Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча навчальна програма 93.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
742.91 Кб
Скачать

2.3.Самостійна робота студентів

з/п

Зміст роботи

К-ть годин

1.

Підготовка до практично-семінарських занять, опрацювання додаткових джерел інформації

18

2.

Написання індивідуальної роботи №1

6

3.

Виконання групової роботи №2

10

4.

Підготовка до контрольних робіт №1 та №2

10

Всього

44

Під час вивчення дисципліни студенти повинні написати і здати одну індивідуальну роботу і одну групову. За результатами модульного контролю №1, №2, балами отриманими студентом підчас відповідей на практичних заняттях, а також при виконанні індивідуального та групового завдання виставляється загальна оцінка за вивчення курсу. Якщо студент не задоволений своєю оцінкою, або він бажає покращити результат, то він повинен написати екзаменаційну роботу. За таких обставин оцінювання модульного контролю не береться до уваги (анульовується). А оцінка за поточний контроль залишається не змінною.

Робота №1 – опис діяльності державної організації, де надаються послуги соціального супроводу сімей, які взяли на виховання дітей. Робота виконується індивідуально, обсяг – 16-20 сторінок (включно з титульною сторінкою та списком використаних джерел; шрифт 14, Times New Roman, інтервал – 1,5). Робота вимагає від студентів особистого відвідання державної організації (розмова з працівниками відділу, участь у супроводі сімей (безпосередня чи опосередкована) співпраця з працівниками, перейняття досвіду, тощо). Ознайомлення з процесом супроводу сімей а також участь в безпосередньому процесі діяльності працівників. Додатком до цієї роботи є 2-5 сторінок, які включають особисті враження кожного студента, пов’язані з його діяльністю під час відвідання організації. Робота зараховується як звіт з практики і оцінюється в 15 балів.

Робота №2 – написання тренінгу для сімей, які хочуть взяти на виховання дітей. Робота виконується в групах по 3-4 особи. Робота повинна включати в себе детальний опис заняття, план за яким буде проходити, тренінгове заняття (рекомендується розповісти майбутнім батькам про особливості створення сімейних форм опіки). Повинно бути обґрунтування обраних методів та засобів для тренінгового заняття, їхня ефективність та результативність. (Наприклад чи тренінг допоміг сім’ям в подальшому, тобто повинен проводитись моніторинг). Обсяг роботи – 10-20 сторінок (включно з титульною сторінкою та списком використаних джерел; шрифт 14, Times New Roman, інтервал – 1,5). В кінці курсу кожна група повинна презентувати свій тренінг перед групою студентів, і розповісти про результати роботи. Робота оцінюється в 25 балів.

    1. Семінарські заняття

Навчальна програма передбачає максимальний поточний контроль – 20 балів протягом вивчення всього курсу «Альтернативні форми опіки в сучасній Україні». Беручи до уваги те, що кожний модуль складається з 6 тем, передбачена наступна характеристика оцінювання індивідуальних відповідей студента під час практично-семінарських занять.

1,5 бала – передбачає чудову орієнтацію студента в даному питанні, вичерпну відповідь, змістовно правильно побудовану. Брав активну участь у обговоренні семінару. Студент представив не лише теоретичний матеріал досліджений різноманітними науковцями, а й продемонстрував практичні реалії сьогодення.

1 бал – студент добре орієнтується в даному питанні, його відповідь, змістовно правильно побудована, логічно зв’язана, але не розкрито хоча б одного з пунктів. Представлений літературний аналіз джерел по заданому питанні. Але допущені незначні помилки в ході доповіді.

0, 5 бала – відповідь досить узагальнююча та образна. Наведені лише окремі тези щодо тої чи іншої проблеми. Відповіді на додаткові запитання не обґрунтовані і потребують доповнення. Така кількість балів також є передбаченою для додаткових доповнень та слушних зауважень щодо обговорення певного питання в аудиторі.

0,25 бала – студенту відомі лише загально-теоретичні терміни, відсутнє будь-яке літературне опрацювання та не обґрунтований практичний досвід сьогоднішніх днів даної проблеми. Студент не може самостійно сформувати основні поняття, допускає значні помилки і не може їх виправити.