Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка к дипломному проектуванню по ІВ-1.doc
Скачиваний:
59
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.94 Mб
Скачать

Міжнародний класифікатор товарів і послуг (мктп). Перелік класів товарів і послуг з поясненнями. Товари

Клас 1 Хімічні продукти, призначені для використання в промислових, наукових цілях, у фотографії, сільському господарстві, садівництві і лісівництві; необроблені синтетичні смоли, необроблені пластичні матеріали; добрива; склади для гасіння вогню; препарати для гарту і паяння металів; препарати для консервації харчових продуктів; дубильні речовини; склеювальні речовини для промислових цілей.

Клас 2 Фарби, оліфа, лаки; захисні засоби, що оберігають метали від корозії і деревину від руйнування; фарбувальні речовини; протрави; необроблені природні смоли; листові і порошкоподібні метали, використовувані для художньо-декоративних цілей і художнього друку.

Клас 3 Препарати для вибілювання і інші речовини для прання; препарати для чищення, полірування, знежирення і абразивної обробки; мила; парфумерні вироби, ефірні масла, косметика, лосьйони для волосся; зубні порошки та пасти.

Клас 4 Технічні масла і мастила; змащувальні матеріали; склади для поглинання, змочування і скріплення пилу; палива (зокрема моторні бензини) і освітлювальні матеріали; гніт і свічки для освітлення.

Клас 5 Фармацевтичні і ветеринарні препарати; гігієнічні препарати для медичних цілей; дієтичні речовини для медичних цілей, дитяче харчування; пластири, перев'язувальні матеріали; матеріали для пломбування зубів і виготовлення зубних зліпків; дезинфікуючі засоби; препарати для знищення шкідливих тварин; фунгіциди, гербіциди.

Клас 6 Звичайні метали і їх сплави; металеві будівельні матеріали; пересувні металеві конструкції і споруди; металеві матеріали для рейкових шляхів; металеві троси і дріт [не електричні]; залізні і замкові вироби; металеві труби; сейфи; вироби із звичайних металів, що не відносяться до інших класів; руди.

Клас 7 Машини та верстати; двигуни (за винятком призначених для наземних транспортних засобів); з'єднання і елементи передач (за винятком призначених для наземних транспортних засобів); сільськогосподарські знаряддя, інші чим знаряддя з ручним управлінням; інкубатори.

Клас 8 Ручні знаряддя і інструменти; ножові вироби, вилки і ложки; холодна зброя; бритви.

Клас 9 Прилади і інструменти для наукових цілей, морські, геодезичні, фотографічні, кінематографічні, оптичні, для зважування, виміру, сигналізації, контролю (перевірки), рятування і навчання; прилади і інструменти для передачі, розподілу, трансформації, накопичення, регулювання або управління електрикою; апаратура для запису, передачі, відтворення звуку або зображень; магнітні носії інформації, диски звукозапису; торгівельні автомати і механізми для апаратів з попередньою оплатою; касові апарати, рахункові машини, устаткування для обробки інформації і комп'ютери; устаткування для гасіння вогню.

Клас 10 Прилади і інструменти хірургічні, медичні, стоматологічні і ветеринарні; протези кінцівок, очні і зубні протези; ортопедичні вироби; матеріали для накладення швів.

Клас 11 Пристрої для освітлення, нагріву, отримання пару, теплової обробки харчових продуктів, для охолоджування, сушки, вентиляція, водорозподільна і санітарно-технічна.

Клас 12 Транспортні засоби; апарати, що переміщаються по землі, воді і повітрю.

Клас 13 Вогнепальна зброя; боєприпаси і снаряди; вибухові речовини; феєрверки.

Клас 14 Благородні метали і їх сплави, вироби або покриття з них, що не відносяться до інших класів; ювелірні вироби, біжутерія, коштовні камені; годинник і інші хронометричні прилади.

Клас 15 Музичні інструменти.

