Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка к дипломному проектуванню по ІВ-1.doc
Скачиваний:
59
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.94 Mб
Скачать

4.3.2.5 Креслення, схеми, карти.

Креслення, схеми і карти включаються до складу заявки у разі потреби пояснення суті промислового зразка, визначення габаритів і співвідношень розмірів загального виду виробу або його елементів, пояснення ергономічних особливостей зовнішнього вигляду виробу і тому подібне

Креслення, схеми і карти мають бути пояснені в описі промислового зразка і відповідати зображенням виробу.

Креслення і схеми позначаються словом «Малюнок» з відповідним тексту опису крізним номером, а саме: «Малюнок 1», «Малюнок 2» і тому подібне На кожному листі креслень і схем наголошується назва промислового зразка.

Креслення і схеми виконуються відповідно до правил креслення на щільному, білому, гладкому папері чіткими чорними лініями і штрихами, які не витираються, без розтушовування і розмальовування.

Конфекционная (виготовлення, готовий виріб) карта виробу (зразок тканини, шкіри, фурнітури, обробки і т. п.), яка рекомендується для виготовлення виробу надається, якщо промисловий зразок стосується виробу легкої і текстильної промисловості. Конфекционная карта виробу з повторюваним малюнком (килими, тканини і тому подібне) представляється у розмірі цього малюнка.

Приклад пакету документів на промисловий зразок наведено у Додатку Н.1 – Н.2.

4.3.3 Оформлення пакету документів на торговельну марку

4.3.3.1 Вимоги до заявки.

Заявка на торговельну марку (знак для товарів і послуг) подається у Відомство у письмовому вигляді. За дорученням заявника заявка може бути подана через представника по справам інтелектуальної власності.

Заявка складається українською мовою. Якщо деякі документи заявки викладені іншою мовою, не українською, то переклад цих документів на українську мову слід послати у Відомство впродовж двох місяців від дати подачі заявки.

Заявка повинна стосуватися одного знаку. Позначення, яке відрізняється від заявленого позначення будь-яким елементом, вважається за інше позначення.

4.3.3.2 Склад заявки.

Заявка повинна містити:

  1. Заяву про реєстрацію знаку, відповідної форми – 1 екземпляр.

  2. Зображення знаку, який заявляється (на бланку заяви під кодом (540), додатково в чорно-білому виконанні – 5 екземпл., у кольоровому – 10 экз..

  3. Опис знаку – 1 екземпляр (у заяві або в доповненні).

  4. Перелік товарів і послуг, для яких заявник просить зареєструвати знак, згрупованих по МКТП – 1 екземпляр (у заяві або в доповненні).

  5. Документи, які додаються до заявки по 1 екземпляру.

До документів, які додаються до заявки, відносяться:

  • документ про сплату збору за подачу заявки, зокрема за експертизу, оформлений відповідно до вимог Положення про порядок сплати зборів (разом із заявкою або впродовж 2-х місяців);

  • копія попередньої заявки, засвідчена відомством країни надання, якщо заявник бажає скористатися правом на пріоритет згідно пункту 1 статті 9 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг»;

  • документ, який підтверджує показ експонатів з використанням заявленого знаку на офіційній або на офіційно визнаній міжнародній виставці, якщо заявник бажає скористатися правом пріоритету згідно пункту 2 статті 9 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг»;

  • доручення на ім’я представника, якщо заявка подається через такого;

  • документи, які підтверджують право заявника на використання в заявленому позначенні елементів, про які йде мова в пункті 1 статті 6 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг» (1. Згідно Закону не можуть отримати правову охорону позначення, які змальовують або імітують:

  • державні герби, прапори і інші державні символи (емблеми);

  • офіційні назви держав;

  • емблеми, скорочені або повні найменування міжнародних міжурядових організацій;

  • офіційні контрольні, гарантійні і пробірні клейма, друк;

  • нагороди і інші відмінності.

  • Такі позначення можуть бути включені в знак як елементи, які не охороняються, якщо на це є згода відповідного компетентного органу або їх власників. Компетентним органом щодо назви держави є колегіальний орган, утворений Установою.);

  • статут колективного знаку, якщо заявником є об'єднання осіб, яке займається виробництвом товарів або наданням послуг із загальних характерних ознаками.