за угодою між заявниками має повноваження на реєстрацію колективного знаку;

  • повне найменування і адреси осіб, які мають право використовувати колективний знак;

  • умови використання колективного знаку і відомості щодо прав і обов'язків членів колективу на випадок порушень відносно використання знаку.

Статут колективного знаку підписується всіма членами колективу. Підпис і його засвідчення повинні відповідати вимогам встановленим в пункті 2.1.19 Правил.

4.3.3.6. Оформлення документів заявки.

Всі документи заявки мають бути оформлені так, щоб їх можна було зберігати тривалий час і безпосередньо відтворювати у необхідній кількості.

Кожен документ, який додається до заявки, має бути на окремому листі. Всі листи заявки нумеруються послідовно арабськими цифрами крізною нумерацією.

Заява про реєстрацію знаку і документи, які додаються до заявки, подаються в одному екземплярі.

Якщо знак заявляється на реєстрацію в чорно-білого виконання, зображення знаку подається в 5 екземплярах.

Якщо знак заявляється на реєстрацію в кольорового виконання – зображення знаку подається в 10 екземплярах.

Перелік товарів і/або послуг, для яких заявлений знак на реєстрацію, приводиться на окремому листі, якщо немає можливості розмістити перелік в розділі заяви під кодом (511).

Подача заявки на міжнародну реєстрацію знаку згідно з Мадридською угодою.

Відповідно до статті 1 (2) Мадридської угоди і на підставі правила 9 Інструкцій щодо цієї Угоди, заявка на міжнародну реєстрацію знаку має бути подана в Міжнародне бюро ВОЇС через Відомство.

Функції Відомства щодо процедури реєстрації знаків в рамках Мадридської угоди покладені на Науково-дослідний центр патентної експертизи (НДЦПЕ).

Заявка на міжнародну реєстрацію знаку може бути подана громадянином України або юридичною особою України, і на ймення яке (якого) зареєстрований знак в Реєстрі.

НДЦПЕ на запит заявника посилає за його адресою бланки, які необхідні для подачі заявки.

Заявка на міжнародну реєстрацію знаку повинна стосуватися одного знаку, але може базуватися на декількох реєстраціях одного і того ж знаку в Україні.

Відомство, як відомство країни походження, приймає заявки на міжнародну реєстрацію знаку, викладені українською мовою.

Відомості, які приведені в заявці, повинні повністю відповідати відомостям, які є в Реєстрі.

Відомство здійснює перевірку приведених відомостей і підтверджує відповідність їх відомостям, які внесені до Реєстру.

До заявки додається документ, який підтверджує сплату необхідних зборів і мит, які платяться в швейцарських франках (правил 34 Інструкції щодо Мадридської угоди).

В разі дотримання заявником всіх вищезазначених вимог НДЦПЕ з дотриманням термінів, відмічених в пункті 2 (4) статті 3 Мадридських угоди, направляє оформлену заявку в Міжнародне бюро ВОІВ, про що сповіщає заявника. У сповіщенні наголошується дата відправлення заявки в Міжнародне бюро ВОІВ.

Міжнародне бюро ВОІВ проводить листування із заявниками, які зацікавлені в міжнародній реєстрації знаку, якщо мито сплачене в недостатньому розмірі. При цьому заявникові посилається повідомлення про необхідність термінової доплати. Документ, який підтверджує доплату, посилається в НДЦПЕ.

Приклад оформленої заявки на торговельну марку наведено в Додатку Р.1 – Р.2.

Заявка на торговельну марку наводиться в додатку до дипломного проекту (роботи).

В дипломному проекті (роботі) можуть розроблятись також раціоналізаторські пропозиції та комерційні таємниці за погодженням з керівником. Структура розділу стосовно раціоналізаторської пропозиції (РП) буде така ж як і для винаходу, за виключенням того, що патентні дослідження проводяться тільки на підприємстві на якому РП подається. Структура розділу для комерційної таємниці узгоджується з керівником роботи.

Для роботи з РП необхідно користуватись: Цивільним кодексом України (ст. 481 – ст. 484), Тимчасовим положенням про правову охорону об’єктів промислової власності та раціоналізаторських пропозицій, затвердженим Указом Президента України від 18 вересня 1992 р., та Методичними рекомендаціями про порядок складання, подачі і розгляду заяви на раціоналізаторську пропозицію, затвердженими наказом Держпатенту України від 27 квітня 1995 р. Для роботи з комерційної таємницею треба користуватись: Цивільним кодексом України (ст. 505 – ст. 508)