Клас 16 Папір, картон і вироби з них, що не відносяться до інших класів; друкарська продукція; матеріали для палітурних робіт; фотознімки; паперові товари для письма; клейкі речовини для канцелярських і побутових цілей; приладдя для художників; кисті; машини, що пишуть, і конторське приладдя (за винятком меблів); учбові матеріали і наочні посібники (за винятком апаратури); пластмасові матеріали для упаковки (що не відносяться до інших класів); шрифти; кліше друкарські.

Клас 17 Каучук, гума, гутаперча, азбест, слюда і вироби з цих матеріалів, що не відносяться до інших класів; вироби з частково оброблених пластмас; матеріали для конопачення, ущільнення і ізоляції; неметалічні гнучкі труби.

Клас 18 Шкіра і імітація шкіри, вироби з них, що не відносяться до інших класів; шкури тварин; дорожні скрині, валізи; парасольки від дощу і сонця, тростини; хлисти, батоги, кінська збруя і шорні вироби.

Клас 19 Неметалічні будівельні матеріали; неметалічні жорсткі труби для будівельних цілей; асфальт, смоли і бітум; неметалічні пересувні конструкції і споруди; неметалічні пам'ятники.

Клас 20 Меблі, дзеркала, обрамлення для картин і т.п.; вироби, що не відносяться до інших класів, з дерева, пробки, очерету, тростини, верби, рогу, кісті, слонової кісті, китового вуса, панцира черепах, раковин, янтарю, перламутру, морської пінки, із замінників цих матеріалів або з пластмас.

Клас 21 Домашнє або кухонне начиння і посуд; гребінці і губки; щітки (за винятком кистей); матеріали для щіткових виробів; пристосування для чищення і прибирання; мочалки металеві; необроблене або частково оброблене скло (за винятком будівельного скла); виробу з скла, фарфору і фаянсу, що не відносяться до інших класів.

Клас 22 Канати, вірьовки, мотузки, мережі, намети, навіси, брезент, вітрила і мішки, що не відносяться до інших класів; набивальні матеріали (за виключенням з гумових і пластичних матеріалів); текстильна волокниста сировина.

Клас 23 Нитки текстильні і пряжа.

Клас 24 Тканини і текстильні вироби, що не відносяться до інших класів; ковдри, покривала і скатерті.

Клас 25 Одяг, взуття, головні убори.

Клас 26 Мережива і вишиті вироби, тесьма і стрічки; ґудзики, кнопки, гачки і блочки, шпильки і голки; штучні квіти.

Клас 27 Килими, рогожі, мати, лінолеум і інші покриття для полови; стінні шпалери і оббивні матеріали, не текстильні.

Клас 28 Ігри, іграшки; гімнастичні і спортивні товари, що не відносяться до інших класів; ялинкові прикраси.

Клас 29 М'ясо, риба, птиця і дичина; м'ясні екстракти; овочі і фрукти консервовані, сушені і піддані тепловій обробці; желе, варення, компоти; яйця, молоко і молочні продукти; масла і жири харчові.

Клас 30 Кава, чай, какао, цукор, рис, тапіока (маніока), саго, замінники кави; мука і зернові продукти, хлібобулочні вироби, кондитерські вироби, морозиво; мед, сироп з патоки; дріжджі, пекарна пороша; сіль, гірчиця; оцет, приправи; прянощі; харчовий лід.

Клас 31 Сільськогосподарські, садово-городні, лісові і зернові продукти, що не відносяться до інших класів; живі тварини; свіжі фрукти і овочі; насіння, живі рослини і квіти; корма для тварин; солод.

Клас 32 Пиво; мінеральні і газовані води і інші безалкогольні напої; фруктові напої і фруктові соки; сиропи і інші склади для виготовлення напоїв.

Клас 33 Алкогольні напої (за винятком пива).

Клас 34 Тютюн; курильне приладдя; сірники.