Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робота нова.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
209.57 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Національний університет “Львівська політехніка”

Навчально-науковий інститут економіки і менеджменту

Кафедра менеджменту і

міжнародного підприємництва

з дисципліни

Основи менеджменту

на тему:

Розробка системи менеджменту

в організації деревообробного комбінату

Виконала:

ст. гр. МЕ-15

Ракова С. О.

Керував:

Ст. Викл.

Дарміць Р.З.

Львів – 2011

Анотація

В даній роботі основним напрямком курсового проектування є розробка фактичної та раціональної системи менеджменту в організації ДП «Дерево-обробний комбінат», яке спеціалізується на виготовленні різноманітної продукції з деревини. В процесі виконання роботи були розглянуті: загальні характеристики організації, планування, організування, мотивування, контролювання, регулювання, використання методів менеджменту, механізми прийняття управлінських рішень, комунікації, управління групами працівників, розроблені пропозиції з удосконалення керівництва та дана оцінка ефективності системи менеджменту.

Annotation

In this work basic direction of the course planning is development of the actual and rational system of management in organization of SE" Woodworking combine", that is specialized on making of various products from wood. n the process of implementation works were considered: general descriptions of organization, planning, organizing , reason, controlling, adjusting, use of management methods, mechanisms of acceptance of administrative decisions, communication, management of workers, worked out suggestions from the improvement of guidance and this estimation of efficiency of the management system, groups.

ЗМІСТ

Стор.

Вступ 4

Розділ 1. Загальна характеристика організації 5

Розділ 2. Формування функцій менеджменту на підприємстві 7

2.1. Планування 7

2.2. Організування 9

2.3. Мотивування 11

2.4. Контролювання 14

2.5. Регулювання 14

Розділ 3. Використання методів менеджменту в організації 14

Розділ 4. Розроблення механізмів прийняття управлінських рішень в організації 15

Розділ 5. Проектування комунікацій на підприємстві 18

Розділ 6. Формування механізмів управління групами працівників в організації 19

Розділ 7. Розробка пропозицій з удосконалення керівництва 20

Розділ 8. Оцінювання ефективності систем менеджменту 22

Висновки 22

Список використаної літератури 23

ВСТУП

Деревообробна промисловість України виробляє більш ніж 300 найменувань товарної продукції, яка поставляється як на внутрішній, так і зовнішній ринок. Впродовж останніх років у галузі спостерігається стале зростання обсягів виробництва. Деревообробна промисло-вість займає одне з провідних місць у становленні економічного розвитку багатьох оєвропей-ських держав. Особливу роль відіграє дана галузь у розвитку України, багату на лісові ресурси. Аналізуючи зростаючу з року в рік кількість експонентів Українських виставок, можна із впевненістю твердити, що відсоток, насамперед, вітчизняних компаній, що плідно працюють у деревообробному секторі українського ринку, постійно збільшується. Відмова українських споживачів від дорогих імпортних меблів, а також закономірний перехід попиту з модної раніше метало пластикової столярки на якісну дерев'яну змушує вітчизняних підприємців створювати власні підприємства з їх виготовлення.

Отже, об’єктом дослідження у курсовому проекті є державне підприємство «Деревооб-робний комбінат» , яке спеціалізується на обробці та виготовлення виробів з деревини. На сьогодні на підприємстві працює 120 осіб , воно надає 10 видів послуг, середня заробітна плата працівників підприємства становить 1240 грн.. Для забезпечення ефективної діяльності ДП «Де-ревообробний комбінат» у нових галузях та збереження і підтримання необхідного рівня обслуговування в даній необхідна наявність ефективної системи менеджменту в організації та вирішення існуючих на підприємстві проблем, а саме: проблеми зі збутом, застаріле обладнання, погіршення трудової дисципліни, удосконалення структури управління. Відповідно предметом дослідження в курсовому проекті є система менеджменту ДП «Деревообробний комбінат»

Метою курсового проекту є розроблення фактичної системи менеджменту і її раціоналізація у зв’язку зі зміною умов функціонування. Відповідно до мети проекту його завданням є розроблення технології менеджменту з урахуванням очікуваних змін, тобто реалізація функцій менеджменту в організації; формування методів менеджменту на підприємстві; розроблення та реалізація управлінських рішень в організації, формування раціональних управлінських рішень з метою розв’язання існуючих на підприємстві проблем; удосконалення системи комунікацій в організації; формування та забезпечення функціонування формальних та неформальних груп у підприємстві; обґрунтований вибір підходів до керівництва менеджерів організації при подоланні існуючих організаційних проблем; визначення ефективності фактичної та раціональної систем менеджменту.