Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка к дипломному проектуванню по ІВ-1.doc
Скачиваний:
59
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.94 Mб
Скачать

4.3.3.4. Вимоги до зображення.

Вимоги до зображення, яке заявляється на реєстрацію як знак:

  • Зображення знаку, який заявляється на реєстрацію, подається у вигляді фотокопії або друкарського відображення розміром 8 х 8 см.

  • Якщо заявляється об'ємний знак, його фотокопія подається в такому ракурсі, який дає можливість представити весь об'єкт в цілому. Крім того, додатково надаються зображення всіх необхідних проекцій позначення, які дають можливість мати вичерпну уяву про знак.

  • Якщо знак заявляється як етикетка, вона надається як зображення знаку, за умови, що її розмір не перевищує 14 х 14 см.

  • Фотокопії або друкарські відбитки мають бути контрастними чіткими і повинні подаватися у відміченому під кодом (591) заяви кольори або поєднання кольорів.

  • На кожен кольоровий варіант знаку подається окрема заявка.

  • Звукове (світлове) позначення подається у вигляді фонограм (відеозаписи) на аудио- відеокасеті.

  • Якщо як знак заявляється виключно колір або поєднання кольорів, подається необхідна кількість відображень з поверхнею, на яку нанесений заявлений на реєстрацію колір або поєднання кольорів.

Відмічені знаки реєструються Відомством за наявності технічної можливості внесення їх в Реєстр і оприлюдненню інформації щодо їх реєстрації.

Разом із зображенням подається опис знаку, якщо знак має словесну частку або відноситься до знаків, які не складаються з графічних позначень.

Якщо словесний знак або його частка не мають смислового значення, то указується спосіб його утворення, наприклад початкові склади декількох слів, абревіатура, вигадане слово і тому подібне.

Якщо словесне позначення не поширене в українській мові (наприклад, спеціальний термін, застаріле слово), то наголошується його значення.

Якщо словесний знак або його частка подаються іноземною мовою, то для знаків, які мають смислове значення, необхідно прикласти його переказ українською мовою і транслітерацію буквами українського алфавіту.

Якщо на реєстрацію заявляється звуковий знак, то наголошується вид звуку (музичний твір або його частка, шуми будь-якого походження і інше). Для позначення, в якому використовується музичний твір, в описі приводиться його нотний запис.

Якщо на реєстрацію заявляється світловий знак, то приводиться характеристика світлових символів (сигналів), їх послідовність, тривалість свічення і інші особливості.

Якщо як знак заявляється виключно колір або поєднання кольорів, то до заявки можуть додаватися приклади їх використання.

До заявки додається документ, який підтверджує сплату збору за подачу заявки, зокрема за експертизу, оформлений відповідно до Положення про порядок сплати зборів. Відмічений документ подається разом із заявкою або впродовж двох місяців від дати подачі заявки.

Якщо заявка подається через представника, до заявки додається доручення, яке засвідчує його повноваження.

Доручення видається заявником в довільній письмовій формі і не потребує нотаріального посвідчення. Якщо доручення поступило у Відомство мовою оригіналу, до неї додається переказ доручення українською мовою. Вимоги до доручення визначаються пунктом 3.1.4 «Правил складання та подання заявки на знак для товарів та послуг».

Якщо заявник бажає скористатися правом пріоритету відповідно до пункту 1 статті 9 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг», то разом із заявкою або впродовж трьох місяців від дати її подачі, необхідно подати заяву про пріоритет з посиланням на дату подачі і номер попередньої заявки і копію попередньої заявки, засвідчену відомством країни подачі. Переказ попередньої заявки українською мовою подається разом із заявою або по запиту Відомства в терміни, відмічені в запиті.

Якщо заявник бажає скористатися правом пріоритету відповідно до пункту 2 статті 9 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг», то разом із заявкою або впродовж трьох місяців від дати її подачі, необхідно подати заяву про пріоритет і документ, який підтверджує показ заявленого знаку на офіційній або офіційно визнаній міжнародній виставці. Документ упевняється адміністрацією або оргкомітетом виставки. Переклад документа українською мовою, подається разом із заявою або в зазначені Відомством терміни, відмічені в повідомленні.

Документ повинен містити найменування особи, яка експонувала товари і/або послуги, зображення знаку, перелік товарів і/або послуг, які експонувалися під цим знаком і дату початку відкритого показу товарів і/або послуг на виставці.

В разі використання в знаку, заявленому на реєстрацію, елементів, про які йде мова в пункті 1 статті 6 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг», до заявки додаються документи, які підтверджують право заявника на використання таких елементів.